Aan het prachtige Comomeer vond ik een leuke, kleinschalige accommodatie; Sole Mio. Het wordt gerund door een Nederlands gezin. De website vond ik er nogal ‘dodgy’ uitzien, maar de prijs was goed en het parkje leek voor ons gezin perfect. Lees mee!

Waarom koos ik voor Sole Mio?

Ik was op zoek naar een camping of vakantiepark. Het liefst een bungalow aan het Comomeer. Aan het meer vind je bijna alleen hotels of vakantiehuisjes die particulier verhuurt worden. Dus zonder parkje er omheen. Dat is niet erg, maar ze zijn vaak niet erg kindvriendelijk. Er waren maar een beperkt aantal campings en die hadden dan weer niet de accommodatie die ik wilde. En toen vond ik de website van Sole Mio. Aan de hand van de website had ik nog wel wat bedenkingen. Het zag er slecht onderhouden uit (de website, niet de huisjes) en ook toen ik per mail een vraag stelde kreeg ik niet direct een warm gevoel.
Maar ik wilde per se naar het Comomeer en de bungalows voor 6 personen hadden drie slaapkamers, wat ik voor mijn gezin gewoon heel erg fijn vind. De prijs was ook zeer acceptabel. Dus ik besloot een gokje te wagen. Of eigenlijk,… P hakte hier een knoop door na weken wikken en wegen.

De bungalow
De bungalow was veel ruimer dan ik had verwacht. In alle kamers meer dan voldoende ruimte. De keuken is daarentegen weer erg krap (maar functioneel).

Er is zelfs een enorm ruime woonkamer en op het terras buiten is ruimte voor twee zitjes.

Sole Mio

Echt een enorme, dikke plus: de ruimte rondom de bungalow. Je kunt je auto naast het huisje parkeren. En kids kunnen eindeloos balletjes trappen op het grasveld, waar ook voor  elk huisje een stevige picknickbank staat en twee heerlijke ligstoelen.

Sole Mio

De inrichting kan per huisje verschillen, want ze zijn allemaal particulier eigendom. Wij troffen het, wat dat betreft, niet helemaal. De eigenaar van ons huisje had een enorme voorkeur voor Ikea. De bedden van ons huisje waren niet optimaal. De rest van het interieur maakt me niet zoveel uit, je bent toch meer buiten (en daar waren de stoelen en tafels prima)

Sole Mio13

Notitie: De foto’s nam ik vlak voor we vertrokken, de rolluiken worden dan geacht dicht te zijn, natuurlijk ziet alles er een tikje gezelliger uit als de luiken open zijn!

Het park
Het park heeft niet veel faciliteiten en daarmee is het voor kleine kinderen en rustzoekers een waar paradijs. Aan de voorzijde van het park, grenzend aan het Comomeer is een piepklein zwembadje.

Sole Mio03

En een prima speeltuintje, waar ook de plaatselijke bevolking graag gebruik van maakt. Leuk!

Sole Mio

Je kunt heerlijk met je picknickkleed op het enorme grasveld gaan liggen terwijl je kind in het zwembadje speelt.
Al het groen in het park is perfect onderhouden en ademt rust uit.

Parkbeheerders Richard en Nathalie hebben het park in 2014 overgenomen. Ze zijn enorm vriendelijk en erg relaxed. Zo mocht Noor bijvoorbeeld gezellig met de dochters komen spelen. Elke morgen komt Richard met zijn kleine trekkertje het vuilnis ophalen. Zodra de kindjes zijn trekker horen, worden ze zenuwachtig. Achter de trekker hangt namelijk een aanhangertje waar de kindjes in mogen mee rijden. Beter dan de mini-club! Richard neemt rustig de tijd om de gasten te spreken, het vuilnis op te halen en ondertussen de kinderen te entertainen. Win-win. Er is zelfs een plaats voor een baby, want het zitgedeelte van een Ikea Antilop (als je geen kinderen hebt, heb je nu geen idee, heb je wel kinderen dan weet je direct wat ik bedoel) is op een van de bankjes geschroefd.

Nathalie brengt desgewenst elke morgen voor een zeer acceptabele prijs de broodjes rond.

Locatie
Ik twijfelde even aan de locatie. Het ligt in Gera Lario, wat echt het noordelijkste puntje van het Comomeer is. Zou dat niet te ver weg zijn van alles?

Sole Mio3

Dat viel echt erg mee. Sterker nog, ik had achteraf nergens anders willen zitten. We hebben in het westen de plaatsen Menaggio en Lenno bezocht, vanaf Varenna (half uur rijden) zijn we naar Bellagio gevaren, wat ook prima te doen is voor een dagtocht. En we zijn ook nog de bergen richting Skt. Moritz in gereden en hebben daar Chiavenna bezocht. De komende week zal ik van al deze tochtjes een blogpost maken, zodat je een volledig beeld hebt.
Op ongeveer een kwartier rijden is een groot winkelcentrum met een enorme Iperal supermarkt. Dat is op zichzelf al een mooi avontuur. Het is ook leuk om even te shoppen in het winkelcentrum waarin deze supermarkt gelegen is.

Leuke tour om vooraf te boeken: wijnproeverij

De ligging aan het meer is perfect in de hete zomer, aan deze kant heb je vaak wel een briesje, en is daarmee ook fijn voor wind- en kitesurfers.

Plussen en minnen
+ kleinschalig
+ veel ruimte rondom de bungalow
+ heel overzichtelijk en veilig met kleine kinderen
+ daardoor heel relaxed voor de ouders
+ prachtig uitzicht en goede lokatie om het noordelijke en centrale Comomeer te verkennen
+ Nederlands beheer, makkelijk wanneer je tips nodig hebt voor de omgeving
+ veel Nederlandse gasten, fijn voor de kinderen
+ zeer uitgebreid boek met tips voor trips in de omgeving in elke bungalow die verder gaan dan ‘the bleeding obvious’

– de bedden

Aanrader voor:
– gezinnen met kleine kinderen
– rustzoekers
– motorrijders, je kunt je motor naast het huisje parkeren en vanaf hier het park verkennen
– fietsers, ik heb heel veel papa’s op racefietsen gezien
– hondenbaasjes, honden mogen vanaf 1 september op het park
– wanneer je graag wind- of kitesurft

Overslaan:
– wanneer je een goed bed heel belangrijk is
– wanneer veel landgenoten om je heen, je geen vakantiegevoel geeft

Tips voor reservering
Wanneer je tijdig boekt, mag je een voorkeur aangeven voor de ligging. Het mooist is natuurlijk als je in de voorste rij kunt boeken. (de plattegrond van het park is via de website op te roepen)
Ik betaalde…
Voor een weekje begin september in een ruime zespersoonsbungalow EUR 592,-

Print Friendly, PDF & Email