Center Parcs Trois Forets - Wandernan

Center Parcs Trois Forets

Toen wij een maand lang door Europa reisden, hebben we ook een stop gemaakt bij Center Parcs Trois Forets. Een paar jaar later waren wij er weer. Hierbij al mijn tips voor dit waanzinnig mooie park waar van alles te beleven is.

Waarom koos ik voor Center Parcs Trois Forets?

Ik vind het altijd belangrijk te vertellen uit welk oogpunt ik heb gekeken bij de keuze van mijn accommodatie. Ten eerste, lag het op de route naar het Comomeer. Zo deelden we de route mooi op. Ten tweede kan ik altijd mooie prijzen vinden voor Center Parcs.
En ten derde vinden we het gewoon easy peasy in Center Parcs, de opgemaakte bedjes, de tijd waarop het in de restaurants gezellig is. Plus het zwembad natuurlijk.
Wij zijn twee keer in dit park geweest. De tweede keer was een noodoplossing, maar wel een hele goede!

Accommodatie

We sliepen in een zespersoons Eden premium huisje. De eden huisjes gaan helemaal op in de natuur en zien er van de buitenkant uit als gezellige blokhutjes. Aan de binnenkant echt een zee van ruimte. We hadden voor de kids aparte slaapkamers, wat echt ideaal is. Daarnaast twee badkamers en een apart toilet! Op het terras stonden een paar ligstoelen.

Tijdens ons tweede verblijf sliepen we in een prachtig bosdierenhuisje. Hier kun je lezen hoe wij dat hebben ervaren: Bosdierenhuisje.

Het park

Het park is bizar groot. Omdat het zo groot is, verhuren ze er golfkarretjes. Die rijden dan ook de hele dag af en aan. Ik vond dat echt een minpunt, met onze kleine kinderen is het meestal zo fijn dat een park autovrij is. Tijdens ons tweede verblijf, met iets grotere kinderen hadden we er al wat minder last van. Ook omdat we zelf een fiets hadden (geen aanrader) of door het bos liepen, omdat ons huisje achter het bos lag.

Het zwembad is prachtig, het peuterbad heeft in het midden een zandbak, wat een grote plus is. Noor (4) kan zich hier uren vermaken, zonder ook maar iets aan ons te vragen. Voor iets grotere kinderen is er een speelbad met watersproeiers en een emmer/waterval. Natuurlijk zijn er uitdagende glijbanen, een lekker buitenbad (met een hoop ligstoelen). Er worden diverse lessen in het water gegeven, zoals aquabike.

Wat ik een minpunt vond, ten opzichte van de Nederlandse en Belgische parken, is dat de koffie niet voorbij de onzichtbare poortjes van de Quick mag. In de andere parken kun je dus gezellig aan een tafeltje een drankje doen en wat fruit eten, hier vind je nergens tafeltjes. Baby’s mag je wel gewoon een hapje voeren.
In de market dome vind je een buffetrestaurant, grill en Italiaans restaurant.

De kosten voor een buffetmaaltijd bedragen ongeveer EUR 23,50, kinderen van Noor haar leeftijd moeten wel betalen, maar er werd vaak een oogje toegeknepen. Tijdens ons tweede verblijf hadden we voor de hele week halfpension bijgeboekt.

Het ontbijt kost EUR 14,50 en ook hier hebben we voor Noor niet betaald.

Supermarkt tip

Tevens is er de supermarkt. Ik ben gewend van Center Parcs, dat de prijzen iets boven gemiddeld liggen. Zo niet in Frankrijk. Schaamteloos wordt er minstens het dubbele gerekend.

Andere faciliteiten

Buiten is een prachtig adventure parcours, welke voor verschillende leeftijden geschikt is.

Daarnaast is er een prachtige kinderboerderij en ponystal. Van daaruit worden ponyritten gedaan. (EUR 12,50 voor een half uur)

In een enorme hal is indoor speelparadijs Baluba, wat, zelfs voor ouders, erg veel fun is. Je moet je even door buizen wringen en niet bang zijn om klem te raken, maar dan heb je wel wat.

Op het park vind je ook de ‘deep nature spa‘, je kunt hier genieten van massages, body treatments en facials.

De locatie

Wanneer je bij Center Parcs verblijft is het stiekem niet de bedoeling om je buiten de parkgrenzen te begeven. Daarom liggen de parken vaak in the middle of nowhere. Je moet minstens een half uur rijden, wil je in een stadje of dorpje belanden wat enigszins de moeite waard is. Daar moet je de tijd nog bij optellen die je er over doet om bij je auto te komen en het park af te rijden. Er is redelijk in de buurt een treinritje in Abrascherville, maar dat ziet er eerlijk gezegd nogal suf uit. Luneville leek mij persoonlijk nog het meest spannende, maar ik kon geen zin maken om er naar toe te gaan. Ik zat veel te lekker in mijn huisje.
Een betaalbare supermarkt vind je op ongeveer 10-15min rijden vanaf de entree van het park.

Plussen en minnen

+ prachtig zwembad
+ heel veel andere mogelijkheden tot vermaak
+ fijne, kindvriendelijke restaurants
+ ruime huisjes
+ mooi, nieuw park

– de hele dag golfkarretjes waar je voor opzij moet springen, er rijden ook tieners in rond
– de prijzen in de supermarkt
– het personeel was hier en daar stukken minder vriendelijk dan ik van Center Parcs gewend ben
– het personeel spreekt bijna alleen maar Frans, wat soms lastig kan zijn als je afspraken ergens over probeert te maken

Voor wie een aanrader:

– wanneer je op doorreis bent
– met een samengesteld gezin, waarbij je rekening moet houden met veel verschillende wensen

Tips voor reservering:

In dit park zou ik het geld voor een voorkeursligging zeker over hebben. Wij zaten in huisje 710, wat een aardige ligging heeft.
Nummers 1 t/m 109, 635 t/m 690, 747 t/m 1047 zou ik niet aanraden, tenzij je een golfcar gaat huren.

Ik betaalde:
Voor een midweek in september, met de korting van de babybox EUR 397,96 voor een 6p Eden Premium woning.
Let goed op de kortingen. Boek zo vroeg mogelijk en check ook de Duitse, Belgische en Franse site! De prijsverschillen kunnen tot in de honderden euro’s lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *