Uilen in Volterra - Wandernan
volterra

Uilen in Volterra

Ik hou ervan, dat de wereld zo klein is geworden. Zo zaten wij in Toscane, terwijl onze lieve vrienden net weer thuis waren na hun vakantie. Ze stuurden een berichtje dat San Gimignano voor hen net te ver was geweest, waardoor ze voor Volterra hadden gekozen. Het was de moeite waard! Dat wilden we ook wel even bekijken. Dus hop, kindjes in de auto en gaan.

Parkeren in Volterra

Volterra01
Volterra02

Volterra ligt, zoals zoveel van dit soort stadjes in Toscane op een berg. In de berg is een parkeergarage gemaakt. Easy peasy. De parkeergarage is wel wat krap. Ook naast de aanvoerweg zijn parkeerplekken.

Korte geschiedenis Volterra

Met dank aan Wikipedia; deze stad is gesticht door de Etrusken en heeft vijf belangrijke bezienswaardigheden. Het ‘Fort van de Medici’ is thans in gebruik als staatsgevangenis (en dus alleen onder heel uitzonderlijke voorwaarden te bezoeken en dan wel meteen voor langere tijd 😉 )
Wat ik zelf heel mooi vond, is het Palazzo dei Priori en het plein waaraan het ligt. Het is een van de oudste paleizen van Toscane. En natuurlijk, heb ik het alleen van de buitenkant gezien.

Volterra03
Volterra09
Volterra07
Volterra06

Eten in Volterra

Wij hebben heerlijk koffie gedronken bij Pasticceria Migliorini op de Via Antonio Gramsci, 21. Je kunt er kiezen uit heerlijke cupcakes en canoli’s, wat echt veel te zoet is voor mij…

Volterra10
Volterra12

Het eten had ik uit mijn vertrouwde reisbijbel Time to Momo. Via deze gids belanden wij bij Don Beta. Waanzinnig lekker! Zelfs Noor, meestal op vakantie niet zo heel avontuurlijk in haar menukeuze, zou zo terug gaan. Hoewel het een krap restaurantje is, zijn ze dol op kinderen en kun je hier rustig met je kids gaan eten.

Volterra19

Uilenwinkeltje

Het uilenwinkeltje van Mastro Gufo. Hier vind je alles waar maar een uil op staat. De eigenaar is zeer gedreven en enthousiast. Hij heeft ook een boek geschreven. Het leek mij een soort sprookjesboek. Mijn Italiaans is nog niet zo goed… Leuk om even te gaan kijken in ieder geval op de Vicolo delle Prigioni, 5. Noor kocht er alvast een knuffel voor Pippa’s verjaardag.

Volterra16
Volterra15
Volterra14

Wil je blijven slapen in Volterra? Ik raad je deze prachtige B&B, gelegen in een oud klooster, aan!


Persoonlijk advies nodig?

Heb jij persoonlijk advies nodig voor de beste plek voor jouw accommodatie? Stuur me dan gewoon een mail! Ik help je graag.

Waarom mail je mij?

  • 12 jaar ervaring in de reiswereld
  • ik slaap gemiddeld in 15 tot 20 verschillende accommodaties per jaar
  • ik weet als geen ander waar je op moet letten
  • onafhankelijk advies
  • ik stel jou de juiste vragen om tot een passend advies te komen.

Hoezo gratis? Je krijgt van mij een persoonlijke pagina op Wandernan met een wachtwoord met links via welke je zelf kunt boeken. Ik krijg alleen commissie over hetgeen jij boekt via de eventuele links die ik je geef.

Er zijn 4 reactie's

  1. Nog nooit eerder bezocht, maar de plaatjes op Google zien er heel mooi uit 😉 En wat een fijne smulfoto’s, ik denk dat het nu tijd is voor een toetje!

    1. Hihi, de plaatjes op Google? En mijn plaatjes dan? LOL. Die cannoli’s zijn echt mierzoet. Dan maar liever Mexicaanse churro’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *