Ik hou ervan, dat de wereld zo klein is geworden. Zo zaten wij in Toscane, terwijl onze lieve vrienden net weer thuis waren na hun vakantie. Ze stuurden een berichtje dat San Gimignano voor hen net te ver was geweest, waardoor ze voor Volterra hadden gekozen. Het was de moeite waard! Dat wilden we ook wel even bekijken. Dus hop, kindjes in de auto en gaan.

Parkeren in Volterra

Volterra ligt, zoals zoveel van dit soort stadjes in Toscane op een berg. In de berg is een parkeergarage gemaakt. Easy peasy. De parkeergarage is wel wat krap. Ook naast de aanvoerweg zijn parkeerplekken.
Volterra01
Volterra02

Korte geschiedenis Volterra

Met dank aan Wikipedia; deze stad is gesticht door de Etrusken en heeft vijf belangrijke bezienswaardigheden. Het ‘Fort van de Medici’ is thans in gebruik als staatsgevangenis (en dus alleen onder heel uitzonderlijke voorwaarden te bezoeken en dan wel meteen voor langere tijd 😉 )
Wat ik zelf heel mooi vond, is het Palazzo dei Priori en het plein waaraan het ligt. Het is een van de oudste paleizen van Toscane. En natuurlijk, heb ik het alleen van de buitenkant gezien.

Volterra03

Volterra09

Volterra07

Volterra06

Eten in Volterra

Wij hebben heerlijk koffie gedronken bij Pasticceria Migliorini op de Via Antonio Gramsci, 21. Je kunt er kiezen uit heerlijke cupcakes en canoli’s, wat echt veel te zoet is voor mij…

Volterra10

Volterra12

Het eten had ik uit mijn vertrouwde reisbijbel 100% van Mo’Media. Via deze gids belanden wij bij Don Beta. Waanzinnig lekker! Zelfs Noor, meestal op vakantie niet zo heel avontuurlijk in haar menukeuze, zou zo terug gaan. Hoewel het een krap restaurantje is, zijn ze dol op kinderen en kun je hier rustig met je kids gaan eten.

Volterra19

Uilenwinkeltje

Het uilenwinkeltje van Mastro Gufo. Hier vind je alles waar maar een uil op staat. De eigenaar is zeer gedreven en enthousiast. Hij heeft ook een boek geschreven. Het leek mij een soort sprookjesboek. Mijn Italiaans is nog niet zo goed… Leuk om even te gaan kijken in ieder geval op de Vicolo delle Prigioni, 5. Noor kocht er alvast een knuffel voor Pippa’s verjaardag.

Volterra16

Volterra15

Volterra14

Wil je blijven slapen in Volterra? Ik raad je deze B&B aan.

Print Friendly, PDF & Email