Vanuit onze bungalow op het kleinschalige parkje Sole Mio, gingen wij een dagje naar Menaggio. Toen we daar uitgekeken waren, reden we door naar de boulevard van Lenno.

Menaggio

Menaggio01

Aan de westkant van het Comomeer ligt het prachtige plaatsje Menaggio. Op drukke dagen is het hier lastig een parkeerplaatsje zoeken. Wanneer je met kinderen (lees: buggy) bent, raad ik aan door te rijden tot de boulevard en vanaf daar een plaatsje te zoeken. Kun je wel een klimmetje aan, dan zijn aan de zuidkant van het plaatsje een paar parkeerhavens. Menaggio bestaat uit een lange boulevard langs het water en een klein centrum met wat kledingwinkels en een prachtig centraal gelegen plein. Vanaf hier kun je het toeristentreintje naar Lenno nemen. Wij hebben er wat rondgelopen en Noor even in de speeltuin (achter het politieburo) laten spelen.

Menaggio06

Menaggio03

Rit van Menaggio naar Lenno

Bij het autoritje van Menaggio naar Lenno kijk je je ogen uit. Links heb je een schitterende blik op het Comomeer. Rechts niets dan prachtige villa’s, zoals ook het voor toeristen geopende Villa Carlotta. (TIP: je mag in de tuinen van Villa Carlotta picknicken, hoe leuk is dat?)

Lenno

Op marktdag (dinsdag) heerst er een gezellige drukte aan de waterkant in het dorpje Lenno. De markt bestaat voornamelijk uit de usual suspects van kleding, handdoeken, riemen, zonnebrillen etc. Je kunt absoluut waanzinnig eten bij Albergo Plinio. De ravioli’s zijn fantastisch. Je kunt hier met kinderen goed terecht. Vanaf het terras is dit zo ongeveer je uitzicht:

Menaggio07
Menaggio10
Menaggio09Menaggio08

Slapen in Lenno

Wil je blijven slapen in Lenno, dan raad ik hotel Lenno aan. Een prachtig statig pand, direct aan het meer met een zwembad!

Tip voor een reisgids van dit gebied

Ik zweer bij Capitool reisgidsen. Geweldig goed gedocumenteerd, handzaam en prachtig geïllustreerd.

Print Friendly, PDF & Email