Toscane heeft mijn hart gestolen. Als ik mijn ogen dicht doe, kan ik nog steeds de het diffuse licht van de ochtendzon op het cipressenpad voor me zien, de glooiende heuvels en het idee dat er op elke heuvel iets lekkers groeit, druiven, olijven en heerlijk geurende kruiden waarmee fantastische gerechtjes kunnen worden gemaakt. Toscane en waanzinnig lekker eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En ik kan me geen betere plek bedenken om de omgeving te ontdekken dan Borgo di Colleoli. 

Wat waren mijn criteria?

Ik wilde graag een appartement met een beetje ruimte, omdat we daarvoor in een caravan (Marina di Venezia) hadden geslapen. Het mocht ook een beetje luxer zijn, omdat het de laatste stop van de reis zou zijn en we uitgerust naar huis wilden. Bovendien was de ligging van belang. Ik wilde wijndorpjes en misschien een stad gaan bekijken. Het moest in ieder geval een peuterbad hebben, zodat Noor lekker zelf in het water kon spelen.

Locatie Borgo di Colleoli

Deze Borgo, ofwel, oude boerderij, ligt op de top van een heuvel, vlakbij het plaatsje Palaia. Vanaf de Borgo heb je een prachtig uitzicht over begroeide hellingen aan weerszijden van de accommodatie. Het heeft een perfecte ligging om de omgeving te ontdekken. Een uur rijden naar Pisa en Lucca, een uur naar San Gimignano en een uur naar Volterra. Florence is het meest eenvoudig te bereiken door de auto te parkeren in Pontadera en daar de trein te nemen. De omgeving leent zich uitstekend om mooie wandelingen te maken en ik heb ook hardlopers gespot.

Appartement Borgo di Colleoli

Wij huurden via Arke een 3-kamerappartement ‘Borgo garden’. Er was één slaapkamer met een tweepersoonsbed. En boven een slaapkamer met een tweepersoonsbed, maar wel met twee losse matrassen. Daarbij was er een grote balustrade waarop we de Deryan peuterbox konden neerzetten voor Pippa. Ons appartement had twee badkamers. Alles is knus ingericht en echt op zijn Italiaans.

Bij het appartement

Er is een klein zwembad met apart peuterbad aan de ene kant van de borgo, de bedjes staan al klaar. Aan de andere kant een heerlijke ‘relaxpool’ met bedjes en parasols en een fenomenaal uitzicht. Alles ademt hier rust uit.
Je kunt ontbijten in het restaurant. Dat ontbijt is aardig, maar verwacht er niet teveel van. Vooral niet van het (droge) brood.
’s Avonds kun je ook op de borgo dineren. Ik heb dat zelf niet gedaan, maar we hebben er wel een heerlijke pizza besteld om mee te nemen. Wanneer je in de buurt wilt eten heb ik echt nog wel een andere fijne tip!
De restaurants in de nabije omgeving, één bij de uitgang en één aan het einde van de weg, gaan allemaal open vanaf 19u30. Wellicht is dat met (kleine) kinderen niet het afwachten waard. Wat wij tijdens de vakantie deden is ’s middags lekker lunchen en ’s avonds rustig bij het appartement de dag afsluiten en de kindjes in bed leggen.
Andere ouders hadden de babyfoon of babytel aan staan en gingen zelf later eten, ook een goede optie natuurlijk!

Plussen en minnen

+ mooie en centrale ligging
+ rustig
+ kindvriendelijk
+ ontzettend mooi onderhouden complex

– binnen een beperkte ruimte om te zitten (dit verschilt wel per appartement)

Voor wie een aanrader?

– rustzoekers
– wanneer je veel van Toscane wilt gaan zien in relatief korte tijd
– ondernemende gezinnen
– honeymooners

Wie kan het beter overslaan?

– wanneer je slecht ter been bent is het lastig jezelf te bewegen rondom de borgo, alles is grind en kiezels, hoewel er wel een golf karretje is. Maar ik kan me zo voorstellen dat je daar niet telkens op wilt wachten.Tips bij reservering

Ik zou zeker een ‘garden’ appartement kiezen. De meerkosten zijn relatief laag en het is wel zo fijn om ‘s avonds de zon achter de heuvel te zien zakken vanuit de tuin.

borgo di colleoli - 5
Een heerlijk zwembad
Een heerlijk zwembad
borgo di colleoli - 1
borgo di colleoli - 12
borgo di colleoli
borgo di colleoli - 6
Print Friendly, PDF & Email