Waarom Soave zo'n vrolijk dorpje is - Wandernan

Waarom Soave zo’n vrolijk dorpje is

Soave in de regio Veneto in Italie is het vrolijkste dorpje wat ik ooit heb gezien. In dit dorpje is het druiven en wijn, wijn en druiven en niet heel veel meer dan dat. Ohja, bij een goed glas wijn hoort ook een fijn bordje eten.

Van het Comomeer naar Venetië

We reden van het Comomeer naar Venetië en ik wilde graag een stop gaan maken bij Peschiera del Garda. Dat is een ontzettend toeristisch plaatsje aan het Gardameer. Ik wilde eens weten hoe het daar zou zijn, nadat ik het zo vaak geboekt had voor mensen. Helaas, of eigenlijk maar gelukkig, kwam het er niet van. Op de afslag naar het plaatsje stond een enorme file. Tijd voor een plan B.
Dat gaat dan ongeveer zo:
‘Zal ik eraf gaan?’
‘Ehhhhh…’
‘Ja…nu beslissen!’
Daarbij laat mijn reisgenoot bijna iemand een Ferrari in onze auto (en kindjes) boren.
‘Rij maar door!’
Ik speur ondertussen de horizon af naar ‘iets leuks’. Meestal vind je dat dan niet, net alsof je in de stad bent op zoek  naar ‘iets leuks’. Deze keer zag ik in de verte een soort vesting opdoemen.
‘Doe dat maar!’
En zo reden we naar Soave. Het klonk mij inmiddels wat bekend in de oren. Ik zag een bordje ‘route del vini’ of iets dergelijks. Ik zag verdacht veel wijnranken op de heuvel staan. En een boertje op zijn tractor met een kar vol druiven.
Op de achterbank: ‘Is dit het stoppie? Is dit het stoppie? Dan mag ik nu ijs.’
Ohja, ook ik maak me wel eens schuldig aan omkoperij. Zeker als de kinderen zomaar 50 kilometer langer moeten doen alsof dit heel leuk is, dat reizen.

Parkeren in Soave

Het is heel simpel in Soave. Rij op de vesting af, ga naar rechts en daar vind je een enorme parkeerplaats. Vanaf daar loop je zo het ommuurde stadje binnen en vind je overal op de stoep vrolijke mensen. Op elke inwoner een vinoteca… Nee, dat is wat overdreven.

Wandeling door Soave

Je kunt een mooie wandeling door het dorp maken en eventueel een deel van de vesting bezoeken. Wij wandelden ongeveer een half uurtje rond.

Osteria La Scala

Wij aten waanzinnig lekker in Osteria La Scala (Corso Vittorio Emanuelle,5). Hoewel er in het restaurant verder geen kind te bekennen was, waren ze enorm vriendelijk voor onze meiden. Ik had de ravioli con burro e salvia. En ik kan de smaak nog steeds terughalen. Waanzinnig goed!

Verder kan ik ook Enoteca Il Drago (Piazza dell’Antenna,1) aanbevelen. Het is gelegen in een prachtig pand, je zit hier overdekt, maar wel in de buitenlucht. Erg leuk!

De wijn

Natuurlijk drink je hier een prachtige Soave en neem je meteen een paar flesjes mee van hetgeen je geproefd hebt. Had ik dat maar gedaan,… zucht!

Er zijn 2 reactie's

  1. Wat ziet Soave er ontzettend leuk en ‘schattig’ uit. Ik vind van die wijndorpjes altijd zo leuk.
    En ik ben dol op Soave wijn, dus dan wordt het toch tijd dat ik daar eens een bezoekje ga brengen!

    Toch leuk dat het veranderen van plannen zo leuk kan uitpakken he.

    1. Dit was echt een ‘goudenrandje’ stop. En zeer zeker een bezoekje gaan brengen. En heel veel inslaan, ik kocht hier laatst een fles van EUR 17,- AU.Dat kan vast goedkoper, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *