Dagtrip naar Bellagio - Wandernan

Dagtrip naar Bellagio

Vanuit bungalowpark Sole Mio aan het Comomeer, gingen wij een dagje naar Bellagio.

Hoe kom je in Bellagio?

Eigenlijk zijn er twee grote ferries, één vanaf Menaggio en één vanaf Varenna. Je kunt ook vanaf andere plekken de boot nemen, maar dat duurt langer en je maakt veel stops onderweg.
We reden met de auto naar Varenna. TIP: Neem je niet de superstrada, maar rij rustig aan met telkens zicht op prachtige meer en rij door piepkleine dorpjes in plaats van door de donkere tunnel. Terug kun je dan altijd nog kiezen wat je liever doet, tunnel of nog een keer op je gemakje langs het meer.
In Menaggio zijn de parkeerplaatsen beduidend slechter geregeld!

Varenna – Bellagio

Niet te verwarren met Ravenna wat ook langs het meer ligt! Varenna is een pittoresk plaatsje, neem gerust de tijd om ook hier even rond te kijken. Misschien als afsluiter van de dag? Wij hebben de auto geparkeerd bij het treinstation, waar behoorlijk wat plaats is. Het is betaald parkeren, maar de tarieven vallen hier altijd mee. Vanaf de parkeerplaats loop je eenvoudig naar de aanlegplaats voor ferry’s. Niet voor mensen die slecht ter been zijn! Het is vrij steil hier en daar. Wij hadden Pippa (1) mee in de draagzak, dat was hier erg handig.

Ferry

De ferry vanaf hier naar Bellagio kost EUR 4,60 enkele reis. De bootjes gaan de hele dag door over het meer. Vaak 1x per half uur. Je kunt je kaartje gewoon bij de haven kopen. De boottocht duurt ongeveer 20 minuten.
(tarieven gecheckt op 9feb23)

ferry to Bellagio
Bellagio03

Bellaggio

Het plaatsje is overloaded met toeristen. En vooral veel Amerikanen. Herkenbaar aan hun grote witte gympen. Met kinderen is het leuk om het toeristentreintje te nemen. Wij wilden dat ook, want het is ook hier allemaal vrij steil. We hebben een tijdje staan wachten, maar geen trein te zien. Uiteindelijk hebben we Pippa in de draagzak gedaan, heeft P de buggy getild en Noor rende fijn de trapjes op. En ging ook een keer flink onderuit, waarna ze werd opgepoetst door twee lieve nonna’s in de Canali-pakken-winkel. We liepen door de smalle straatjes naar boven. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe tas, kettingen of andere Italiaanse souvenirs, dan kun je hier uren doorbrengen. De uitzichten op het meer zijn prachtig en ook de kleine steegjes erg fotogeniek. Ik vond het met kinderen niet het leukste uitstapje. Ze kunnen eigenlijk nergens even spelen of rondrennen. En na een half uurtjes zijn die trapjes ook zo spannend niet meer. Maar we vonden een mooi punt om te eten, zeker met kleine kinderen, Ristorante La Punta (Via Eugenio Vitali, Bellagio). Een dikke aanrader!Ze zijn kindvriendelijk, er is wat ruimte rondom de tafels en het uitzicht is magnifiek. En, niet onbelangrijk, heerlijk eten voor een zeer acceptabele prijs.

Bellagio04
Bellagio15

Terug

Bij ons ging het terug een beetje mis. Er staat een handig bord met vertrektijden en daarachter het nummer van de pier. Dus ‘ferry naar Varenna gaat om 16u04 vanaf pier 3’. Het is rond de late middag vrij druk op de kade en de ferry kwam maar niet. Uiteindelijk hebben we de autoferry genomen voor hetzelfde tarief.

Bellagio16
Bellagio19
Bellagio21
Bellagio18

Conclusie

Ik vond Bellagio een mooi plaatsje, maar met (kleine) kinderen niet direct een aanrader. Ik zou zeggen, wanneer de jongste een jaar of 5 is, is het prima te doen, daarvoor best een vermoeiend, niet erg kindvriendelijk tripje.

Als het een romantische trip was geweest, hadden we het op het eerste beste terras plaatsgenomen en de hele dag mensen gekeken en heerlijk geluncht. Ook als onderdeel van een autotour rondom het Comomeer, zou ik het een leuke plek vinden voor maximaal 1 nacht. Bijvoorbeeld in het prachtig gelegen appartment Splendor of hotel Belvedere, met zwembad en een geweldig uitzicht.

Er zijn 6 reactie's

  1. Mooie foto met Pippa!

    Pittoreske straatjes en een mooi uitzicht over het Comomeer inderdaad. Wij zijn hier vooral gestopt voor een duik in het meer, we hebben hierna nog wel rondgelopen in het stadje maar ik zou hier niet zo snel overnachten. Ik denk dat we een beetje buiten de doelgroep vallen van de Amerikaanse 65+ers 🙂

    1. Vrolijk he, die Pippa! Ik vind het erg leuk om er mensen te kijken. En dat restaurantje lag mooi buiten de boulevard-buzz 😉

  2. Je foto’s kwijlen Italiaanse glamour! En wat ziet het meer er verleidelijk uit! Het lijkt me een leuk stadje om even te vertoeven met een oversized zonnebril en idealiter, zoals je zegt, kinderloos. Stom van de terug-ferry, maar dat hebben jullie weer mooi omzeild.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *