In januari gingen wij naar een van de nieuwste aanwinsten van Landal: Mooi Zutendaal. En daar ontdekte ik heel veel mogelijkheden voor een topvakantie. Lees je mee?

Waarom Landal Mooi Zutendaal?

Ik koos deze accommodatie vooral omdat ik nieuwsgierig was geworden na al die mooie plaatjes van Mooi Zutendaal. Bovendien wilde ik graag weten of er, zelfs in januari, genoeg te doen zou zijn. Landal heeft dit park overgenomen en in januari was de heropening.

Locatie

Mooi Zutendaal ligt midden in een prachtige, bosrijke omgeving. Enorme naaldbomen rijzen boven je uit. Vanaf het park kun je direct beginnen met wandelen. Het ligt pal aan het enige nationale park van België, de Hoge Kempen. En op maar 11,5 kilomter van hartje Maastricht. Daarnaast zijn er in de omgeving plenty uitstapjes te bedenken, voor mooie dagen én als het weer een beetje tegenzit.

Bovendien kun je er fantastisch fietsen (ik heb werkelijk nog nooit zoveel fietsknooppunten bij elkaar gezien).
Wij bezochten de gezellige binnenstad van Hasselt, openluchtmuseum Bokrijk en de Hoge Kempen. Ook de oude steenkoolmijn in Beringen is zeer de moeite waard.

Pippa aan de wandel in de Hoge Kempen

Pippa aan de wandel in de Hoge Kempen

Zwemmen

Voor ons heeft dit park precies wat we nodig hebben met ons gezin met kleine kinderen. Er is een binnenbad (bestaande uit drie verschillende baden, van verschillende dieptes, ideaal!), een buitenbad wat niet al te diep is. Perfect voor relaxte zomerdagen als de kinderen nog niet kunnen zwemmen.

Spelen

Er is een indoor speeltuin. Deze is niet enorm groot, maar wel prima om grote zus even lekker te laten spelen terwijl kleine zus in het huisje ligt te slapen.

De buitenspeeltuin is echt groot. Er staan zoveel speeltoestellen dat je kind even overweldigd zal zijn. Waar moet je beginnen?

Restaurant

Op het moment dat wij er waren werd het restaurant net verbouwd. Het terras van het restaurant kijkt uit op het zwembad. Zoals van Landal gewend kun je hier straks vast heerlijk eten.
Naast het restaurant kun je ook snacks afhalen. Pizza, pasta, frituur en soepjes. Tip bij de frituur; je krijgt echt veel. Je bent gewaarschuwd.

Fun en entertainment

Buiten al deze faciliteiten is er, zelfs in januari, een fun & entertainment programma. Boogschieten, natuurtochten of je tassen pimpen. Je hoeft je niet te vervelen.
Wat mij vooral opviel aan Landal Mooi Zutendaal is de rust die er heerst. Of ik nu ‘s morgens naar de supermarkt loop of ‘s avonds even op mijn veranda zit, ik hoor alleen de vogeltjes fluiten.

Lekker 's avonds nog even buiten spelen

Lekker ‘s avonds nog even buiten spelen

Enorme speeltuin

Enorme speeltuin (je ziet hier maar een gedeelte!)

Mooi Zutendaal - 21

Mooi Zutendaal - 22

Mooi Zutendaal - 23

Onze Bollo blokhut

Hoewel Landal Mooi Zutendaal over de meest prachtige villa’s beschikt, kozen wij voor de budgetversie, de blokhut. Bij aankomst valt me direct op dat de blokhutjes wel erg op die van Bollo lijken, zoals we deze afgelopen jaar op Landal Twenhaarsveld zagen. Noor (5) is helemaal in haar nopjes. Ze vind het superknus, gezellig en dat is het ook.

Ik ben verrukt als blijkt dat er een extra kamer is om de spullen (tassen etc) in op te bergen. Nee, dat wordt een slaapkamer voor Pippa, hebben de meisjes ook nog een aparte slaapkamer. Hieperdepiep!

P is zeer te spreken over de hoekbank waar hij zo ongeveer direct in slaap viel de eerste avond. Dat krijg je ervan, frisse buitenlucht, verwarming aan.
Douchen gaat in Bollo’s huisje ook 2.0. Een regendouche met massagestraal. 

Ik stel me zo voor dat je, zeker in de zomer ook ‘s avonds uren op de veranda kan zitten. Vanwege de bomen om de huisjes heen, zal het hier op warme dagen ook niet té warm worden, schaduw genoeg.

Impressie van Landal Mooi Zutendaal

Overal handige haakjes!

Overal handige haakjes!

Een gloednieuwe keuken

Een gloednieuwe keuken

Hier dommel je zo weg...

Hier dommel je zo weg…

Fijn, dat de spulletjes altijd al klaar staan bij Landal

Fijn, dat de spulletjes altijd al klaar staan bij Landal

Luxe! Opgemaakte bedden...

Luxe! Opgemaakte bedden… Zeker wanneer je een weekend weg gaat, vind ik dat de moeite waard, geen tijd te verliezen ;-).

Prima badkamer

Prima badkamer

Met een pièce de résistance

Met een pièce de résistance

Zie je hoe ruim het is om de blokhutten heen?

Zie je hoe ruim het is om de blokhutten heen?

Proost, op een mooi weekend!

Proost, op een mooi weekend!

Voor een paar tientjes geef je een voorkeursligging op, ik zou kiezen voor blokhutten 401 tot en met 433. (Deze liggen net even iets centraler en hebben meer speelruimte).

Mooi Zutendaal - 24

Ik heb natuurlijk ook de andere huizen even bekeken….

Noor laat even zien hoe groot deze huizen zijn

Noor laat even zien hoe groot deze huizen zijn

De 6C2, zespersoonsbungalows.

4CE, ingericht door Jan des Bouvries

4CE, ingericht door Jan des Bouvries

De 4CE is erg leuk wanneer je bijvoorbeeld met een bevriend stel op pad bent. Er is een slaapkamer links en een slaapkamer rechts, plus een gezellige leefkeuken met spoeleiland en eetbar.

Alsof je in Miami zit...

Alsof je in Miami zit…

6CE, een zespersoonsvilla. Leuk voor een familiereünie met de kids en aanhang óf als je opa en oma meeneemt op vakantie.

Voor wat betreft de grote villa’s,… ik zou je ook hier aanraden een voorkeursligging op te geven. 844 tot 850 en 831, 832, 833 en 835 zou ik niet kiezen, de tuinen van deze villa’s kijken uit op een walletje (prima), met daarachter een doorgaande weg. Je zult daar niet veel hinder van ondervinden, maar toch lijkt het me fijner om juist aan de andere kant te verblijven.

Boek je verblijf naar Mooi Zutendaal

Grote plussen

+ grote speeltuin
+ indoor speeltuin
+ binnen- en buiten zwembad
+ groene omgeving waar veel te ontdekken is voor mooie en minder mooie dagen
+ veel keuze uit verschillende typen huisjes, van een romantische blokhut tot een villa ingericht door Jan de Bouvries

Voor wie vooral een aanrader?

  • gezinnen (zeker ook met actieve pubers is hier in de omgeving genoeg te doen!)
  • fietsfanaten
  • wandelaars

Dit park kies je vooral wanneer je op zoek bent naar een rustige vakantie waarbij je veel buiten wilt zijn.

Ik betaalde…

Landal Mooi Zutendaal

Klik hier voor de vergelijkssite Parkvakanties om te zien wat een verblijf zou kosten in de periode dat jij heen wilt gaan.

Mijn tips voor de omgeving

  • Ga naar Hasselt, deze stad heeft een verkeersburo in het centrum, dat zou je eerste stop moeten zijn.
  • Nationaal Park de Hoge Kempen heeft kilometers wandelpad en ongelofelijk veel ontdekkingstochten vanaf 1 jaar.
  • Openluchtmuseum Bokrijk (opent in maart de deuren weer), hier kun je met gemak een hele dag doorbrengen.
  • Een dagje Maastricht.
  • Fietsen! Op het park kun je een fiets of e-bike huren voor een zeer acceptabel bedrag.
  • Domein Kiewiet (Hasselt), met verschillende wandelroutes vanaf 1,3 km
  • Lekker uit eten gaan! Met kinderen zou ik zeker het Theatercafé in Hasselt bezoeken (van tevoren reserveren!). Hier kun je zelf lekker eten, het kindermenu bestaat niet nür uit patat en kipfingers en ze kunnen er nog even lekker spelen ook. Gratis parkeren ook nog eens…

Dit vind je misschien ook interessant

Heb jij vragen over dit verblijf? Stel ze gerust!

 

Print Friendly, PDF & Email