Lekker eten in Siena - Wandernan

Lekker eten in Siena

Als ik op een verjaardag of ander feestje zit, hoor ik regelmatig: ‘We waren hier of daar, dat was super, écht iets voor je blog!’
Ik hoor ze graag, die tips. Waar kun je lekker eten in Siena? Vandaag deel ik zo’n fijn adresje, met dank aan Hilde.

Smikkelen

Ik neem niet zomaar tips aan van anderen aan. Ik ga doorgaans wel even checken of het ook iets is waar ik voor zou vallen. En ik vraag soms door op het irritante af door. Want met ‘dat was leuk!’ kan ik niet zoveel.
Maar goed, ik ken H&H al een tijdje en weet dat ze geen makkelijke eters zijn (ze geven dit zelf grif toe, dus dat is niet erg dat ik dat hier opschrijf).

Goed, Siena dus. Een plekje welke ik zelf nog niet heb bezocht in Toscane, maar wat wel op mijn wishlist staat. Vrij hoog ook nog. Eigenlijk wil ik gewoon in Toscane gaan wonen. Ik krijg een Pavlov-effect als iemand Toscane zegt.
Traiteur, restaurant en geweldige ontbijtspot Morbidi vind je op Via Bianchi di Sopra 75.

Waarom is het ‘leuk’?

Je ziet hier voornamelijk Italianen (goed teken no 1!), het is er chaotisch en druk (goed teken no 2), producten worden ambachtelijk bereid (goed teken no 3). Verder vertelt Henry dat de producten puur zijn, geweldig smaken en dan zijn de gerechten en koffie ook nog eens heel vriendelijk geprijsd. H&H bestelden in totaal 7 kleine gerechtjes en twee flesjes water! Grazie e arriverderci, zeker!

Als ik de foto’s zie, dan kan ik ook erg blij worden van het interieur. Helemaal mijn smaak! Morbidi, sooner or later, ik kom er aan hoor, ik lees net dat u er al bent sinds 1925, dus u zult in 2020 ook nog wel bestaan, toch?

SONY DSC
Omnomnom!

Blijven slapen in Siena

Waarom niet gewoon een nachtje in de stad blijven? Ik heb twee tips.
Als je op romantisch tripje met zijn tweetjes bent wil ik 1550 Residenza d’Epoca aanraden.

Met het gezin? Dan is een appartement mét balkon altijd fijn. Appartementen Vittori hebben uitzicht over de stad. Flesje wijn erbij en de kindjes lekker slapen ;-). Dit appartement heeft aparte slaapkamers, dus geen gezeur met een slaapbank.

Doen in Siena

Ik vond deze toffe excursies en entreetickets voor je. Skip de wachtrij!Nog meer lekkers?

Zelf heb ik, toen ik in Toscane was, heel goede adresjes gehaald uit de Time to Momo gids. Een fijne, compacte gids, met écht goede en up-to-date tips.


Meer Toscane?

Er is 1 reactie

  1. Sienna, mijn dochter en haar vriend hebben er gewoond , wij zijn er geweest, tuurlijk

    Venichi ijs en chocolade. zeer lekker

    Ristorante San Domenico. super pizza s ( bij de kathedraal santa caterina)

    expresso en andere koffie bij nannini. Toppie

    kathedraal van Sienna is veel mooier als in Florence en goedkoper met entree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *