Odense met kinderen, een sprookjesstad - Wandernan

Odense met kinderen, een sprookjesstad

Wil jij Odense met kinderen bezoeken dan moet je vooral even verder lezen. Hier vind je onder andere het geboortehuis van sprookjesschrijver HC Andersen, kun je een boottochtje maken over de rivier en fudge halen op de markt. Ik laat je zien wat wel en juist niet de moeite waard is.

Sfeer

Je ontkomt er in Odense niet aan, de Denen zullen je er op alle soorten manieren aan herinneren dat je hier op de geboortegrond van sprookjesschrijver HC Andersen bent belandt. Je kunt zijn huis bezoeken en een openluchtmuseum waar alles er nog zo bij staat als in de tijd waarin HC Andersen leefde (1805-1875). Deze stad ademt vrolijkheid uit.

Slapen in de buurt van Odense

Deze B&B is centraal gelegen en gunstig geprijsd:


Wat is er te doen in Odense met kinderen

Ik zal maar beginnen te vertellen dat wij niet alles uit Odense hebben kunnen halen wat er in zat. Wij vonden het HC Andersen museum totaal niet geschikt voor kleine kinderen. Alle info staat geschreven en er zijn bijna geen interactieve opstellingen. Dit museum is leuk vanaf ongeveer 10 jaar, maar zelfs dan denk ik dat de meeste kinderen hier weinig lol aan beleven. En ik ben er echt een voorstander van om kinderen vanaf jonge leeftijd mee te nemen naar het museum. Natuurlijk was het wel interessant om gezien te hebben waar HC Andersen geboren is en waar hij allemaal naartoe is gereisd. (onder andere naar Amsterdam en Utrecht).

Verwar dit overigens niet met het HC Barndomshjem, wat ook te bezoeken is. Dit is het huis waar hij woonde van 2 tot 14 jaar.
Elke dag wordt er buiten bij het musuem een toneelstuk opgevoerd waarin verschillende karakters uit de sprookjes van Andersen naar voren komen. Gedeeltelijk wordt dit vertaald in het Engels. Het was leuk om daar even te kijken, vooral omdat je tussen de locals zit, allemaal op een picknickkleedje. Je kunt deze gratis bekijken.

We hadden zelf beter voor The Tinderbox kunnen kiezen. Tinderbox is een cultuurcentrum waar kinderen zich kunnen verkleden in verschillende kostuums, spelen en knutselen.

Park Munke Mose is erg levendig op zomerdagen. Hier kun je lekker picknicken met uitzicht op de rivier.

Door de stad heen zijn verschillende speelplaatsen en opstellingen waar kinderen de fantasie de vrije loop kunnen laten.

Gezellige winkelstraatjes
Fudge op de markt
Het stadhuis
Binnen in het HC Andersen museum
Mooie poppen
Oh, die schattige Deense huisjes!
Theater!
Noor is eventjes geboeid door de prachtige kostuums
Spelen!
Nog meer spelen!


Odense Aafart

Met de Odense Aafart maak je je dag uit compleet. Deze rivierbootjes vertrekken vanaf park Munke Mose naar de Odense Zoo en openluchtmuseum Fruens Bøge.
Parkeer je auto bij een van deze drie locatie’s en stap aan boord. Wanneer je bij de zoo of het openluchtmuseum opstapt betaal je pas in het park. Een rondvaart duurt een uur, maar je kunt er dus voor kiezen om eerst twintig minuten naar de zoo te varen, een bezoek te doen en vervolgens weer in te stappen. Je vaart met de boot langs de zoo, dus met een beetje geluk zie je al wat beesten.
Check wel even vanaf wanneer de boot vaart.

Culinaire tips

Bakkerij Lagkagehuset op de Vesterkade 1 is een topadresje voor sterke cappucino’s en fantastische verse broodjes. Je vindt Lagkagehuset overigens in meer plaatsen. En in Odense zijn er zelfs drie! 

Wij aten snel en voordelig een pizza bij Mamma’s Pizzeria aan de Klaregade 12. Qua sfeer is dit geen bijzonder restaurant, maar wel erg kindvriendelijk.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

<script>

Er zijn 2 reactie's

  1. Net een openlucht museum! Mijn zus had een oud dik boek met sprookjes van Andersen en ik herinner me dat ik daar altijd met bewondering door heen bladerde… ik geloof dat ik zelf nog niet kon lezen 🙂

    1. Heel veel van die sprookjes ken je wel, maar dan weet je niet dat ze van hem zijn. ;-). Die sprookjes zijn nog best cruel voor tere kinderharten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *