In dit overzichtsartikel neem ik je even mee terug naar onze vakantie in Toscane met kinderen. 

Toscane met kinderen

Wij sliepen in een prachtig appartement, met een waanzinnig lekker bed, Borgo di Colleoli. Bij de Borgo kun je heerlijk eten in het restaurant wat verder op de berg.

Als jij deze zomer naar Toscane gaat dan kun je je lol niet op! Ik ben zo dol op dit stukje van Italië, het heeft mijn hart in no-time veroverd. Gewoon, omdat er achter elke heuvel de belofte aan wijn en andere heerlijke producten ligt. Truffels, pasta’s, olie’s, olijven en nog meer heerlijke wijntjes.

Liever kamperen? Dan is Club Norcenni je adres. Deze camping heeft het allemaal.Steden in Toscane

We zijn bewust níet naar Florence gegaan, dat leek ons met de kids een beetje too much, voor een dagje. De steden Pisa en Lucca hebben ons verrast. Pisa door zijn prachtige grasveld rondom de beroemde toren en alle andere mooie gebouwen, waarvan ik niet wist dat deze er ook waren (en een top-eetadresje!). Lucca vooral om zijn fotogenieke karakter en autoluwe centrum.

Dorpjes in Toscane

Toscane is vooral bekend om zijn schattige dorpjes, waaronder het super toeristische San Gimignano. Toch de moeite waard! Al was het alleen al om het ijs van kampioen ijsjesmaker meneer Dondoli… (zet deze op je bucketlist, als je er eentje hebt!)
Verder was Volterra een aanrader, iets rustiger, iets kleinschaliger maar met een perfect uitzicht op de omgeving. 
In het stadje Siena heb ik een heel leuke restauranttip voor je, plus een paar heel fijne accommodaties!

De kust van Toscane

Aan de kust zijn wij alleen in Livorno geweest. Een drukke stad! Wat mij betreft niet echt de moeite waard.

Terugreis

Denk bij het maken van de terugreis ook eens aan de autoslaaptrein! Lees hier hoe wij ons treinavontuur beleefden. Helaas gaat de trein niet meer tot Den Bosch, maar tegenwoordig wel bijvoorbeeld van Verona naar Düsseldorf, hier kun je echt een heel mooie combinatie van maken.

Voorbereiding op je reis

Ik heb heel veel plezier gehad van de reisgids Time to Momo in Toscane. Keer op keer bracht hij ons naar de meest heerlijke adresjes!

Verder hebben we heel veel plezier gehad van onze Deryan peuterbox en bed. Het handige pakket konden we met gemak kwijt in de auto. En zo bespaarden we enorm op kosten van een kinderbedje. Plus onze baby had lekker een eigen box mee, wat superfijn is als de iets grotere zus bij het zwembad wil spelen!

Print Friendly, PDF & Email