In 2014 maakten we een roadtrip door Europa. We begonnen in de Belgische Ardennen en zakten zo af naar Italië. In Italië zijn we elke week naar een andere plek gegaan. Met de autoslaaptrein reisden we weer terug. Het was een fijne, magische reis waar ik heel veel mooie herinneringen aan heb. Pippa was nog maar een baby. Ik heb hieronder alles wat er over Italië geschreven is op Wandernan onderverdeeld in de diverse regio’s. En onthou, als je iets wilt weten over een route die je zelf uitgestippeld hebt, ik wil je graag even helpen. Een mailtje is voldoende!

Richting Italië

Om in Italië te komen met de auto heb je een aantal mogelijkheden. Wij bleven een nachtje in Zwitserland, inzet prachtige Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Daarna namen wij in plaats van de tunnel, de Gotthardpas.

Report: Babyeten in Italië

Lombardije (Italiaanse meren en Milaan)

We kozen voor een plek aan de niet zo drukke noordkant van het Comomeer.

Slapen: Sole Mio
Bezoeken:
Bellagio
Varenna
Menaggio en Lenno
Colico
Chiavenna

Veneto

In de regio Veneto vind je natuurlijk Venetië. Wij sliepen in een stacaravan van Gustocamp op megacamping Marina di Venezia. Iets wat we niet snel nog eens zullen doen.
Bezoeken:
Venetië
Lido di Jesolo en Treporti
Venetië en Burano
wijndorpje Soave

Toscane

In Toscane sliepen we in Borgo di Colleoli. Een prachtig landhuis waarin appartementen zaten. We aten, samen met de jagers, het was per slot van rekening september, bij nonna, iets verderop…

Slapen: bovengenoemde Borgo di Colleoli

Bezoeken:
Lucca
Volterra
San Gimignano
Pisa
Siena
Florence

Toscane-report: Toscane met kinderen.

Terug reisden we met de autoslaaptrein, wat een belevenis was dat voor die kleine Noor! Pippa had het niet echt door, hoewel zij haar eerste stapjes in de trein zette.

Campania

Eerst Napels zien…

Puglia

Antoinette heeft een tijdje gastblogs voor Wandernan geschreven. Zij ontdekte de streek Puglia en vertelde ons over Lecce en Matera.

Sardinië

Eilandreport Sardinië

Sicilië

Een rondreis op Sicilië.

Piemonte

Regioreport Piemonte