Een citytrip naar Keulen - Wandernan

Een citytrip naar Keulen

Keulen, net over de grens… een heerlijke stad voor een fijne, korte citytrip.

Doen in Keulen

Natuurlijk loop je langs / in / om de Dom van Keulen. Ik vind het vooral leuk om op zoek te gaan naar de details. Vlak bij de Dom vind je bakkerij Kamps. Een mooie spot voor een heerlijk ontbijt en mensen kijken.

Shoppen! Je kunt hier echt shoppen tot je er bij neervalt. De meeste winkels vind je van de dom tot het Belgisches Viertel. Grote namen zoals Apple, Tommy Hilfiger enzovoorts zijn hier gevestigd.
Ben je op zoek naar luxere winkels, dan vind je de horlogezaken, Louis Vuitton en Rimowa (komt uit Keulen) rondom de Dom en andere winkels in de Ehrenstrasse.

Wandeling langs de Rijnboulevard. Loop de trappen af achter de Dom. Hier is ook een leuke kinderspeelplaats met water. Je wandelt langs het Lindt chocolademuseum. Als het niet te druk is, is het een aanrader om even binnen te gaan. Anders is een bezoek aan de museumshop alleen ook al heel smakelijk, ik nam er een busje cacaopoeder voor warme chocolademelk mee.

Wandel zeker ook even de trap op links van het museum voor een mooi uitzicht over de Rijn. Sneller? Pak je een elektrisch stepje van bijvoorbeeld Tier.

Keulen met kinderen

Ben je in Keulen met kinderen? Sla dan de Zoo en het Abenteurmuseum niet over. Top het af met een ijsje of een bezoek aan een van de mega snoepwinkels en je hebt weer toffe herinneringen gemaakt. Een wandeling langs de Rijn is ook een aanrader, alsmede een bezoek aan het chocolademuseum.

Eten in Keulen

Ik heb bijna alleen maar lekker gegeten. Ik hou vooral van verborgen low profile parels.

De aanraders:

  • Shaka Zulu | Luxemburgerstrasse
  • Hoai Viet | Weidengasse | een typisch toptentje in een lekkere multi-culti buurt
  • Neobiota | een fijn restaurant met een Michelin ster. Wij hadden een plek gereserveerd voor de lunch. Doe de pannenkoeken!

Tips voor een fijne overnachting

Wij gingen voor een hotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een beetje hip. En centraal gelegen. We vonden dat in de Urban Loft. Een hotel nét achter het station.

Ik vond dit hotel geweldig omdat:

  • parkeerplaats onder het hotel
  • op 5 minuten lopen van de Dom van Keulen
  • in een gezellig multi culti buurtje met heel veel gezellige eettentjes

Andere hotels met een urban vibe en goede ligging:Kaartje

Kopieer dit kaartje gerust en voeg er je eigen hotspots aan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *