Nederland, oh Nederland. Ik hou zo van mijn land. Van de duinen en de zee. Van de gezellige steden en vooral: de vrijheid! Dat er overal veilige fietspaden zijn en dat alles relatief dichtbij is.

Noord-Holland

Zelf woon ik in Noord-Holland, dus veel tips komen uit mijn omgeving.
Zoals die van de (gratis!) Helderse Vallei.

Zuid-Holland

Hier kom ik niet heel vaak. In de afgelopen jaren bezocht ik Delft met mijn moeder, wat een heerlijke stad! Verder sliep ik met de kinderen in het toffe
Novotel Rotterdam Brainpark. Wat een fijne plek! We bezochten vanuit daar Diergaarde Blijdorp. Een topdag!
Een jaar later gaven we P voor zijn verjaardag een weekend Den Haag, hier bezochten we onder andere Madurodam én het Kinderboekenmuseum.
Later waren we weer in Madurodam, maar nu  in winterse sferen (aanrader!). Lees hier ons verslag: Winters Madurodam.

Gelderland

Verder ben ik specifiek gek op de Veluwe! Zo verbleven wij er tijdens een familieweekend in Landal Miggelenberg.
Met Pippa ging ik een nachtje slapen bij Bilderberg de Buunderkamp in de buurt van het prachtige Rhenen. En daar bezochten we ook Ouwehands Dierenpark, waar ik dol was op Ravotapia. En we deden een prinsessenworkshop bij Kasteel Rosendael.

Utrecht

In Baarn bezochten wij de tentoonstelling Fiep, Fiep Hoera! Een feest met kleine kinderen!

Ik liep twee dagen rond in Amersfoort en had het er enorm naar mijn zin. Ik schreef er over de levende historie in het Burgerweeshuis en het festival Spoffin.
In dit cityreport, lees je hoe leuk Amersfoort is met kinderen en wat er allemaal te doen is. Lees ook deze post over Dierenpark Amersfoort. Of waar je lekker kunt eten in Amersfoort.

Wij sliepen ook een keer in Stayokay Soest. Wat een aanrader met kinderen!

In de stad Utrecht bezochten we onder andere het Nijntje museum. Een must met kleine kinderen!

En natuurlijk even samen op de foto. Nimme en Kaatje, ik vind jullie zo knap!

En natuurlijk even samen op de foto. Nimme en Kaatje, ik vind jullie zo knap!

Brabant

Op weg naar België ontdekte ik de speelboerderij van John en Caroline, een plekje waar ik zeker vaker zal komen! Daar vlakbij is ook Mini-Billund, voor LEGO fans erg leuk.
We hadden enorm veel plezier in de Beekse Bergen. Landal het Vennenbos en Landal Duc de Brabant vonden we een uitstekende uitvalsbasis om Brabant te ontdekken, maar ook als ideaal park waarbij het Nederlandse weer je geen parten hoeft te spelen.
In Herberg de Brand, vlakbij de Efteling vonden we een mooi onderkomen waar de typische Brabantse gastvrijheid echt tot zijn recht komt.
Ook bij Landal Duc de Brabant hebben we enorm genoten van de gastvrijheid. Vanaf daar hebben we paardgereden, wandelden we naar de Flaestoren, bezochten we museum de Dorpsdokter in Hilvarenbeek.

Nog een toffe speelplek: Speelboederij de Steenuil.

Bergen op Zoom:

  • 0164 Escape Room

Tilburg:

Breda:

Zeeland

In Zeeland verbleef ik eens in verrassend Middelburg Winterstad, wat een geweldig leuk idee voor een winterse shortbreak. Ik sliep in hotel Loskade 45, wat ik echt een dikke aanrader vind!
Een lekker weekend naar Zeeland? Bijvoorbeeld met vriendinnen zoals ik deed, lees: een weekend in Zeeland.
In het najaar van 2018 verbleven we tijdens een regenachtig weekend bij Roompot Beach Resort. Vanaf hier bezochten we het Watersnoodmuseum, wat een diepe indruk op ons maakte.

Friesland

In 2017 zijn we hard bezig Friesland te ontdekken. Zo bezochten we Gaasterland een dag, we begonnen onze tocht bij Mar & Klif, wat een uitstekende (gratis!) keuze bleek te zijn.

En verbleven we in een trekkershut op Camping de Waldsang. We aten Boereiis in Akkrum.
Wil je naar een leuk én voordelig zwembad, dan kan ik het Bosbad in Appelscha van harte aanbevelen.
De tips 5x Bakkeveen zijn vaak gelezen en niet onterecht, deze relatief kleine plaats biedt veel vertier! Bijvoorbeeld door te wandelen bij de Slotplaats.
Ga je naar Friesland, probeer dan ook Foodbar Picknickers aan je to do toe te voegen.
Ook Joure is een toffe plek met kinderen. Neem ze mee naar Museum Joure én het Speelbos. Twee toppers in één.
Ik vertel je ook alles wat ik weet over het Kameleondorp. Deze attractie, daar moet je je even goed op voorbereiden om niet van een koude kermis terug te komen.`

Reports: Joure met kinderen | Friesland met kinderen

Drenthe

In Drenthe heb ik veel moois gezien. Zoals bijvoorbeeld het Drents-Friese wold, een uniek stukje natuur in Nederland. Daarnaast vind ik WILDLANDS adventure zoo een aanwinst, vooral met de tips in deze blogpost (denk aan voordeliger kaartjes bijvoorbeeld!) kun je er een leuke uitstap naartoe maken.
Vanaf buitencentrum het Drents Friese Wold kun je mooie wandelingen maken.

In 2018 gaan we opnieuw naar Drenthe. We verblijven in een prachtig park van Roompot: ‘t Wildryck. Vanaf hier bezoeken we het Veenpark, maken we een tocht per huifkar en gaan we naar bezoekerscentrum het Dwingelerveld.

We bezochtende deze provincie ook tijdens ons jaarlijkse vriendenweekend en sliepen daar in een sfeervolle groepsaccommodatie.

Overijssel

Ik ben dol op deze provincie, ik vind het er zó mooi! Laatst sliep ik in het Bilderberg Grand hotel Wientjes in Zwolle en ging er op shopweekend met een vriendin. We aten ook in het hotel bij restaurant W.
We hebben ook super fijn pony gereden bij de Shetlandboerderij in Holten.

Flevoland

In Flevoland, daar komen we niet zo vaak. Misschien om Batavia-stad te bezoeken. Maar het Aviodrome, daar willen we zeker nog eens heen!

Reports

Geniet van al het moois wat Nederland te bieden heeft!