Bungalow aan het Comomeer - Wandernan

Bungalow aan het Comomeer

Aan het prachtige Comomeer vond ik een leuke, kleinschalige accommodatie; Sole Mio.

Waarom Sole Mio?

Ik was op zoek naar een camping of vakantiepark. Het liefst een bungalow aan het Comomeer. Aan het meer vind je bijna alleen hotels of vakantiehuisjes die particulier verhuurd worden. Dus zonder parkje er omheen. Dat is niet erg, maar ze zijn vaak niet erg kindvriendelijk. Er waren maar een beperkt aantal campings en die hadden dan weer niet de accommodatie die ik wilde.

Toen vond ik de website van Sole Mio.

Ik wilde per se naar het Comomeer en de bungalows voor 6 personen hadden drie slaapkamers, wat ik voor mijn gezin gewoon heel erg fijn vind. De prijs was ook zeer acceptabel.

Waarom naar het Comomeer op vakantie?

Gelegen aan de Italiaans-Zwitserse grens,  kijkt de stad Como in Italië uit  over het zuidwestelijke uiteinde van het  meer en is omgeven door groene heuvelruggen. Het leuke van Como is dat je echt heel veel kunt zien en doen. Het Comomeer is het diepste meer van Italië (425 meter diep).

Lekker zwemmen in het Comomeer

Door de nabijheid van bergen en koude onderstromen is het water van het Comomeer zelfs op de heetste dagen koel. Toch kun je ondanks het ruige berglandschap zwemmen in het Comomeer. De periode van juli tot augustus wordt als de beste beschouwd om te zwemmen. Op dit moment warmt het water op tot de maximale temperaturen.

De bungalow

De bungalow was veel ruimer dan ik had verwacht. De keuken is daarentegen weer erg krap, maar functioneel. Er is zelfs een enorm ruime woonkamer en op het terras buiten is ruimte voor twee zitjes.

Echt een enorme, dikke plus: de ruimte rondom de bungalow. Je kunt je auto naast het huisje parkeren. En kids kunnen eindeloos balletjes trappen op het grasveld, waar ook voor  elk huisje een stevige picknickbank staat en twee heerlijke ligstoelen.

Sole Mio

De inrichting kan per huisje verschillen, want ze zijn allemaal particulier eigendom. Wij troffen het, wat dat betreft, niet helemaal. De eigenaar van ons huisje had een enorme voorkeur voor Ikea. De bedden van ons huisje waren niet optimaal. De rest van het interieur maakt me niet zoveel uit, je bent toch meer buiten (en daar waren de stoelen en tafels prima).

Sole Mio

Notitie: De foto’s nam ik vlak voor we vertrokken, de rolluiken worden dan geacht dicht te zijn, natuurlijk ziet alles er een tikje gezelliger uit als de luiken open zijn!

Het park
Het park heeft niet veel faciliteiten en daarmee is het voor kleine kinderen en rustzoekers een waar paradijs. Aan de voorzijde van het park, grenzend aan het Comomeer is een piepklein zwembadje.

Sole Mio

En een prima speeltuintje, waar ook de plaatselijke bevolking graag gebruik van maakt. Leuk!

Sole Mio

Je kunt heerlijk met je picknickkleed op het enorme grasveld gaan liggen terwijl je kind in het zwembadje speelt.
Al het groen in het park is perfect onderhouden en ademt rust uit.

Lokatie

Ik twijfelde even aan de lokatie. Het ligt in Gera Lario, wat echt het noordelijkste puntje van het Comomeer is. Zou dat niet te ver weg zijn van alles?

Bungalowpark Sole mio

Dat viel echt erg mee. Sterker nog, ik had achteraf nergens anders willen zitten. We hebben in het westen de plaatsen Menaggio en Lenno bezocht, vanaf Varenna (half uur rijden) zijn we naar Bellagio gevaren, wat ook prima te doen is voor een dagtocht. En we zijn ook nog de bergen richting Skt. Moritz in gereden en hebben daar Chiavenna bezocht.

Op ongeveer een kwartier rijden is een groot winkelcentrum met een enorme Iperal supermarkt. Dat is op zichzelf al een mooi avontuur. Het is ook leuk om even te shoppen in het winkelcentrum waarin deze supermarkt gelegen is.

Leuke tour om vooraf te boeken: privémarkttour & lunch.

De ligging aan het meer is perfect in de hete zomer, aan deze kant heb je vaak wel een briesje, en is daarmee ook fijn voor wind- en kitesurfers.

Plussen en minnen
+ kleinschalig
+ veel ruimte rondom de bungalow
+ heel overzichtelijk en veilig met kleine kinderen
+ daardoor heel relaxed voor de ouders
+ prachtig uitzicht en goede lokatie om het noordelijke en centrale Comomeer te verkennen
+ Nederlands beheer, makkelijk wanneer je tips nodig hebt voor de omgeving
+ veel Nederlandse gasten, fijn voor de kinderen
+ zeer uitgebreid boek met tips voor trips in de omgeving in elke bungalow die verder gaan dan ’the bleeding obvious’

– de bedden

Aanrader voor:
– gezinnen met kleine kinderen
– rustzoekers
– motorrijders, je kunt je motor naast het huisje parkeren
– fietsers, ik heb heel veel papa’s op racefietsen gezien
– hondenbaasjes, honden mogen vanaf 1 september op het park
– wanneer je graag wind- of kitesurft

Overslaan:
– wanneer je een goed bed heel belangrijk is
– wanneer veel landgenoten om je heen, je geen vakantiegevoel geeft

Tips voor reservering
Wanneer je tijdig boekt, mag je een voorkeur aangeven voor de ligging. Het mooist is natuurlijk als je in de voorste rij kunt boeken. (de plattegrond van het park is via de website op te roepen)

Er zijn 7 reactie's

  1. Wat een heerlijke plek zeg en een leuke bungalow. Wel zijn de slaapkamers wat kaal, weinig aankleding. Maar ach, tijdens vakantie moet je daar zo weinig mogelijk zijn 😉

    1. Binnen niet nee! Haha. Er hingen wel wat schilderijen, maar eh…van die typisch Italiaans in bloemschilderijtjes in messinglijstjes. Ik denk dat er wel wat andere bungalows waren waar dat wat mooier was trouwens!

  2. Wij kunnen dit jaar nr 35 huren. Dit is de bungalow van de Vereniging.
    Die er links van (nr 34) wordt niet verhuurd.
    Dan zijn de foto’s waarschijnlijk van de 35….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *