Toscane met kinderen - Wandernan

Toscane met kinderen

In dit overzichtsartikel neem ik je even mee terug naar onze vakantie in Toscane met kinderen. 

Toscane met kinderen

Wij sliepen in een prachtig appartement, met een waanzinnig lekker bed, Borgo di Colleoli. Bij de Borgo kun je heerlijk eten in het restaurant wat verder op de berg.

Als jij deze zomer naar Toscane gaat dan kun je je lol niet op! Ik ben zo dol op dit stukje van Italië, het heeft mijn hart in no-time veroverd. Gewoon, omdat er achter elke heuvel de belofte aan wijn en andere heerlijke producten ligt. Truffels, pasta’s, olie’s, olijven en nog meer heerlijke wijntjes.

Liever kamperen? Dan is Club Norcenni je adres. Deze camping heeft het allemaal.Steden in Toscane

We zijn bewust níet naar Florence gegaan, dat leek ons met de kids een beetje too much, voor een dagje. De steden Pisa en Lucca hebben ons verrast. Pisa door zijn prachtige grasveld rondom de beroemde toren en alle andere mooie gebouwen, waarvan ik niet wist dat deze er ook waren (en een top-eetadresje!). Lucca vooral om zijn fotogenieke karakter en autoluwe centrum.

Dorpjes in Toscane

Toscane is vooral bekend om zijn schattige dorpjes, waaronder het super toeristische San Gimignano. Toch de moeite waard! Al was het alleen al om het ijs van kampioen ijsjesmaker meneer Dondoli… (zet deze op je bucketlist, als je er eentje hebt!)
Verder was Volterra een aanrader, iets rustiger, iets kleinschaliger maar met een perfect uitzicht op de omgeving. 
In het stadje Siena heb ik een heel leuke restauranttip voor je, plus een paar heel fijne accommodaties!

De kust van Toscane

Aan de kust zijn wij alleen in Livorno geweest. Een drukke stad! Wat mij betreft niet echt de moeite waard.

Terugreis

Denk bij het maken van de terugreis ook eens aan de autoslaaptrein! Lees hier hoe wij ons treinavontuur beleefden. Helaas gaat de trein niet meer tot Den Bosch, maar tegenwoordig wel bijvoorbeeld van Verona naar Düsseldorf, hier kun je echt een heel mooie combinatie van maken.

Voorbereiding op je reis

We hebben veel plezier gehad van onze Deryan peuterbox en bed. Het handige pakket konden we met gemak kwijt in de auto. En zo bespaarden we enorm op kosten van een kinderbedje. Plus onze baby had lekker een eigen box mee, wat superfijn is als de iets grotere zus bij het zwembad wil spelen!

Er zijn 4 reactie's

  1. Ik ben gek op Toscane! Wij zijn er zelfs getrouwd 🙂 Als ik mag aanvullen, San Miniato heeft een gave uitkijktoren die te beklimmen is, met schitterend uitzicht. En als je er dan toch bent moet je eigenlijk het restaurant Pepe Nero ook bezoeken. En bij Certaldo is een liftje naar het oude stadsdeel, ook leuk voor kinderen!

    1. Ik kan me geen betere plaats bedenken om te trouwen. In die borgo was op dat moment ook een trouwfeest, magisch… Pepe Nero heb ik volgens mij vaker voorbij horen komen als tip. Bedankt dat je hem er bij zet!

  2. Oh jammer dat je niet naar Florence bent geweest ik was juist benieuwd of het voor een dagje te doen is met kinderen. Pisa ga ik nog even lekker over lezen.

    1. Onze buren in de Borgo hebben het wel gedaan met een kind van twee jaar. Zij gingen met de trein de stad in (wat iedereen aanraadt), hebben er de hele dag rondgelopen. Het kindje was gesloopt, maar ze hadden wel een topdag gehad. Ik denk dat het met Isis prima te doen is. Pip slaapt natuurlijk nog overdag (toen zelfs nog 2x per dag!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *