Dagtrip Menaggio en Lenno aan het Comomeer - Wandernan

Dagtrip Menaggio en Lenno aan het Comomeer

Vanuit onze bungalow op het kleinschalige parkje Sole Mio, gingen wij een dagje naar Menaggio. Toen we daar uitgekeken waren, reden we door naar de boulevard van Lenno.

Menaggio

Menaggio01

Aan de westkant van het Comomeer ligt het prachtige plaatsje Menaggio. Op drukke dagen is het hier lastig een parkeerplaatsje zoeken. Wanneer je met kinderen (lees: buggy) bent, raad ik aan door te rijden tot de boulevard en vanaf daar een plaatsje te zoeken. Kun je wel een klimmetje aan, dan zijn aan de zuidkant van het plaatsje een paar parkeerhavens. Menaggio bestaat uit een lange boulevard langs het water en een klein centrum met wat kledingwinkels en een prachtig centraal gelegen plein. Vanaf hier kun je het toeristentreintje naar Lenno nemen. Wij hebben er wat rondgelopen en Noor even in de speeltuin (achter het politieburo) laten spelen.

Menaggio06

Rit van Menaggio naar Lenno

Bij het autoritje van Menaggio naar Lenno kijk je je ogen uit. Links heb je een schitterende blik op het Comomeer. Rechts niets dan prachtige villa’s, zoals ook het voor toeristen geopende Villa Carlotta. (TIP: je mag in de tuinen van Villa Carlotta picknicken, hoe leuk is dat?)

Lenno

Op marktdag (dinsdag) heerst er een gezellige drukte aan de waterkant in het dorpje Lenno. De markt bestaat voornamelijk uit de usual suspects van kleding, handdoeken, riemen, zonnebrillen etc. Je kunt absoluut waanzinnig eten bij Albergo Plinio. De ravioli’s zijn fantastisch. Je kunt hier met kinderen goed terecht. Vanaf het terras is dit zo ongeveer je uitzicht:

Menaggio07
Menaggio10
Menaggio09
Menaggio08

Slapen in Lenno

Wil je blijven slapen in Lenno, dan raad ik hotel Lenno aan. Een prachtig statig pand, direct aan het meer met een zwembad!

Boot naar Bellagio

Wi je met de boot naar Bellagio, dan raad ik je eigenlijk aan dit vanaf de andere kant van het meer te doen. Omdat je hier veel makkelijker parkeert.
Lees er hier meer over:


Persoonlijk advies nodig?

Heb jij persoonlijk advies nodig voor de beste plek voor jouw accommodatie? Stuur me dan gewoon een mail! Ik help je graag.

Waarom mail je mij?

 • 12 jaar ervaring in de reiswereld
 • ik slaap gemiddeld in 15 tot 20 verschillende accommodaties per jaar
 • ik weet als geen ander waar je op moet letten
 • onafhankelijk advies
 • ik stel jou de juiste vragen om tot een passend advies te komen.

Hoezo gratis? Je krijgt van mij een persoonlijke pagina op Wandernan met een wachtwoord met links via welke je zelf kunt boeken. Ik krijg alleen commissie over hetgeen jij boekt via de eventuele links die ik je geef.

Er zijn 6 reactie's

    1. Ik vind de verschillende delen ook zo anders, de algemene mentaliteit, het eten, de manier van leven… heerlijk! LOVE IT(ALY)!

  1. Ik ben meteen even naar jouw hoekje op het internet gesneld… Je bent ook in Toscane geweest… Ik ga al je posts lekker lezen, als ik daar tijd voor heb, zag net snel wat pics van Eataly… Mjom! Wij zijn uiteindelijk ook naar Toscane gegaan, was een prachtig eind van de reis! En zeker het lekkerste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *