Slenteren door romantisch Mechelen - Wandernan

Slenteren door romantisch Mechelen

Nu de regen weer met bakken uit de lucht komt, de dagen korter worden en de flessen rode wijn weer tevoorschijn worden getoverd, is het misschien tijd voor een leuk stedentripje in het najaar. Als je, zoals ik, twee kinderen hebt (of 1 kind of 4 kinderen, het maakt mij niet uit), dan is het niet altijd mogelijk om dagenlang weg te gaan op citytrip. Gelukkig hebben we België praktisch ‘üm die Ecke’ liggen, waar je naast steden als Brussel, Antwerpen, Gent en Brugge, gelukkig ook nog wat nieuws kunt ontdekken. Kom! Ik laat je de romantisch Mechelen zien!

Reizen naar Mechelen

trein eerste klas


Allereerst moet je er naartoe. Ik zeg; neem de trein. Zo heb je onderweg lekker de kans om allebei even bij te komen of een tukje te doen. Een filmpje te kijken of weet ik veel…
Maak er een extra feestje van door 1e klas te boeken. In ruimte maakt dat niet heel veel uit, de stoelen van 2e klas zijn ruim genoeg, maar de rust in de eersteklas coupé is wél gewaarborgd, en je plaatsje dus ook. Doen hoor!

Boeken doe je via NS International.

Tip: boek je drie maanden van tevoren, dan heb je veelal de beste prijzen (langer van tevoren reserveren gaat niet)

Slapen in romantisch Mechelen

Natuurlijk ga je je ter plaatse onderdompelen in luxe. Ik raad je het Martin’s Patershof aan. Dit hotel is gebouwd in een oude kerk, heeft een prachtige (wel donkere!) ontbijtruimte en heerlijk, knusse hoekjes.

romantisch mechelen - 15
romantisch mechelen - 16
romantisch mechelen

Vind je dit hotel niet bij je passen? Dan raad ik het Novotel , B&B De Groene Maan (echt heel tof!) of appartementen VixX aan.

Al deze hotels zijn centraal gelegen, wat ik persoonlijk altijd erg belangrijk vind, zo kun je je tijd optimaal besteden.

Doen in Mechelen

Niet te veel plannen zou ik zeggen! Pak elkaar bij de hand, en duik in een van de vele gezellige kroegjes en hippe koffietentjes (Kaffee Ine op de Onze Lieve Vrouwe straat 6).
Er zijn voldoende leuke, kleine winkeltjes om te shoppen voor de feestdagen of de komende verjaardagen.

romantisch mechelen - 11

Ook leuk, gewoon met zijn tweetjes naar dierentuin Planckendael. Of beklim de Romboutstoren voor een magnifiek uitzicht op de stad en zijn omgeving.

romantisch mechelen - 25
romantisch mechelen - 26

Of; doe de wandeling ‘Happen en Stappen‘, zo kom je langs diverse restaurants en wandel je ongeveer 7 kilometer langs de interessante binnenstad. Deze moet je wel van tevoren reserveren! Of loop even binnen bij Visit Mechelen (Hallestraat 2-6, bij de Grote Markt) en vraag wat persoonlijk advies.

visit mechelen

Je kunt ook suppen op het riviertje de Dijle, citygolfen (vanaf 4 personen, dus even een bevriend stel meenemen) of ontdek de stad per fiets.

Een impressie van de stad…

romantisch mechelen - 3
romantisch mechelen
Versie 2
romantisch mechelen - 6
romantisch mechelen - 7
romantisch mechelen - 10
romantisch mechelen - 12
romantisch mechelen - 13
romantisch mechelen - 20
romantisch mechelen - 21
romantisch mechelen - 23
romantisch mechelen - 8
Versie 2

Eten

Il Cardinale (Sint Romboutskerkhof 1) is the place to be voor je culi-burger (tijdelijk gesloten, dd 4jul23)

Bij Sava (Grote Markt 13) smikkel je lekker tapas, met heerlijke wijntjes. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer leuke restaurants om te ontdekken. Laat mij vooral weten als je nog een aanvulling hebt!

Ga ook zeker even langs Moochi Frozen Yoghurt. (IJzerenleen 1)

Drinken

Mechelen heeft echt een barcultuur. Hier geen dronken studenten die tot diep in de nacht ‘aan de zuip’ zijn, maar wel oergezellig ‘op café’ gaan. Wil je een adresje hebben, voor een café waar je heerlijk kunt zitten en de overige clientèle van afstand bekijken, dan kan ik bruine kroeg Den Akker op de Nauwstraat 11 van harte aanbevelen!

Zie jij het al zitten? Wijntjes of pintjes (Gouden Carolus!) drinken met ‘het lief’, slenteren door nachtelijk romantisch Mechelen en lekker lang uitslapen?

Meer Mechelen?
♥ Kindvriendelijk Mechelen
Technopolis

UniekE belevinG

Boek NU een unieke tour met een bewoner van de stad! Kies je eigen local guide en zoek een tour op basis van jouw interesses en gezelschap…

Er zijn 3 reactie's

  1. Oh zo leuk! Ik heb jaren in Mechelen gestudeerd (die ladderzatte studenten vind je er dus wel, maar dan eerder in de stationsbuurt of rond de campus) en het is zo leuk om de stad eens te zien door de ogen van iemand die ze als toerist bezoekt 🙂 Er is in die 10 jaar (help ik word oud!) wel veel veranderd natuurlijk.

    In de schaduw van de St Romboutstoren zit trouwens ook nog een superleuke cocktailbar (Baramundo) en vlakbij Zoet! vind je de SuperGoods store, een toppertje voor eco spullen en kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *