Een bezoek aan Faaborg - Wandernan

Een bezoek aan Faaborg

Faaborg ligt aan de kust op het Deense eiland Funen of Fyn. Wat is er te zien en doen? Wij brachten pas in de late middag een bezoek aan Faaborg. Een plaatsje waar we even heerlijk door de straatjes hebben gedwaald. Wandering off…

Sfeer

een bezoek aan Faaborg
Faaborg - 9
Faaborg - 12

Je ruikt de frisse zeelucht, je hoort het klappen van de touwen op de masten van de talloze bootjes in de haven. Het late zonnetje zorgt voor een prachtige gloed op de kleurrijke lage vakwerkhuisjes in okergeel. Als je je ogen een beetje dichtknijpt kun je je voorstellen hoe hier honderden jaren geleden, de herberg werd gebruikt als slaapplek met verse paarden voor de volgende morgen. In dit stukje Denemarken proef je de middeleeuwen bijna. Maar wanneer je in de haven staat en alle snelle jachten ziet liggen, en de prachtige restaurants in hippe gebouwen, dan ben je in een vingerknip weer terug in deze tijd.

Slapen in Faaborg

Een mooie accommodatie in Faaborg? Wat denk je van deze gezellige B&B met ruime kamers?

Wat is er te doen?

Een wandelingetje maken door de mooie straatjes was voor ons genoeg om de sfeer op te pikken. Je kunt vanuit Faaborg echter ook prachtige tochtjes maken naar eilanden voor de kust. Vanuit de haven gaan diverse ferryboten naar Bjørnø, Lyø en Avernakø.
Faaborg ligt bovendien op de ‘Archipelago Trail’ een fietspad van 89 km over Funen. Deze plaatst leent zich ook uitstekend voor een actieve vakantie met veel watersporten, uitdagende MTB-trails en paardrijtochten. Ook kun je er wrakduiken bij de ferry Aerøsund, welke opzettelijk tot zinken is gebracht.

Faaborg - 5

Wat mag je niet missen bij een bezoek aan Faaborg?

Hoewel Faaborg echt een klein stadje is, zijn er genoeg musea. Het Faaborg museum (kunst), gevangenismuseum, Stedelijk museum, het Faaborg miniatuurland (een op schaal gemaakt Faaborg met ongeveer 140 huizen van rond 1890).

Culinaire verwenning

Oeh, het eten in Denemarken. Zelden at ik ergens zo vaak, zo goed. Faaborg was geen uitzondering.
Ben je op zoek naar lowkey, kindvriendelijk, eetcafé-eten, dan kan ik je het Spisehuset (Kanalvej 6) echt aanbevelen. De visburgers zijn fantastisch. (andere burgers ook, maar je zit in de haven…)

Prijspeil: visnuggets (vers, geen gestampt onherkenbaar eten), visburger, mexicaanse burger, drie appelsap en één cola: EUR 63,-
Tip: de burgers waren groot genoeg om met zijn viertjes van te eten. Voor Noor hadden we echt geen extra bord eten hoeven bestellen. Dat had nog EUR 7,50 kunnen schelen. 

Faaborg - 3
Faaborg - 16

Wil je liever een romantisch en wat meer upperclass eten, dan raad ik Det Hvide Pakhus aan.

Faaborg - 2

Er zijn 3 reactie's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *