Mijn collectie Havaianas

Mijn collectie Havaianas

Ik krijg best wel vaak de vraag: ‘Zeg,… hoeveel paar heb je nu eigenlijk?’ Dus voor de liefhebber, ik heb ze weer eens geteld. Als je het wilt weten en mijn collectie Havaianas wilt zien, lees je door.

Mijn collectie Havaianas

Ik heb alleen maar Havaianas. Ik heb het even geprobeerd met die Ipanema’s, maar dat werd niets. Ik neem je mee op een reisje door mijn collectie Havaianas en laat ze allemaal zien. Bijna elk paar heeft ook wel een verhaal natuurlijk…
Excusez het veelvuldig gebruik van het woord ‘strappie’, zo gaat dat bij ons thuis nu eenmaal.
‘Wil je mijn slippers meenemen?’
‘Welke?’
‘Die blauwe met rode strappies.’
En dan nog komt het voor dat iemand met een verkeerd paar aan komt lopen. Strappie is dus het bandje, oké?

In mijn huis is een mooi nisje. Daar heeft mijn vader plankjes gemaakt voor de slippers. En die is nu vol. Ik probeer echt wat minder te kopen. Dit jaar (2023) is 1 paar kapot gegaan. RIP.

Havaianas
Deze kreeg ik van de lieve G, die regelmatig voor haar werk in Rio de Janeiro komt.
Havaianas
Gekocht in Wenen, toen ik daar met mijn moeder was in het najaar, koopje!
Havaianas
Beestachtig mooi
Havaianas
Zebra | fluo
Havaianas
Nog niet vaak aan gehad
Havaianas
Online gekocht
Havaianas
Die waren mee naar de Artis, deze droeg ik toen het nieuws van de MH17 binnen kwam
Havaianas
Deze heb ik al vrij lang
Havaianas
Krokostrappies!
Havaianas
Leren strappies
Havaianas
Deze heb ik heel vaak aan, vind ik leuk bij een spijkerbroek. Lekker vrolijk
Havaianas
Pois, deze gaan niet mee de straat op. Ja, serieus
Havaianas
Deze gaan standaard aan als NL speelt én op koningsdag
Havaianas
Maar natuurlijk heb ik ze ook van Zuid-Afrika. Springbokkies!
Havaianas
Custom made in Valencia
Havaianas
Aloha!
Havaianas
Dit is een slecht paar, zie hoe ze verkleuren en alleen die ene, da’s raar! Desalniettemin wel een toffe print.
Havaianas
Gekocht in Lissabon
Havaianas
Ik hou zo van die koraalroze strappies!
Havaianas
Babyblauw
Havaianas
Fuchsia
Havaianas
Hubba Bubba
Havaianas
Een van de eerste twee paar, gekocht in Oudtshoorn | Zuid-Afrika
Havaianas
Purple Rain
Havaianas
Deze moest en zou ik hebben afgelopen seizoen, in Zierikzee werden ze van mij
Havaianas
Deze lopen echt voor geen meter, wie dit ooit heeft bedacht. Flat. Alsof je barefoot loopt
Havaianas
Ach, deze bestaan ook al even… viezig zeg, haha
Havaianas
Gekocht in Figueira do Foz, Portugal. Ja deze lopen heerlijk en het zijn de enige waarmee ik auto rijd
Black friday heb ik ze dus ook maar in smurfensnotblauw gekocht
Deze tops heb ik al heel lang
Havaianas
Hier ging iets mis
Havaianas
Deze had ik namelijk al. Ze zijn echt een ander tint, maar toch… dat is niet noemenswaardig.
Havaianas
Gekocht op Corfu in Cassiopi – Surf Girl
Havaianas
Oeh! Die zijn nog niet gedragen
Havaianas
Deze heel veel. Het ‘altijd-goed’ paar
Havaianas
Stipjes! Gekregen van dezelfde G. als van het paar met de skulls, met extra pininho
Havaianas
Deze móest ik hebben, superwoman
Havaianas
En toen kreeg ik ook deze nog! Van lieve Sandra, in ruil voor een uur werken aan haar website. Die nog steeds bedacht moet worden, maar dat ben ik niet vergeten hoor!
Havaianas
Deze waren mee naar het ziekenhuis toen Noor werd geboren
Havaianas
Nog niet aan gehad, met metallic strapjes. En zo vet mooi blauw
Havaianas
Ja! Het andere paar van de eerste twee. Oudshoor – ZA
Havaianas
Captain America, deze heb ik nog niet aan gehad, die kwamen bij de Black Friday bestelling
Havaianas
Met glitters! Aan de zijkant zitten hangertjes. Die voel je de hele tijd op je voet. Ik kan daar niet zo goed aan wennen.
Havaianas
Bij een spijkerbroek. Heerlijk..
Havaianas
Wow! Metallic strapjes en een tropische print
Havaianas
Deze heb ik ook al weer even. En vaak aan ook.
Havaianas
BRAND NEW nog, retro Popeye. Ik vond dat vroeger altijd heel leuk om te kijken.
Havaianas
Ik probeer te denken waar ik deze kocht. Ik heb ze ook al weer even…
Havaianas
Met Swarovski steentjes
Havaianas
Deze vind ik achteraf zo lelijk, ik heb er geloof ik ook maar EUR 5,- voor betaald. En ze zijn nu ook nog verkleurd. Maar Pippa vindt dit zeker het allermooiste paar. Haha!
Havaianas
Spirit, deze zitten zó lekker!
Havaianas
Ik heb ze ook in het zwart, maar deze kunnen niet meer aan. Het strappie is vooraan gebroken
Havaianas
Zo’n mooie kleur!
Ik vind deze kleur zo waanzinnig mooi! (Noor was het er niet mee eens overigens!)
Tribal printje
Verliefd! Op deze kleur én die slangenprint.
Mooie pininho (of eigenlijk zit er het meer omheen geclipt op het strappie, altijd leuk en neon-strappies doen het goed op bruine voetjes!
IPE, 7% van de opbrengst van deze slippers ging naar environmental research Institute.
Kijk even goed naar die strappies!
Omdat ze zo vrolijk zijn, perfect voor een stranddag
Koperkleurige straps had ik zeker nog niet!
Black, floral, deze kocht ik ooit voor een prikkie bij de Kruidvat in Beverwijk
Deze waren mee naar Sardinië
Thaise… zie die pininho van een olifant
Petrol, gekocht in Alghero. Ik stond in de winkel te kijken op naar deze post om met zekerheid vast te stellen dat ik ze niet al had.
Oh wat wilde ik deze graag… dol op de navy series
Citroengeel
Maïsgeel. Ja, wereld van verschil.
Goud!
Sardientjes in een blik
Voor koningsdag
Als ik ooit nog in het leger ga
Zuid-Afrikaanse schoenendesigner Charlotte Olympia Dellal ontwierp voor Havaianas speciaal deze kittige slippers. En Noor moest ze hebben… voor later. Inmiddels past ze deze, maar ze zitten nog keurig in de doos.

Wat is het verschil tussen slim en top?


Dat kan ik het best aan de hand van deze foto laten zien. Van de ‘slims’ zijn de straps altijd dun, het voetbed is ook smaller en de zool wat stugger. Tops hebben een wat dikkere zool, ze zijn ook wat breder en de straps zijn ook breder. Ik koop mijn tops vaak een maat kleiner dan mijn voeten en de slims in de juiste maat (39/40).

En dan nog een paar vragen beantwoord:
Ja, ik vind ze echt lekker lopen.
Nee, andere slippers zijn niet van dezelfde kwaliteit zijn, ook Ipanema’s niet.
Er kunnen er nog best een paar bij.
Ik draag de meeste ook echt, hoewel ik inmiddels met zekerheid kan zeggen of dat ik ze niet allemaal gedragen heb, het afgelopen seizoen.
Ik draag zo lang het kan slippers.
Dat kan heel lang.
Ik kan er kilometers op lopen.
Mijn dochters hebben mijn tic inmiddels overgenomen, Noor heeft inmiddels maat 39 en is de hemel te rijk met zoveel te kiezen.

Waar koop ik mijn Havaianas goedkoop?

Ik koop ze vaak op Black Friday, dan zijn ze altijd tot 50% afgeprijsd op de site. Na het seizoen zijn er ook altijd wel wat winkels die ze weg doen. Kijk wel uit dat ze niet de hele zomer buiten hebben gehangen. Zonlicht en droogte is niet al te goed voor ze.

Hoe maak ik mijn Havaianas schoon?

Ok dit is misschien voor de meeste mensen ook een beetje vreemd. Maar ik was ze ook. Met een sponsje staalwol. Vroeger ook nog wel eens in de wasmachine. En… niet lachen nu hè? Ik smeer ze ook nog wel eens in met Aigle rubber laarzen spray.

En het antwoord op de meest gestelde vraag is dus: ik heb nu echt geen idee meer. Ergens rond de 100 paar. Ik weet echt dat het een beetje gek is. Dit is inclusief de paar die ik in 2020 – 2022 kocht en nog niet in deze post beschreven staan…

Er zijn 46 reactie's

 1. Ik ben onder de indruk van je uitgebreide collectie !
  Jouw blog kwam als eerste na het googelen op Havaianas verzameling.
  Inderdaad….., ik heb ook diverse paren en draag ze ook zo vaak ik kan.
  Dat zal je vast niet verbazen, maar misschien wel dat ik deze (vrouwelijke ?)
  hobby heb als man. Ik heb ze in diverse kleuren. De modellen met prints
  laat ik liever aan de dames over. De slims draag ik dan weer wel.

  1. Oeh! Rico… maak me gek! Haha! Maarreh,… deze post is best oud en inmiddels ben ik bijna aan het jubileumpaar toe. Tijd voor een nieuwe post… 😉

  2. Haha als je er een paar zat ben… 39/40
   Ik heb er maar een paar, maar lopen super!! Zelfs André omgeturnd Haha

 2. Een jaar is zo voorbij….. En toen schreef je 32 and counting. Dus dat doe je nog steeds ? Ik ben benieuwd hoeveel je er nu hebt. En ik zal mijn eigen Havaianas ook maar eens gaan tellen.

  1. Ja! Ik ben benieuwd! En foto’s zijn van harte welkom! (op mijn Facebookpage!) Ik zit op 39 nu. Dus het 40e paar moet wel extra bijzonder zijn, haha.

 3. Hoi !
  Alweer 2 jaar geleden dat ik jouw blog vond. Dus ik ben wel benieuwd of je nog doorgegaan bent met je Havaianas verzameling. Er komen nog steeds nieuwe kleuren en patronen uit. Dus het zou mij niet verbazen als het al richting 50 paren gaat.

  1. Hai Rico… wat leuk dat je er weer bent! Af en toe denk ik aan je comment van twee jaar terug en dan denk ik ‘ohja! ik moet weer eens een nieuwe post schrijven’. Inderdaad. Laatst was ik in Zierikzee, daar kocht ik 2e paar gratis (!!!) mijn 53e en 54e paar. Mijn favo van afgelopen jaar, de nautische slims, heb ik niet kunnen scoren voor een prijs die ik leuk vond. Maar de fantastische wonderwomans (beide dessins van vorig jaar wel). Ik wacht in spanning af, straks is het black friday en dan zijn ze op zijn allervoordeligst, dan koop ik er meestal ook wel een paar. (paar, paar..)

   Leuk je weer even te horen! Haha. Groeten!

 4. Dank je wel voor je leuke reactie ! Whoww, al 54 paar, dat is een indrukwekkend aantal. Heb je het 50ste paar nog speciaal gevierd ? Bijvoorbeeld met een Havaianas party ? 😀😃 Dan is het inderdaad wel weer tijd voor een nieuwe post met foto’s. Of zelfs een panoramafoto met alle 54 paar tegelijk!

   1. 2018 zou wel eens DE Havaianas zomer van de eeuw kunnen worden…..

    Na jouw indrukwekkende fotocollectie heb ik eindelijk ook mijn verzameling geteld en op de foto gezet. En ik kom uit 21 paar. Je hoeft je geen zorgen te maken, jouw 1e plaats is niet in gevaar 😀

    1. Nou Rico dat mag je zeggen, ik heb nog nooit zoveel paar echt aan gehad. En ik ga ook nog eens op een echte strandvakantie. Staat die foto ergens? En wat zijn je lievelings?

     1. Hoi Nanda, ik ga de foto’s op Pinterest zetten. De link volgt….

     2. Hi, jouw collectie is ook impressive! Fijn te weten dat er meerdere gekken zijn. Wel gênant, ik moest deze week om de WiFi code vragen in de winkel om op mijn eigen site te zien of de slippers die ik zag nu wel of niet had. Haha. En nee, ik had ze niet en ja ik heb ze gekocht. Metallic petrol kleurige slims…

  1. En ga er maar vanuit dat jouw #63 en mijn #21 ook gaan komen. Het is niet meer te stoppen…… 😀

   1. Gelukkig niet!
    Ik kijk al weer uit naar Black Friday! (althans,.. voor de slippers dan… voor nu mag het nog even zomer blijven)

     1. Haha! Oeh je schiet ook al op. Noor heeft deze week met haar vriendin zitten tellen. 63. En hou straks de sale in de gaten met Black Friday hè. Spreek ik je daarna weer ;-).

 5. Ha Nanda,

  Een vraagje aan jou als Havaianas expert 😉

  Ik heb net mijn eerste paar besteld bij de sauna waar ik gisteren was. Lopen heerlijk, wil er dus nog en paar bijbestellen (zeker omdat ik komende winter lekker de zon op zoek).

  Ik heb een vraag over maten. Ik heb nu slims 39/40 – die zaten toch lekkerder dan de 37/38 omdat ik anders de strappies meer voelde. Ik heb dan wel een stukje zool ‘over’ boven en onder, maar beter dan te kort lijkt mij. Als ik zeg 39/40 dan bedoel ik de maat die onder het logo staat (rechtsboven staat Eur 41/42). Mijn normale schoenmaat is 39.

  Nu wil ik Slims en Tops kopen, en gok dat ik voor Tops een kleinere maat kan kopen. Herken je dit, of koop jij de Slims en Tops dezelfde maat?

  Groet,
  Mirian

  1. Hi Miriam, haha, het ‘geklooi’ met de maten herken ik zeker. Ik heb met Black Friday 6 paar gekocht in eigenlijk de maat te groot. Ik heb ook maat 39. Bij mij maakt het nooit zo heel veel uit. De maat onder het logo is de BR maat. Deze maat bestel je als je rechtstreeks op de site van Havaianas besteld. Andere online schoenenwinkels willen nog wel eens de EUR maat aanhouden. Dus, bestel op de site rechtstreeks. En beste de tops idd maar in de maat kleiner. 37/38 heb ik van tops altijd. En dan zitten ze precies goed. Veel plezier ervan. Ennehhhh…. welke ga je kopen? Groetjes, Nanda

   1. Dank Nanda! Ja ik begrijp nu beter dat de maat onderaan de BR maat is. Fijn dat je bevestigt dat Tops kleiner kunnen. Ik denk dat ik dan ga voor 39/40 voor de Slims (daarvan zitten de zwarte bij d straps beter dan de 37/38, al heeft ie bij de tenen meer ruimte dan nodig) en 37/38 voor de tops.

    Jij hebt een indrukwekkende collectie, zowel in aantal als diversiteit. Dat ga ik je niet nadoen ;-). Ik heb een paar zwarte (effen) en koop er andere kleuren bij, maar allemaal effen. Zalm en/of mintgroen slims en een paarse en/of aqua top (past bij multi color bikini), goudkleurige en/of marienkleurige slims (passen met de zwarte die ik al heb bij jurkjes). Vandaag of morgen even kiezen hoeveel en welke kleur ;-).

    Groet,
    Miriam

 6. Hoi Nanda,

  Tijdens Pasen al met Havaianas aan naar buiten, volgens mij hebben we dat nog niet eerder meegemaakt. Hat was een heerlijk weekend!
  Toen ik voor het weekend weer al mijn teenslippers bekeek moest ik ook weer aan jouw verzameling denken. Leuk dat je weer nieuwe foto’s op je blog gezet hebt !
  Het laatste half jaar heb ik geen nieuwe meer gekocht. Maar dat zal zeker weer gebeuren.
  Ga jij ook nog steeds door ?

  Groetjes,
  Rico

  1. Ola Rico, binnenshuis gaan ze vaak wel eerder aan. En bij ons ging voor Pasen de bijl in de badkamer, dus liep iedereen verplicht op slippers. Ik heb laatst nog een paar gekocht. Ik kreeg een bon van Sarenza. EUR 10,- korting, zonder minimaal bestedingsbedrag. Je snapt dat ik dat niet kon laten liggen. Ik ga dit jaar naar Canada op vakantie. Als ze daar nu een stuk goedkoper zijn… dan ehhh… jeweetwel.

   1. Ik draag ze natuurlijk ook binnenshuis. Eigenlijk het hele jaar door. Maar het is altijd een fijn moment om er na de winter weer mee naar buiten te kunnen. Dat was trouwens al voor Pasen. Een paar keer even naar buiten om de honden uit te laten. Maar dat is toch anders dan 3 hele dagen in Havaianas !
    Je hebt een fantastisch vooruitzicht voor je vakantie ! En maak je maar geen zorgen, ze hebben Havaianas in Canada.

 7. O wat een super gave collectie ! 😍
  In ben op zoek naar de havianas met olifantje.
  Kan ze nergens krijgen
  Zou je me kunnen helpen
  Maat 35/36

  1. Poe! Die Thaise zijn al van een paar jaar terug, ik denk dat ik die zeker vijf jaar terug kocht. De kans is dus vrij klein dat je die nu nog ergens vind. Ik zie ze nog wel op Poshmark.com staan. De officiele naam van dit paar was Slim Royal Red. (real vermelho)

 8. Hoi Nanda,

  Het stond al heel lang op ons verlanglijstje. Dus zelfs Corona heeft ons er niet van weerhouden om een weekje Valencia te boeken. Ik zag dat ze daar een Havaianas store hebben dus daar kan ik natuurlijk niet langs lopen zonder er naar binnen te gaan. De collectie was niet spectaculair, en ook de prijzen niet. Maar ik heb toch een paar gekocht. Mijn eerste Tops met een print! Echt hard gaat het niet met mijn verzameling. Ik zit nu aan de 26 paar. Nr. 25 was heel onverwacht een paar Metallic You. Afgelopen zomer geruild met mijn schoonzusje tegen een paar Tops.
  Hoe gaat het met jouw verzameling ? Ben benieuwd waar bij jouw de teller nu staat!

  1. Oh ja, dat je nog terug bent gekomen, ik zag deze week een foto van de stad. Net op tijd! Nee, goedkoop zijn ze daar nooit helaas. Dan moeten we toch echt naar Brazilië.

   Mijn collectie. Hmmm. Ik durf het niet meer te zeggen. Ik heb binnenkort vast een uurtje over om ze te tellen ;-). Tijd zat opeens.

    1. Oh wow! Wat een berg ook! Haha. Voor mannen is er natuurlijk wel iets minder keuze. Geen fan van Casa de Papel? Daar heb ik er 2 paar van… Whoops

     1. Zet je nog een berichtje op de site als je ze geteld hebt ?
      Zou leuk zijn als je ook nog foto’s kunt maken van de laatste aanwinsten.

 9. De laatste dagen waren spannend, maar toch nog thuis kunnen komen uit Valencia. En nu maar even thuiswerken. In Havaianas, dat wel.

 10. Hallo Havainas Expert 🙂

  Ik heb zojuist havainas binnengekregen en vind ze zo leuk! Maar de straps zitten erg los om mijn voet, zijn er ook havainas voor een smalle voet?

  Groetjes

  1. Hallo aspirant Hava-lover! Welke bij mij te krap zitten (en bij jou ws dus goed!) zijn die met de kortere bandjes zoals de YOU St Tropez. En anders gewoon eens in een winkel wat verschillende maten passen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *