Eden VIP cottage - Wandernan

Eden VIP cottage

Voor jou een beschrijving van onze eden vip cottage bij CenterParcs het Heijderbos.

Fans van Center Parcs

Al enige tijd zijn wij fan van Center Parcs. Voor families met kinderen vind ik het een ideale plek.

Even kort waarom ik dat vind:
– alles is er gemaakt om het je gemakkelijk te maken, van de incheck tot de peuterbadjes, van de gratis babyvoeding tot de speeltoestellen in de restaurants.
– het is er (behalve op wisseldagen) over het algemeen autovrij (niet elk park!)
– de klantvriendelijkheid is haast niet te evenaren.
Voor families zonder kinderen lijkt me dit, om exact dezelfde redenen, echt een no-go.

Online reserveren

De boeking was in geen tijd gemaakt. Het boekingssysteem werkt erg eenvoudig. Ik boek meestal direct wat maaltijden bij, dan heb ik ter plaatse niet zoveel kosten meer en meestal eten we toch op het park.

Voorbereiding en aankomst

Ongeveer een week voor vertrek ontvang je een vrolijke e-mail; het is bijna zo ver! Je kunt dan alvast je e-ticket uitprinten. Dit is echt een aanrader. Wanneer je dit niet doet, sta je bij aankomst in een rij voor de receptie. Dat is nog niet zo erg, maar de zeurende/klagende meute naast je wel.
Bij aankomst op het park wijzen de borden voor zich, volg e-ticket check-in en daar staat een aardige dame of heer, die jouw papieren bij zich heeft. Heerlijk!

De Eden VIP cottage

Op naar de bungalow. En natuurlijk, meteen een obligate duik in het zwembad.

De Eden cottages liggen prachtig bij elkaar. In plaats van in een donker bos (wat ik overigens niet echt een nadeel vind, voor jonge ontdekkingsreizigers is er natuurlijk veel te beleven in een donker bos) liggen de cottages aan het meer en in een parkachtige tuin.
Zoals gewoonlijk zijn de huisjes zo gebouwd, dat je nauwelijks opmerkt dat je buren hebt. Geweldig! Ik heb ze overigens ook niet gehoord (en we hadden ze wel!), nog een pluspunt.

Het huisje is zonder meer ruim. Elke kamer heeft een eigen badkamer.

Lekker, in elke VIP cottage: opgemaakte bedden bij aankomst en een handdoekpakketje.

Op onze kamer was genoeg ruimte voor een ledikant. Redelijk stevig. Ik neem wel altijd een eigen matrasje mee. De matrasjes in de babybedjes zijn (logisch en hygiënisch) omspannen met plastic.

In onze badkamer is een regendouche. Noor sliep in een eigen kamer, inclusief tv en badkamer met ligbad.

Tevens is de cottage voorzien van een sauna.

TIP: voor mensen met een baby en geen directe zin om de sauna te gebruiken. Het middelste bankje ligt op excellente werkhoogte voor een alternatieve commode. We hebben er een hoofdkussen op gelegd. Een perfecte plek om Pippa te verzorgen. Even afgezien van het matige licht.
LET OP! Er zit wel een drempel voor de sauna. Daar moet je je dus wel telkens erg bewust van zijn.

De keuken nodigde zelfs uit om zelf te gaan koken. Meestal vind ik koken een kanslose missie in een CenterParcs huisje. Ik bedoel maar, zelfs een vijfpitsgasfornuis.

Qua koffie is het ook prima toeven in een Eden huisje. Een Dolce Gusto is wat mij betreft net geen Nespresso, wat ik thuis drink, maar het komt aardig in de buurt. En ik mag niet zeuren, want er was ook een werkend inbouwespresso-apparaat en een ouderwetse koffiezetter. 3 Manieren om koffie te zetten is nu ook weer wat overdreven.

De koffie koop je in de supermarkt van CP zelf. EUR 5,95 voor 16 cupjes.

De verse broodjes elke morgen zijn ook een feestje. Harde en zachte bolletjes, croissants, krentenbollen, soms een donut. Je krijgt elke morgen iets anders. Verrassing!

Extra’s bij een VIP-cottage:
– opgemaakte bedden bij aankomst
– gratis Wi-Fi
– voor iedere gast een handdoekenpakket
– elke morgen verse broodjes aan de deur
– verzorgingspakket en keukenpakket.

Wij hadden cottage nummer 637, dan heb je in de middag zon, excellent voor het BBQ-seizoen!

Lees ook de review over het Heijderbos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *