Georgian Bay met kinderen - Wandernan

Georgian Bay met kinderen

De Georgian Bay met kinderen verkennen. Het is écht een sprookje! Vanaf Toronto is het maar drie uur rijden en je bent in een totaal ander gebied. Opeens rij je door het platteland van Canada, de uitgestrekte velden met hier een daar een ossenbloedrode boerderij. En plots is daar de Georgian Bay Area met al dat water en ál die vakantiewoningen.

Sfeer

Wanneer je in de zomer in Georgian Bay bent ademt alles een heerlijke vakantiesfeer uit. Heel veel mensen uit Toronto hebben hier een buitenhuis op een van de 10.000 eilandjes. Met die typische deckchairs en een aanlegsteiger met een fijn bootje. Je ziet hier en daar kids het zoet water in duiken vanaf de steiger. Wat een leven…

Grappig detail; de buitenhuizen kunnen slechts gebruikt worden tot Thanksgiving. Daarna worden er luiken voor de ramen getimmerd en alles netjes opgeborgen. In de winter (die duurt tot en met maart!) vriest het hier dat het kraakt en zijn de huizen simpelweg niet bereikbaar.

Wat is er te doen in Georgian Bay met kinderen

Alles draait hier om het leven op en rond het water. Wij hebben de kids een paar middagen bij het zwembad gegund.

Daarbij hebben we een prachtige vlucht met een watervliegtuig gemaakt. Een van de hoogtepunten van onze vakantie. Deze hadden we geboekt bij Georgian Bay Airways. Hier hadden ze een vliegtuig wat groot genoeg was om ons vieren mee te nemen. Dat is dus afhankelijk van het totale gewicht. 240 kilo aan passagiers kan dit vliegtuigje dus hebben. Kosten: CAD 607 / EUR 423 voor een half uur durende vlucht.

De volgende dag hebben we vanaf Parry Sound de boot genomen naar een eilandje met daarop Henry’s Fish Restaurant waar we geluncht hebben. Bij de boottochten heb je keuze uit een wat grotere rondvaartboot (die verschillende tours doet) of de snelle Islander. Wij vonden de snelle boot een beter idee. Het was ook echt tof om hier en daar volgas te kunnen met twee motoren van 240pk achter de boot. Boeken via Island Queen Cruise.
Kosten: CAD 124 / EUR 91
Daar kwam de lunch (EUR 49,-) nog bij.

Wij kwamen uit Toronto en reden erna door naar Deerhurst (aan de poort van Algonquin NP) en hebben tussendoor een dagje Santa’s Village gedaan, wat de meiden (8 en 5 jaar) enorm tof vonden.

Slapen in Georgian Bay

Wij sliepen in het Rawley Resort in Port Severn. Een heel fijn hotel met ontzettend vriendelijke ontvangst. We zijn echter, om de omgeving te verkennen twee keer een uur vv naar Parry Sound gereden. Het had dus achteraf logischer geweest om daar een accommodatie te zoeken. Zoals bv het Midtown Hotel. Dit hotel is niet zo spannend misschien. Het is maar net wat je belangrijk vind. Wij vonden het Rawley prima en hebben er heerlijk genoten van het hotel restaurant.

Wandernan’s fotoalbum

Rawley Resort
Bommetje!
We gaan met het watervliegtuig!
Niet overslaan als je er bent!
Ons vervoer langs 10.000 eilanden
Noor keurt het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *