Deryan Peuterbox review - Wandernan

Deryan Peuterbox review

De DERYAN Peuterbox, een uitklapbaar campingbed voor baby’s. Een opbouwbare tas die je binnen een paar minuten uitklapt tot een stabiele box/reisbedje voor baby’s. Een handige oplossing om mee te nemen op vakantie. Wij namen, toen Pippa klein was, de Deryan peuterbox mee. Was het handig? Een eerlijke review.

Waar kopen?

Ik vond deze link voor jou:

Kleur
De Deryan Peuterbox is verkrijgbaar in twee kleuren. Khaki en zilver. Naar mijn mening en ook mijn advies naar jullie toe, is om de zilverkleurige peuterbox te nemen. Deze weerkaatst het zonlicht nog een beetje. Het campingbedje bevat 50% UV-bestendige stof en biedt de ultieme bescherming tegen de zon.

Gebruiksgemak van de Deryan Peuterbox

De eerste keer, wanneer je het pakket opent, vraag je je af, of het nu echt zo handig was. Ja. Hij is handig. En met wat oefening zeker in vier minuten op te zetten. De Deryan Peuterbox is redelijk licht en compact en daardoor makkelijk mee te nemen. De peuterbox heeft een dubbele bodem waarin het matras wordt geschoven zodat je kind niet onder het matras kan komen. Pluspunt: er zat een fijne klamboe bij die de kinderen beschermt tegen muggen en ander ongedierte.

De peuterbox van Deryan is ruim. Hij is ongeveer 136 cm lang en geschikt voor kinderen tot ongeveer 3 of 4 jaar. Het bijgeleverde matras is 3,5 cm dik en voelt comfortabel aan.

Deryan06

Een peuterbox in zijn handige tas.

Deryan07

Wij haalden vaak de ronde tas met tent eruit.

Deryan08

Zo paste de tas achter de maxi-cosi en de tent tussen de achterbank en poot van de Family Fix.

Deryan09

Een tas met aluminium frame, tentzak en inleg.

Deryan10

De tent.

Deryan11

Steek het zichzelf opblazende matras erin.

Deryan12

De lange buizen voor de zijkant.

Deryan13

Dan sluit je de staanders plus korte framebuis op de zijstukken.

Deryan14

En dat doe je natuurlijk aan de andere kant ook.

Deryan15

Zo… die staat.

Deryan16

De inleg erin.

Deryan17

Drukknoopjes vastmaken aan de poten.

Deryan19

Je ziet hier dat de onderkant een beetje ‘zweeft’.

Deryan20

Met bovendekje.

Deryan21

Aan een kant zit een rits.

Deryan22

Weer inpakken duurt iets langer, ik heb het getimed. Net geen vier minuten. Dan heb ik echt niet erg mijn best gedaan. Kijk even het filmpje op YouTube, wanneer je het invouwen van de tent zelf niet lukt.

Stevigheid
Het leek me dat onze redelijk beweeglijke baby Pippa de box met gemak omver kreeg. Nee. Dat lukt niet. Hij staat echt heel stevig op zijn pootjes.

Deryan02

In de caravan.

Deryan01

We waren hier bijna klaar voor vertrek, vandaar nog even een snelle foto die helaas bewogen is.

De naden van het tentje vind ik minder mooi genaaid. Je ziet dat als je de box echt intensief (zeg, wekelijks) zou gebruiken, deze op den duur het eerste zullen zijn wat kapot gaat.
Het buizenframe is superstevig.

Onder de pootjes zit een rubberlaagje wat na 1 reis losliet. Daarover later meer…

Slapen versus spelen in de Deryan Peuterbox

Van tevoren vroeg ik mij af of het voor Pippa duidelijk zou zijn, 1 ding om in te spelen en in te slapen. Geen enkel probleem. Wanneer hij buiten stond en er zat speelgoed in, dan was het een box, wanneer ze een slaapzakje aan had en de deken of een laken over haar heen, dan was het slaaptijd.

Deryan peuterbox

In de slaaptrein

In de trein konden we het buizenframe niet meenemen. Het tentje zelf zit in een apart tasje. Deze kun je de dus separaat meenemen. (denk ook aan een stranddagje!)
Nu deed ik het ‘flapje’ op de bovenkant er overheen met zes drukknopjes en voila, Pippa had haar slaaptent.
Deze zou ze wel zo om kunnen duwen, maar in de trein sliep ze op een bed met een vangnet ervoor.

Deryan peuterbox

Voordelen van de Deryan peuterbox

– multifunctioneel, vanaf jonge leeftijd te gebruiken
– makkelijk op te zetten en in te vouwen
– handzaam pakket, kon in de auto precies tussen de maxi-cosi en de bestuurderstoel.
– je hebt altijd een eigen bedje (geur!) bij je en bespaart enorm in de kosten voor een apart babybedje. Zeker wanneer je op rondreis gaat, dan betaal je al snel EUR 10,- tot EUR 15,- per week voor een babybed.

Nadelen

– de inleg, het ‘dekbedje’, zit vast met klittenband. Kinderen vanaf een jaar kunnen dat zelf losmaken en er langs schuren met hun gezicht. Dat is niet zo fijn.
– kinderen slapen laag bij de grond, wat vrij fris en vooral tochtig is. Neem dus zeker wel een dekentje mee en een slaapzakjes voor verschillende weersomstandigheden, wanneer je naar een weeronzeker gebied gaat.
– de kwaliteit is discutabel

Nazorg

En dan een heel dikke min; wanneer je een mail stuurt over onderdelen van de Deryan peuterbox die na 1 reis loslaten, krijg je pas zes dagen later een antwoord met een wedervraag. Deze mail heb ik beantwoord en ook daarop hoorde ik niets. Er staat een telefoonnummer op de website. Helaas. Geen antwoord.
Na drie weken ontving ik zomaar een pakketje over de post, met daarin vier nieuwe pootjes, geen briefje erbij, helemaal niets.
Ik vind het ongelofelijk jammer dat zo’n leuk product, faalt op de afwerking en nazorg.

Tip
Als je het inleg ‘dekbedje’ van de Deryan peuterbox gaat wassen, doe het dan in een aparte waszak ivm met het stevige klittenband.

Er zijn 4 reactie's

 1. Is er een dekje voor het vooraan of achteraan dicht maken (voor stranddag bevoorbeeld als het wind is?)
  Danks
  Emi

  1. Hallo Emi, ik zou daarvoor een swaddle (Aden + Anais of wat voor merk dan ook) voor gebruiken, standaard is dat er niet bij. Groetjes, Nanda

 2. Hallo,

  Ik ben erg benieuwd of je deze ook in een koffer zou kunnne krijgen voor een vliegvakantie, ik bedoel dan ook het alminium frame zodat het een box word.

  Ik hoor graag van je

  Groetjes
  Inge

  1. Hallo Inge, de stangen zijn behoorlijk lang. Ik heb ze nooit opgemeten, maar ze zijn, met de pootjes, wat onhandig om in een koffer te doen. De stangen hebben ook een kromming nl. Ik zou deze eerder goed verpakt meenemen als ruimbagage. Het ding in zijn geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *