Wij verbleven aan het Comomeer op vakantiepark Sole Mio. Dit is gelegen aan de noordkant van het Comomeer. Plaatsen als Bellagio, Menaggio en Lenno zijn bereikbaar, maar je kunt ook de bergen in rijden.
Tijdens een rustdagje gingen we naar Colico.

Iperal Fuentes

Ik vind de buitenlandse supermarkt altijd een leuk uitje. Een soft adventure eigenlijk. Niets leuker dan de schappen langs te gaan op zoek naar dingen die ik nog nooit heb gezien. De Iperal in Colico is gevestigd in een klein winkelcentrum waar je ook onder andere een boekhandel, Sephora, Kiko en wat fastfoodrestaurants vindt. Eet hier niet, ik heb een veel beter plan voor je.
De Iperal heeft alles wat je je maar kunt bedenken. Een visafdeling die groter is dan een gemiddelde viswinkel in Nederland, een gigantische bakker en patisserie, een enorme wijnhoek en, ongelogen, 200 meter pastapad.
Tevens vind je hier speelgoed, jassen, onderbroeken en wat niet meer. En, dat is echt goed om te weten, twee rijen vol met artikelen voor babies. Dat zijn dus ook potjes eten. Ik heb een aparte post geschreven over babyvoeding in Italië, want dat is nogal ‘een ding’.

Colico

Na dat gezoek in een buitenlandse supermarkt heb je natuurlijk honger gekregen. Rij door naar het havenplaatsje Colico, strijk neer op het terras van Blue River en bestel een pizza. Hij is hier heerlijk!

En na het eten wandel je rustig een rondje in het dorpje (kwartiertje, dan heb je het wel gezien) en neem je een ijsje als afsluiter bij een van de twee ijssalons op het plein.

Meer inspiratie voor het Comomeer? Lees deze post:

Print Friendly, PDF & Email