TIP: Weekend GENT like a LOCAL, met het leukste hotel!
weekend gent

Een romantisch weekend Gent

Wij ‘deden’ een heerlijk weekend Gent en nemen jullie graag mee naar deze wonderschone stad. Op het moment van schrijven zijn alle iconische gebouwen zelfs uit de steigers. Een prima tijd om door de stad te slenteren. En dat is wat mij betreft ook zeker wat je zou moeten doen in plaats van een vastomlijnd plan te hebben.

Op een vrijdag togen wij naar Gent, vanaf mijn huis een rit van een dikke drie uur. Onderweg hebben we altijd heerlijke gesprekken, de tijd vliegt.

Bij aankomst in onze prachtige B&B Great, waar Greetje Guts al haar ziel en zaligheid heeft gelegd in de esthetiek van een prachtig minimalistisch interieur. Onze kamer ruikt heerlijk naar Marie Stella Maris, alle details van dit oude gebouw zijn in ere herstelt en alles wat nieuw is, is met prachtige luxe materialen afgewerkt. We krijgen een ‘tas koffie’ in de keuken (pak gerust, live like a  local) en ze zegt dat de beste plek om deze op te drinken, op onze rooftop is. We nemen de lift en belanden in Greetje’s kas, de deur door en bam… we worden getrakteerd op een waanzinnig uitzicht. Zitten we zó dicht bij het Gravensteen?

We wandelen de stad in en laten ons leiden door wat we tegenkomen. Tips voor jou? We hebben verzameld wat voor ons Gent echt dik de moeite waard maakte! Wat wil jij gaan doen tijdens een weekend Gent?

1. Eet wafels

Wij begonnen met een heerlijke wafel. In ons geval bij House of Waffles, pal aan de Gaslei. 

2. Bezoek De Post

Omdat Martijn zijn latte direct over zijn crèmekleurige trui goot, moesten we shoppen. Om de hoek bij de Graslei vind je AH en in het gebouw van De Post fijne winkels als House Of Labels, Skins en Sissy Boy. Echt even de moeite van je bezoek waard!

3. Heritage

Wij hadden een dinerreservering bij Heritage, welke wij helaas niet hebben gehaald. We waren namelijk gesloopt, waardoor we de eerste avond om acht uur al in bed lagen.
Maar ik wil toch een eervolle vermelding voor Heritage, waar je heerlijk plant based en sustainable kunt eten.

4. Alice

Vanuit ons B&B kozen we een plekje op de XL kaart bij de voordeur, waar ‘leuke adresjes’ stonden aangegeven. En zo wandelden we op ons gemak naar Alice, waar gelukkig een plaatsje was. Hier aten we in de binnentuin een heerlijk quiche met een kakelverse salade. 

TIP: op zondag serveren ze bij Alice een brunch buffet in 2 shifts, met prosecco, een warme drank en een sapje.

Vanaf Alice wandel je zo weer het winkelgebied in, waar we op zoek gingen naar ons favoriete souvenir: thee. Ik vind dit zo’n leuk souvenir! Op reis zoek ik altijd een theewinkeltje op en scoor zo (losse) thee om thuis nog lang van te kunnen nagenieten.

5. Koop thee

We vonden twee leuke winkeltjes. Een Simon Lévelt achtige vibe vonden we bij Javana. Hier kun je uit de wand meer dan 50 theesoorten ruiken. De zakjes thee van 100 gram kosten allemaal rond de EUR 6,-.
We vervolgden onze weg naar Paper & Tea, een keten die zich in rap tempo over Europa verspreidt (met inmiddels ook winkels in Amsterdam en Utrecht). Hier werden we door een geweldige winkeldame superfijn geholpen. We konden theetjes proeven én ze verzorgde een matcha ceremonie voor ons.

6. Knol & Kool

De tweede avond eten we bij Knol & Kool, een fijn ‘Beestig Vegan’ restaurant (en supermarkt) vlakbij de St.Nicolaaskerk. Hier genieten we van de geweldige bediening en heerlijk Turks brood met een humus too die for en fijne hoofdgerechten als stoofvlees en een cheeseburger. Heerlijk comfortfood met ook het comfort dat er geen dier voor heeft hoeven lijden.

Ik ga tegenwoordig graag naar vega en vegan restaurants. Dit omdat ik anders, als flextariër al snel meer vlees eet dan mijn lief is, maar zeker ook omdat ik heb ontdekt dat er met vegan niet zoveel vals te spelen valt. En hier 9 van de 10x ook heel veel aandacht is voor lokaal en seizoensgebonden groenten, packed full with flavour. Knol & Kool is zéker een dikke aanrader.

7. Struinen

Eigenlijk vind het gewoon een goed idee om van tevoren een Google Maps kaartje te maken, waarbij je voor jezelf wat leuke adresjes pint. Je mag mijn map met een gerust hart kopiëren en gebruiken. Ik heb er al mijn adresjes op aangegeven.

8. Wandel langs de streetart

Zorg dat je ergens de kaart ‘Sorrynotsorry’ oppikt en wandel langs de streetart van Gent. Een heerlijke besteding van je zondag. Op zondag zijn veel winkels in de binnenstad namelijk gesloten. Hup! Lekker naar buiten en ondertussen hier en daar neerstrijken voor een lekker ontbijt, een pintje of een wijntje op een terras in de zon, of ergens bij de open haard.
Je kunt hem ook HIER downloaden.

9. Ga uit ontbijten

Neem op zondag (of welke dag dan ook) lekker de tijd om uitgebreid te ontbijten. Wij vonden een heerlijk plekje bij Jacqueline, maar op mijn kaart (hierboven heb ik ook verschillende andere topadresjes voor je verzameld)

The bleeding obvious tijdens een weekend Gent

Wanneer je voor het eerst in Gent bent, wil je misschien iets van de highlights doen, check dan even deze rij:
– boottochtje over de Gentse leien
– bezoek het Gravensteen
stadswandeling met een gids (aanrader!)

Powered by GetYourGuide

Ons verblijf

B&B Great was echt fantastisch. De rust, het terras op de rooftop, de aandacht waarmee alles is ingericht en je echt ‘als een local’ de stad beleeft. Het is van een buitencategorie.
Dus, wil je heerlijk slapen in een echt 2 – persoonsbed, douchen onder een regendouche en leven als een ‘local’, boek dan B&B Great.

Ben je met kids in de stad? Download hier gratis de supertoffe kids bingokaart, om je citytrip extra leuk te maken!

UniekE belevinG

Boek NU een unieke tour met een bewoner van de stad! Kies je eigen local guide en zoek een tour op basis van jouw interesses en gezelschap…