10 x Doen in Kopenhagen - insider tips - Wandernan

10 x Doen in Kopenhagen – insider tips

Ik was met vriend M in Kopenhagen. De keuze was simpel; een goedkoop ticket, een stad die ik nog niet kende en ik had een supertof restaurant gezien waar ik wilde eten. Daarbij, maakte het eigenlijk niet zoveel uit waar we waren, als we maar even samen konden zijn. We hebben beide een fulltime baan en een hectisch gezinsleven, dus je snapt… quality time is belangrijk!

Waar overnachten in Kopenhagen?

Ik kan je van alles aanraden, maar eigenlijk moet je gewoon naar het hotel waar wij sliepen. Het 25Hours Copenhagen Indre By is super centraal gelegen, zo ongeveer in de achtertuin van het bekende gebouw Rundetaarn. Daarbij waren de kamers schoon, gezellig en voorzien van een waan-zinnig fijn bed. We hebben buiten het hotel ontbeten (tips volgend hieronder) en 1 x in het hotel gegeten, want in dit hotel ligt restaurant Neni, waar ik fan van ben.
Bovendien waren we vanaf de luchthaven binnen een half uur (!) bij ons hotel.

10 x doen in Kopenhagen

Het centrum van Kopenhagen is niet groot. En de tips van een rondvaart of een fiets huren zul je op elke andere site vinden. Ik geef je dé tips voor een fijne, romantische trip.

  • ontbijtbuffet in luxe hotel Skt Petri. Het ontbijt kost hier ongeveer EUR 35,- per persoon. Hiervoor krijg je heerlijke koffie, een berg broodjes, verse sapjes, bubbels en weet ik veel wat. Bovendien is het hier leuk ‘mensen kijken’.
  • wandel langs het water naar de Kleine Zeemeermin. Aan de overkant zie je de haven, het is hier lekker rustig en en passant kuier je langs Slot Amaliënborg. Ben je toe aan een hapje of drankje, overweeg dan het gezellige Seaside Tolboden, waar je tussen de Denen op schermpjes uit verschillende wereldkeukens kunt bestellen, met mooi uitzicht op de haven van Copenhagen. Je komt bij deze wandeling ook langs de vesting van het ‘Kastellet’ waar je een wandeling zou kunnen maken. Ik vond het vooral vermakelijk om te zien hoe iedereen zijn perfecte Insta post probeerde te krijgen bij de Zeemeermin
  • wil je een beetje budget eten? Ga dan ’s avonds naar Nørrebro, in deze wijk liggen verschillende goedkopere restaurants. Goed verborgen achter een beslagen raam, ligt de Mexicaanse cantina ‘La Neta’, waar altijd een plekje wordt vrijgemaakt aan de tafels en je de beste taco’s ooit zult eten die je buiten Mexico kunt krijgen
  • ben jij een echte theeleut? Dan mag je het winkeltje van AC Perch niet overslaan! De geur in de winkel is bedwelmend. De keuze niet uitermate groot, maar de thee wel van een buitencategorie. Leuk souvenirtje voor thuis!
  • shop till you drop! In deze stad liggen ongelofelijk veel designer winkels op een paar vierkante meter. Ik vond zelf warenhuis Magasin du Nord erg leuk.
  • natuurlijk kun je een bezoek aan de pittoreske en kleurrijke Nyhavn niet overslaan. Wij zijn er lekker op een terrasje neergestreken en bestelden er een fijne lunch. Stoeltjes hebben bijna allemaal stoelverwarmers en de terrassen terrasheaters.
  • wandel naar het Rosenborg slot en de botanische tuin, in de tuin staat een grote, ouderwetse plantenkas waar je omhoog kunt klimmen om de palmen van boven te bekijken. Prachtig uitzicht! Wij combineerden de kas met een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum waar op dat moment een interessante foto expositie was.
  • wat denk je van deze geweldige gastronomische wandeltour? Gastronomie in Westend Kopenhagen
  • wij hadden tijd te kort, maar anders was ik zeker gaan fietsen met Baja bikes. Altijd leuk!
  • ga selfies maken bij The Tube!

Wandernan’s fotoalbum

Kaartje

Wij vinden het altijd fijn om van tevoren (voorpret!) een Google Maps kaartje aan te maken in My Maps. Zo weten we ter plaatse, als we ergens zijn, waar we bv een lekker ijsje kunnen halen, of welk museum we niet willen missen. Doe je voordeel met het kaartje en vul hem aan voor jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *