Een stad bezoeken is met kinderen altijd leuk. Althans, dat vind ik. En zij ook. Waar je ook bent, er zijn leuke kinderattracties. Immers de mensen die in de stad wonen moeten hun kids ook vermaken. Welke van deze vijf tips zet jij op je verlanglijst voor Antwerpen met kinderen?1. De Zoo

Deze tip kreeg ik van zo ongeveer iedereen. En geen onterechte aanrader! Deze dierentuin is ontzettend oud (geopend juli 1843, een van de oudste dierentuinen ter wereld), heeft een boeiende historie en heel veel bijzondere dieren. Daarnaast is een blik op de gebouwen al fantastisch. 
Ook in de winter is het de moeite, dan is er ’s avonds een speciale opening en kun je genieten van de China Light ZOO (30nov18 -12jan19). Let op! Hiervoor moet je wel een apart kaartje kopen.

2. Kinderspeurtocht Expeditie A

Wil je op speelse wijze een rondwandeling door de stad doen? Schaf dan voor maar EUR 5,- de geweldig mooi vormgegeven speurtocht aan bij Visit Antwerpen op de Grote Markt. Direct daar begint de speurtocht die ongeveer drie uur duurt, maar die wij uitsmeerden over veel langere tijd door ondertussen de kathedraal te bezoeken en even te gaan spelen bij de speeltuin op de Linkeroever.

3. Comics Station

antwerpen met kinderen

Dit indoor themapark is gebouwd in het centraal station, glijbanen, knuffelen met Suske en Wiske, spelen, ravotten, het kan er allemaal. Ook hier kun je een hele dag zoet zijn!

4. Museum aan de Stroom ofwel MAS

Dit museum heeft veel te bieden voor kinderen. Er is een speciale speurtocht. Ook een blik vanaf het dak alleen al is een feestje! Ga op speurtocht met kapitein MASsimo door het 65 meter hoge museum.5. Eilandje

Deze hip en upcoming wijk is zeker in het weekend en met mooi weer geweldig leuk. Toute Antwerpen komt Corona’s drinken bij Bocadero Waagnatie en de kids spelen in het zand. Deze uit zijn kluiten gegroeide beachbar is de hele Vlaamse zomervakantie geopend. Bezoek het Red Star Line museum (weer open vanaf 21 september 2018). Loop even door het Felixpakhuis en pak een bal bij Balls ’n Glory.


Slapen in Antwerpen met kinderen

Kom je met de trein dan is hotel Lindner zeker aan te bevelen. Hoewel een wandeling naar het centrum flink is (25 minuten), zit Comics Station, de Zoo en het station binnen 10 minuten lopen.

Kies je liever voor een centraal in de stad gelegen hotel? Dan raad ik je Alesia at Friday aan, een appartement in het centrum van de stad!

Eten

Moochie Frozen Yoghurt (Melkmarkt)
Le Pain Quotidien voor lunch en brunch (Steenhouwersvest 48)
Brasserie Appelmans heeft heerlijk stoofvlees, briljante cocktails en een kinderkaart met gerechten die niet nür uit patat en kipnuggets bestaan.
Murni, voor verse brunches en groenterijk comfortfood (Theaterplein 1)
Little Bûn, voor Vietnamees streetfood (Sint Jorispoort 22)

Shoppen

’t Stad Leest (Oudaan 18)
KID (Steenhouwersvest 34) , volgens insiders een vette kinderstore
Kabinet Unique (Oever 26) voor eigenwijze t-shirts en sweaters en kaartjes
Ik scoor graag leuke kadootjes bij Søstrene Grene (Stadsfeestzaal, erg mooi shoppingcenter)

Meer Antwerpen met kinderen? Check Citytrips met kinderen.