Comomeer met kinderen - Wandernan

Comomeer met kinderen

Ik vond het een van de mooiste vakanties, daar aan het Comomeer met kinderen. De vrijheid, het heerlijke eten en ook de relatieve rust. In deze post vind je een overzicht van alle artikelen die ik over deze bestemming heb geschreven.

Comomeer

Wij sliepen in een geweldig leuk bungalowparkje Sole Mio. Kleinschalig, kindvriendelijk, ruime bungalows en heel veel ruimte rondom de bungalow. Dit is overigens ook een perfecte oplossing voor grote gezinnen! Zeker ook als als er mensen ingevlogen moeten worden. Een ritje naar Milaan airport is niet zo gek ver.

Heeft Sole Mio geen plaats meer of is het niet wat je zoekt? Check dan Residence Alessandra eens.

Ciavenna

Vanaf hier deden we diverse dagtrips. Zoals bijvoorbeeld naar het bergdorpje Chiavenna, waar we ons de enige toeristen waanden. Voor foodies; lees vooral ook even wat voor een leuke culinaire tochtjes daar in het najaar langs de grotten gehouden worden.

Bellagio

Natuurlijk is het Comomeer tegenwoordig vooral bekend vanwege het feit dat George Clooney er een huis heeft. Wij hebben hem niet gezien. Helaas. Wel belanden wij in het overbevolkte Bellagio, wat ik niet kindvriendelijk vond, maar wel leuk voor een tussenstop tijdens een romantische roadtrip voor twee.

Varenna, Menaggio en Lenno

Ik vond het veel leuker in Varenna en ook de combinatie van Menaggio en Lenno sprak mij persoonlijk meer aan.

Colico

In Colico aten we een fijne pizza en deden we boodschappen in het grote winkelcentrum, vanaf hier kun je ook eenvoudig de trein nemen naar wereldstad Milaan!

Er zijn 5 reactie's

  1. Zo’n prachtige omgeving daar… Ik bracht er ooit een bliksembezoek toen ik met een vriendin mee was die op zoek was naar een huisje in Italië (wat uiteindelijk Spanje werd maar dat terzijde) en we in deze omgeving zochten…. Wil er graag nog eens naar terug!

    1. Oh wat grappig (en ook dat ze een huis in Spanje heeft gekocht!) Echt teruggaan en dan in het najaar, als de toeristen weg zijn, de kastanjes geraapt worden en de grotti open zijn in het noorden.

    1. Hallo Kristine, Italië is sowieso vrij vriendelijk voor honden. En de Italianen zijn dol op kinderen! Je kunt bijna overal een bordje bij vragen of iets delen. Heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *