ECHT LEUK: 8x Florence met kinderen - Wandernan
florence met kinderen

8x Florence met kinderen

Florence, een stad van cultuur, historie en ongeëvenaarde schoonheid, is een geweldige plek om te verkennen met kinderen. Het biedt een perfecte balans tussen leerzame ervaringen en spannende avonturen. Dit zijn enkele tips om het meeste uit uw bezoek aan Florence met kinderen te halen.

Doen in Florence met kinderen

  1. Bezoek het Leonardo da Vinci Museum: Dit museum is een leuke en educatieve plek voor kinderen om te leren over de uitvindingen van Leonardo da Vinci. Het is interactief, waardoor kinderen zelf de modellen van Da Vinci’s uitvindingen kunnen bedienen. Tickets: GetYourGuide.
  2. Ontdek de Boboli-tuinen: Deze uitgestrekte tuinen zijn perfect voor een ontspannen picknick of om te spelen. Ze staan vol met prachtige standbeelden, fonteinen en geheime doorgangen die de kinderen kunnen ontdekken. Reserveer je slot alvast HIER.
  3. Het Galileo Museum: Dit museum is een geweldige plek om kinderen kennis te laten maken met de wereld van de wetenschap.
  4. Kookles voor kinderen: Verschillende plekken in Florence bieden kooklessen voor kinderen. Het is een geweldige manier om hen te leren over de Italiaanse keuken en ze actief betrokken te houden. Je vindt het hier: Pizza en ijs workshop.
  5. Piazza della Signoria: Dit levendige plein staat vol met straatartiesten, muzikanten en levensechte standbeelden, perfect voor kinderen om zich te vermaken terwijl ouders genieten van de omliggende architectuur en cultuur.
  6. Een bezoek aan de Duomo: Hoewel het beklimmen van de 463 treden van de Duomo een uitdaging kan zijn, is het uitzicht op de stad zeker de moeite waard. Voor oudere kinderen is dit een spannend avontuur.
  7. Een dagje uit naar de dierentuin: De dierentuin van Florence, genaamd ‘Parco delle Cascine’, is een ideale bestemming voor een dagje uit met het gezin. Kinderen zullen genieten van het zien van de verschillende dieren en de speeltuinen.
  8. Gelato-proeverij: Je kunt Florence niet verlaten zonder te genieten van de authentieke Italiaanse gelato. Er zijn vele gelateria’s rondom de stad waar je samen met je kinderen een smakelijke pauze kunt nemen. Mijn tip: maak er een wedstrijd van en vergelijk de ijsjes met elkaar. Sla Il Gelato Gourmet van Marco Ottaviano (Via Dè Ginori 42) niet over!

Slapen in Florence

Ik zocht 2 topaccommodatie’s voor jou!

Ruim budget appartement: appartement Il Magnifico
Luxe suite in hartje Florence: Spirit of Florence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *