Tegenwoordig, als ik op een verjaardag of ander feestje zit, hoor ik regelmatig: ‘We waren hier of daar, dat was super, écht iets voor je blog!’
Ik hoor ze graag, die tips. Waar kun je lekker eten in Siena? Vandaag deel ik zo’n fijn adresje, met dank aan Hilde en fotomodel Liz. 

Smikkelen
Ik neem niet zomaar tips aan van anderen aan. Ik ga doorgaans wel even checken of het ook iets is waar ik voor zou vallen. En ik vraag soms door op het irritante af door. Want met ‘dat was leuk!’ kan ik niet zoveel.
Maar goed, ik ken H&H al een tijdje en weet dat ze geen makkelijke eters zijn (ze geven dit zelf grif toe, dus dat is niet erg dat ik dat hier opschrijf).

Goed, Siena dus. Een plekje welke ik zelf nog niet heb bezocht in Toscane, maar wat wel op mijn wishlist staat. Vrij hoog ook nog. Eigenlijk wil ik gewoon in Toscane gaan wonen. Ik krijg een Pavlov-effect als iemand Toscane zegt.
Traiteur, restaurant en geweldige ontbijtspot Morbidi vind je op Via Bianchi di Sopra 75.

Waarom is het ‘leuk’? 
Je ziet hier voornamelijk Italianen (goed teken no 1!), het is er chaotisch en druk (goed teken no 2), producten worden ambachtelijk bereid (goed teken no 3). Verder vertelt Henry dat de producten puur zijn, geweldig smaken en dan zijn de gerechten en koffie ook nog eens heel vriendelijk geprijsd. H&H bestelden in totaal 7 kleine gerechtjes en twee flesjes water! Grazie e arriverderci, zeker!

Morbidi siena

Als ik de foto’s zie, dan kan ik ook erg blij worden van het interieur. Helemaal mijn smaak! Morbidi, sooner or later, ik kom er aan hoor, ik lees net dat u er al bent sinds 1925, dus u zult in 2020 ook nog wel bestaan, toch?

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Vitrine vol lekkers.

Heb jij een gouden tip? Stuur hem gerust door, ik ben wel een beetje streng met delen en wil er graag foto’s bij. (het liefst zonder gekke achtergronden, vol photobombende oudjes, bomen uit hoofden of kids in bikini)

Print Friendly, PDF & Email