Oost-Canada met kinderen - Wandernan
oost-canada met kinderen

Oost-Canada met kinderen

Onze reis naar Oost-Canada met kinderen was een van de mooiste reizen ooit. Zoveel diversiteit in één reis! We hebben gezwommen, gewandeld, zijn met een watervliegtuig geweest, hebben kindermusea bezocht en een pretpark gebaseerd op de kerstman. Geshopt, gerelaxt, zijn in een dierentuin geweest en hebben fietsen gehuurd. We zijn op bergen geweest en hebben paardgereden. Ik laat je onze route zien.

Toronto

We zijn in Toronto geland. In tegenstelling tot wat iedereen zou denken, zijn we niet bij de Niagara Falls geweest. Een bewuste keuze. Met een kind van 5 jaar op de achterbank leek het me gewoon niet het leukste wat we daar konden doen.

Overnachtingen: omdat Toronto in de zomer echt schreeuwend duur is, heb ik echt heel veel tijd gestoken in het vinden van een budget overnachtingsplek die toch aan onze verwachtingen voldeed.

Dit hotel ligt vlak aan de Don Valley Parkway, wat een handige uitvalsweg is, bovendien heeft het een zwembad! Pan Pacific Toronto. Hier slaap je met zijn allen op een kamer. Dat is wellicht niet al te handig wanneer iedereen een jetlag heeft.
Een appartement is vaak wat duurder, deze valt nog redelijk mee: Madison Condos.

Doen in Toronto:

Georgian bay

Vanaf Toronto reden we in drie uur naar de Georgian Bay. Hier hebben veel inwoners van Toronto een buitenhuis op een van de 10.000 eilandjes. Alles ademt hier watersport en vakantie uit. Wij sliepen in het fijne Rawley Resort.
Vanaf hier maakten we een rondvlucht met een watervliegtuig en een tocht met een heel snelle boot door de baai, waarbij we aanlegden bij een visrestaurant op een afgelegen eilandje.

Algonquin en Huntsville

In Algonquin verblijven is haast onbetaalbaar. Wij verbleven in een heel kindvriendelijk resort, op een half uur rijden van het uitgestrekte natuurgebied Algonquin.
Het resort had een geweldige splash zone in het water, je kunt er met een kajak, kano of SUP-board op het meer peddelen, heerlijk eten en zelfs binnen spelen.

Ottawa

Ottawa is zo’n mooie stad met veel te ontdekken voor kinderen dat het echt niet op je lijstje mag ontbreken. Wie sliepen op stand in het Fairmont Chateau Laurier. Niet eens een van de duurste hotels op onze reis, maar met stip de beste ervaring op het gebied van service en luxe. Bovendien is de ligging centraal en is er een valet service voor je auto. Vanaf hier kun je zo naar het Children’s Museum lopen, wat je echt niet mag missen. Dat moet je je kinderen gunnen. Zo tof!

Doen in Ottawa:

Mont Tremblant

Wintersportdorp Mont Tremblant is in de zomer een walhalla voor outdoorsporten. Iedereen loopt hier de hele dag rond in sportkleding. We vonden het hier geweldig!
Zelf verbleven we iets buiten het dorpje, op een bergrug er tegenover. Hier beschikten we over een ruim appartement, lekkere keuken, wasmachine en droger.

Doen in Mont Tremblant
Wij hebben een activiteitenkaart aangeschaft en daarmee drie dingen gedaan, naar de top van de Mont Tremblant (en wandelen), fietsen langs de Diable rivier en een rondje minigolf. Daarnaast hebben we een boot gehuurd (lekker picknicken op het meer!) en paard gereden (Noor en ik).

Adirondacks USA

Tijdens onze reis maakten we een kleine sidestep de grens over. Ik weet niet of ik dat nu per sé wil aanraden. Trump-land inreizen kost je gewoon een paar uur extra. Maar dan hadden we wel een heel fijne accommodatie en de Adirondacks in New York State zijn zo ontzettend mooi dat ik ze je toch niet wilde onthouden.
TIP: hou er rekening mee dat deze uitstap je ongeveer EUR 150,- extra kost aan visumkosten. Dat je een ESTA moet aanvragen én ter plaatse langs de douane moet.

Kawarthas

De Kawarthas zul je niet zo snel in een reisschema terug vinden. Ik vond het, omdat ik op zoek was naar een laatste stop van de Adirondacks naar Toronto. Het leek me een mooi stukje Canada. En dat is ook zo! De sfeer is hier heel relaxt, er zijn leuke huizen te huur op prachtige plekjes. Het zijn vooral wat kleine dorpjes / stadjes langs uitgestrekte meren. Een perfecte plek om de vakantie af te sluiten. We hebben wat plaatsjes bezocht en hebben een paar roadtrips gemaakt. Bezochten een festival (Hootenanny on Hunter) in Peterborough en deden wat inkopen voor thuis (gin en van alles bij Bath & Bodyworks voornamelijk).
We sliepen in Bobcaygeon wat echt het leukste plekje van de Kawarthas is!

Doen in de Kawarthas:

Algemene tips voor Canada

  • uitgebreid ontbijten? Zoek een Cora’s! Daar kun je heerlijk ontbijten van een enorm menu. Ziet er in eerste instantie een beetje oubollig uit, maar dat vergeet je snel
  • snel ontbijten? Op elke straathoek vind je een Tim Horton’s. De koffie is goed en de bagels zijn lekker. Wil je jezelf trakteren, haal dan een doosje Timbits (rondjes uit de donuts) in allerlei kleuren
  • boek op tijd! Ik heb het meeste in februari vastgelegd en was toen redelijk laat
  • sta je bij een stoplicht en sla je rechtsaf? Dan mag je gewoon gaan als er plek is
  • wees nooit bang dat er ergens geen parkeerplek zal zijn
  • spaar genoeg voor deze reis en zet desnoods alvast een bedrag op je credit card

Auto huren

Huur je een auto via Sunny Cars dan ben je verzekerd van Nederlandse regels en voorwaarden. Echte all inclusive autohuur.

autohuur Canada