Trekkershut op camping de Waldsang - Wandernan

Trekkershut op camping de Waldsang

Wat hebben wij het enorm leuk gehad op Camping de Waldsang. En voor het eerst in een trekkershut! Ook dat was een aangename verrassing, waar we zeker vaker naar zullen gaan kijken, wanneer we op zoek zijn naar een passend onderkomen.

Waarom camping de Waldsang?

Ik vind het altijd eerlijk om te vertellen waarom ik voor deze accommodatie koos. In dit geval was ik op zoek naar een voordelige overnachting in de buurt van Terherne. Nu is Terherne nog drie kwartier rijden, dus in dat opzicht was dit niet de beste keuze. Maar het is zeker een centraal gelegen plek voor heel veel leuke activiteiten!

Locatie

De trekkershut ligt midden op camping De Waldsang, met voor de hut een enorm grasveld. De camping ligt aan de rand van Bakkeveen, een dorpje waar je mooie wandelingen kunt maken, leuke fietstochtjes, er is een zwembad en een enorm leuk doolhofpark/speeltuin (GRATIS!)

Bijzonderheden faciliteiten

De camping heeft heel veel leuke speeltuintjes. In de trekkershut is een toilet, douchen doe je in het brandschone toiletgebouw.

De trekkershut is eenvoudig maar heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt. Echt fijne bedden! Zelfs twee bedden naast elkaar geschoven, dus je kunt je tweepersoonsdekbed meenemen.

Er is een toilet, een keukenblokje, koelkast, en vier gaspitten.
Buiten is een overdekte veranda met picknicktafel en boven het grasveld kun je een hangmat ophangen. Ik ben dol op hangmatten!

Bij de prijs van een overnachting zit ook een douchepas ingebrepen met genoeg punten om rustig te douchen. Hiervoor betaal je een borg.

Tips:
– voor extra comfort neem je lekker dekbedden mee. ’s Nachts koelt het behoorlijk af (overdag 25 graden, ’s nachts rond de 10 graden binnen)
– wij hadden voor ’s avonds buiten een fleecedekentje mee. Zo konden we nog lang buiten zitten.

Plus en min

+ goed verzorgde en perfect onderhouden trekkershut
+ eigen toilet
+ veel speelmogelijkheden
+ restaurant en snackbar op de camping
+ bibliotheek bij de receptie

Voor wie een aanrader?

Iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke en eenvoudige overnachtingsmogelijkheid. Wij vonden het, voor een weekend, echt perfect. We hebben enorm genoten van de camping én heel veel gedaan in de omgeving.

Voor ons was het de eerste keer dat we zoiets deden. Ik was zo enthousiast dat ik bij thuiskomst de hele site van Trekkershutten heb uitgeplozen om te zien waar we nog meer terecht kunnen. Er is nog zoveel leuks te ontdekken!

Ik betaalde…

Een trekkershut kost tussen de EUR 60,- en EUR 72,- per nacht, afhankelijk van het seizoen.

Wat is er in de buurt nog meer te doen?

Wij vonden de 6km lange wandeling bij de Slotplaats (naast de camping gelegen natuurgebied van Natuurmonumenten) een goed begin van de dag. Een afternoon tea (reserveren!) op de Slotplaats een dikke aanrader.

Het zwembad van Bakkeveen zit bij de prijs van een overnachting inbegrepen, je kunt hier wandelend, op de fiets of met de auto naartoe.

Naast het zwembad is een gratis doolhofpark en speeltuin (wel even op het terras een consumptie nemen!).

Op hetzelfde terrein is een uitzichtstoren.

Een wandeling of fietstocht door de Bakkeveense duinen is ook een van de mogelijkheden.

Ga je iets verder weg, dan kan ik het Drents-Friese Woud van harte aanbevelen, het bosbad van Appelscha (veel te doen voor kleine kinderen!)

Een bezoek aan Terherne of Joure moet ook op je verlanglijstje als je hier gaat slapen.

Tijd tekort!

Een functioneel keukentje met een koelkast, koffie- en theezetter en vierpits gastoestel.
Alles is brandschoon
trekkershut de waldsang
De meiden vinden deze toren van bedden natuurlijk super…
En voor ons gewoon een lekker bed…
De hangmat!
Zelfs hangertjes! En voldoende bergruimte
Overal horren voor de ramen
En op de camping kun je spelen…
Voor nog geen EUR 5,- een kidsbox met patat, snack en drinken
Lekker buiten kleuren op de picknicktafel
En friemelen met zand in de speeltuin
Ik heb tijd genoeg om mijn aantekeningen te maken… de kids zijn toch heerlijk aan het spelen!
Lekker ontbijtje en kijken naar een ontwakende camping. Aan de overkant van het grasveld zie je de hoge bomen van de Slotplaats al liggen, een prachtig natuurgebied van Natuurmonumenten.

Boeken doe je hier: Camping de Waldsang

Dit vind je misschien ook interessant:

**Wij waren op eigen initiatief maar wel gesponsord op Camping de Waldsang. Bij deze wil ik Jan-Willem en zijn team bedanken voor de fijne dagen die wij hadden in ‘onze’ trekkershut. Plezier, meningen en avonturen hebben we helemaal zelf gemaakt.**

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *