Babyeten in Italië - Wandernan

Babyeten in Italië

Ga je met een baby naar Italië, dan wil je vast wel weten wat je er kunt krijgen aan babyeten in Italië. En waar je dat kunt verkrijgen. Ik vertel je alles wat ik weet. 

Babyeten in Italië

De Italianen geven hun kinderen iets anders te eten dan wij. Daarom zijn potjes eten maar matig verkrijgbaar in de supermarkt, fruitpotjes zijn er ook maar weinig en diksap kennen ze niet. Inmiddels is er wel meer verkrijgbaar overigens! (update 2023)

Supermarkt

Als je spullen nodig hebt, ga je natuurlijk naar de supermarkt ofwel supermercati. Kleine supermarktjes hebben soms poedermelk, maar zelden potjes voeding.

Ga liever naar een echt grote supermarkt zoals bijvoorbeeld de Ipéral, Coop, Conad of Esselunga.

De merken waar je op kunt vertrouwen zijn Hipp (yay!), Mellin en Plasmon.

Drinken

Aangezien er geen diksap te verkrijgen is en we aanmaaklimonade geen goed idee vinden, hebben we van Mellin zakjes oplos-kamille thee gekocht. Pippa vond dat lekker en het was eenvoudig te bereiden onderweg, we vonden bovendien een groot pak met losse zakjes, wat handig meenemen was op onze uitstapjes.

babyeten-in-italie-6

Melk en pap

Pippa heeft een half jaar borstvoeding gehad, daarna ging ik over op poedermelk. We kozen voor de voeding van Mellin. Pap, zoals Bambix kennen ze er niet. We gebruikten ‘Biscotto Granulo’ van Mellin om pap te maken. Minder gezond dan Bambix, maar Pippa vond het heerlijk.

babyeten-in-italie-5
babyeten-in-italie-4

Fruit

Fruithapjes waren maar lastig te vinden. Immers, fruit heb je overal… Natuurlijk hadden we vaak een banaan mee, maar ja,… dat is op een gegeven moment ook een tikje eenzijdig.
De fruithapjes die er waren, waren vaak kleine porties. Bij de grotere supermarkten vonden we wel grotere hapjes en meer variatie.

Diner

Kinderen in Italië eten vaak een saus en la mama kookt er pasta bij. Ook eten kinderen vaak soep. Kant en klaar koolhydraten, eiwit en groenten zie je niet veel. Echt alleen in de grote supermarkten. Je moet niet vreemd opkijken als er potjes met konijn en pony in de schappen staan.

LET OP: in restaurants zijn ze vaak niet heel handig met opwarmen, loop even mee naar de keuken om het te regelen en check áltijd de temperatuur!

In restaurants at Pippa soms wel gewoon mee. Op die manier kreeg ze vaak echter maar weinig groente binnen voor mijn gevoel en ik hou er ook niet zo van als ik niet zeker weet wat mijn baby binnenkrijgt. Na 1 jaar is wat mij betreft alles toegestaan, maar daarvoor was ik toch altijd een beetje voorzichtiger.

babyeten-in-italie-1

Handig op reis

Deze vonden wij ontzettend handig op reis. Onze baby Pippa heeft er heerlijk in gespeeld als we bij het appartement waren en sliep ’s nachts heerlijk. Het tentje kun je zelfs ook afzonderlijk gebruiken. Denk bv aan het strand of, zoals in ons geval, in de autoslaaptrein.


Meer lezen over wat te doen in Italië? Kijk hier eens: Italië.

Er zijn 2 reactie's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *