Resort Hof van Saksen stond al heel lang op mijn reisverlanglijst. Het leek me een geweldig park met prachtige boerderijen en veel culinair genot. Ik vond de academies die ze er hebben altijd een beetje pretentieus klinken. Vooral een slim marketingtrucje. Boy, was I wrong!
Enneh,… hoe zit het nu eigenlijk met de prijs? Hoe duur is het nu echt?

Waarom koos ik voor Resort Hof van Saksen?

Resort Hof van Saksen stond zoals gezegd op mijn reisverlanglijst, maar in dit geval lag het iets anders. Hubby ging op cursus en omdat we graag naar Drenthe wilden gaan, dachten we het leuk te combineren. Het resort ligt op een kwartiertje rijden van zijn cursuslocatie.

Hubby in de boeken, wij ook...
Hubby in de boeken, wij ook…

Locatie
De ligging van het bungalowpark in Nooitgedacht is centraal in Drenthe. Vanaf hier kun je naar de schaapskooi in Dwingelervelt, museumdorp (oei! zeg ik het weer…) Orvelte, de dierentuin in Emmen en je kunt uit eten bij Robin Hood. Dat laatste eventueel aangevuld met een dagje spelen in Drouwenerzand. Voor een dagje winkelen kun je naar Assen en Emmen. Zelf zou ik liever naar Zwolle of Groningen gaan, dat ligt wel iets verder, maar is qua winkelen een stuk leuker.

 

Aankomst
Bij aankomst wordt je naar de grote parkeerplaats P2 geloodst, vanaf daar mag je lopend naar de Havezate om in te checken. Toen wij aankwamen kregen we een welkomstmap en werden we verder doorverwezen naar een van de twee incheckbalie’s. Tevens staat er iemand die desgewenst direct de restaurants voor je kan reserveren. Handig!
Bij aankomst werden we ook direct gewezen op het feit dat we een arrangement hadden geboekt waaronder een voucher voor Al Fresco, maar dat deze niet alle dagen van ons verblijf geopend was. Keurig!
Een kleine smet was dat bij aankomst het babybed niet klaar stond, hoewel daar nog apart over gemaild was. Bij melding bleek dat er geen bedje in onze reservering stond. Daarop werd het bedje nog steeds niet gebracht, waardoor we twee uur later (toen Pippa echt, echt, echt moest slapen) nog eens moesten bellen. Een tikje slordig.
Dit was het enige minpuntje tijdens ons hele verblijf, en zelfs dat vind ik niet echt heel vervelend. Kan gebeuren, denk ik dan maar…
Er stond trouwens wel een flesje appelsap en jam klaar met een kaartje van de general manager die via Twitter had opgemerkt dat ik kwam. Aardig!

Boerderijen
Er is keuze genoeg uit maar liefst 25 verschillende types boerderijen. Wij verbleven in een  4CE. Deze boerderij is goed voor vier personen in drie verschillende slaapkamers. Ik vond ze verrassend ruim. Op de plaatjes lijken de rietgedekte boerderijtjes een stuk kleiner.
Wil je iets speciaals? Kijk dan eens naar de 2-persoons Love2stay of de 12-persoons culinaire bungalow met state of the art keukenapparatuur.


Hof van Saksen49
Hof van Saksen48
Hof van Saksen32
Hof van Saksen33
Hof van Saksen34

Academies

Hof van Saksen02
Het klinkt leuk, maar is het ook leuk? Ja! Er is op dit park zo ongelofelijk veel te doen en dat gaat een paar stappen verder dan het geijkte knutselclubje en dansuurtje. Kinderen kunnen een eigen jurkje maken, een autootje van hout, sporten, met onderwaterscooters, zorben op het water, zelfs een lesje peuterzwemmen. Tijdens het muziekkwartiertje krijgen de kindjes echte instrumenten.  De knutselclub kun je de hele dag in en uit lopen. Er hangt een voorbeeldje van een mooie knutsel (elke dag een andere), spullen liggen klaar.

Het voorbeeld
Het voorbeeld
Knutselen
Knutselen
Klaar!
Klaar!

Wat ook ontzettend leuk is: Moov. Met dit constructiespeelgoedl bouw je je eigen step of fietsje, waarmee je rondjes door de Harrewar kunt scheuren.

Speciaal hoekje voor de Moov academie
Speciaal hoekje voor de Moov academie
Voorbeeldboekjes liggen klaar
Voorbeeldboekjes liggen klaar
En kijk! Zelf gemaakt!
En kijk! Zelf gemaakt!

Als ouder wordt je geprikkeld om mee te spelen (de ene ouder heeft dat wat meer nodig als de andere, zullen we maar denken). En daarna mag je heus even rustig in de bank onderuitgezakt je krantje lezen of je social media bijhouden.

Een blik in de modeacademie
Een blik in de modeacademie

Hof van Saksen11

Harrewar
De Harrewar is omgeven door de academies, Bounz Arena en tiener hangout.
Er is een afgeschermd peutergebied en een enorm speeltoestel. Aan de achterzijde is een trapveldje en een hoekje om met de megablocks te spelen. En men is er niet kinderachtig met hoeveelheden, er liggen er genoeg om een echt huis te bouwen!


Hof van Saksen38
Hof van Saksen39
Hof van Saksen40
Hof van Saksen41
Hof van Saksen46
Hof van Saksen45


Tieners op Hof van Saksen

Zijn je kinderen het knutselen ontgroeid? Dan zijn er ook heel stoere dingen te doen. Klimmen, een rondje door de Bounz Arena of lekker chillen in de hangout plek waar de hele dag films worden gedraaid. Op de grote kussens die er liggen kunnen tieners doen wat ze het beste kunnen, hangen.

Single ouders op Hof van Saksen
Ik heb een aantal dagen overdag de boel als single moeder getest. Zodra wij ons in de Harrewar installeerden was het goed. Noor kon met haar vier jaar alles overzien. Als ik maar vertelde waar ik zat (naast de ballenbak) dan was het goed. Ze rende van de glijbaan naar de megablocks en kletste even bij met Karlijn van de knutselclub. Ik vertelde Karlijn dat ik op mijn andere kind moest letten, dat was geen probleem (normaal gesproken is het de bedoeling dat je bij de wat kleinere kinderen blijft). Ze stuurde Noor af en toe even bij mij langs om een tekening of iets te laten zien en hield haar lekker bezig. Toen om kwart over tien het de peutermuziek begon zag ik dat Noor daar bij was gaan zitten. Alles is heel toegankelijk. Geen gedoe met van tevoren opgeven of wat dan ook.
In de Bounz Arena, staan een paar boxen, waar je je kleintje in kunt leggen terwijl je je andere kind even de arena in helpt. Daar is iemand aanwezig die de kinderen die daar zin in hebben trucjes bij te leren. Voor de Arena heb je wel een bandje nodig, maar ook dat regelde Noor gewoon zelf.

In de Bounz Arena
In de Bounz Arena

 

Culinaire verwenning

Terrasje pakken!
Terrasje pakken!

Er zijn vijf restaurants op het resort. Wij begonnen bij Al Fresco, een buffetrestaurant met een speelhoek. Wat opvalt is dat het hier vrij rustig is, ondanks de vele kinderen die er rondrennen. Het buffet is namelijk een beetje afgeschermd van het restaurant. Briljant. De keuze uit de wijnen is aardig, niet heel uitgebreid, dat had ik wel verwacht.
Het eten is enorm goed. Vers en door alle schattige kleine glaasjes blijven de buffetten er mooi uitzien. Visjes en vlees worden op verzoek en ter plaatse gebakken. Alles ziet er supervers uit. De tonijn en sliptongetjes waren heerlijk.
Voor het buffet betaal je EUR 29,50 en kinderen vanaf 4 jaar EUR 10,-. Vooral leuk als de kids wat ouder zijn, zodat je er optimaal van kunt genieten. Wij hebben van tevoren en uit- en thuisarrangement geboekt. 1x eten bij Al Fresco en 1x gourmetarrangement. Daar betaal je EUR 36,95 voor.

Pippa checkt de kaart
Pippa checkt haar placemat
Voorgerechtjes
Voorgerechtjes
Nog meer voorgerechtjes
Nog meer voorgerechtjes
...de muur
…de muur
Warme gerechten
Warme gerechten
Heerlijk verse saladebar
Heerlijk verse saladebar
Kies maar en het wordt voor je gemaakt.
Kies maar en het wordt voor je gemaakt
Kinderbuffet
Kinderbuffet
Kaas voor de liefhebber
Kaas voor de liefhebber
Citroenijs
Sorbetijs
Taart!
Taart!


Grand Café
. Maandag aten we bij het Grand Café. Voor de kinderen is hier een aparte kaart waarop ook een aantal verstandige keuzes staan. Noor nam de fish & chips. Het beslag van de vis was een van de beste die ik ooit proefde. Pippa had een pomodori soepje. Die at Noor uiteindelijk op. Hubby had een hamburger en ik gegrilde groenten. Je kunt alles in grote en kleine porties bestellen. Heel handig als je al een paar dagen uit eten bent. Voor de kinderen is er een gezellig tv hoekje.
Al met al een leuke optie voor een avond uit. Inclusief zuurdesembrood vooraf en wat drankjes betaalden we EUR 60,-.

Noor met haar fish & chips
Noor met haar fish & chips
Organische gegrilde groenten
Gegrilde groenten

Gusto. De Italiaan. Hier hebben we 1 avond een pizza gehaald die lekker was. Beter dan een gemiddelde pizza in ieder geval. We betaalden EUR 11,- voor een pizza Hawaii welke we zelf in het restaurant haalden.

Ook in de Harrewar kun je eten. Verse sapjes en tosti’s met biologische kaas op bruin brood. Je kunt stukken handfruit krijgen. Hier dus geen overload aan vette zaken.

Je kunt bij de supermarkt een gourmetschotel bestellen. De inhoud van het pakket is enorm! (TIP: bestel je schotel op een van de eerste dagen van je vakantie, er zit zoveel in dat je er misschien later in de week nog iets aan hebt)

Genoeg...
Genoeg…
Voor het eerst gourmetten, Noor vond het fantastisch
Voor het eerst gourmetten, Noor vond het fantastisch

Winkels
Er is een klein Spar supermarktje, waar je alles vindt wat je nodig zou kunnen hebben voor een (makkelijke) maaltijd. Alle groenten zien er tiptop uit. Er is voldoende variatie.

In de Havezathe vind je een conceptstore met hoekjes speelgoed, boeken, Vingino, O’Neill, Vero Moda, sieraden en nog een paar mooie merken. Vooral de badkleding is hier uitgebreid vertegenwoordigd.


Hof van Saksen26

Hof van Saksen28

Hof van Saksen30

In de Brink kun je filmpjes huren. (zeer beperkte voorraad en zeker geen nieuwe films).

Zwembad
Het zwembad bestaat uit een 24 meterbad, twee bubbelbaden, een wildwaterbaan, een diep bad, een peuter- en kleuterbad.
Een architectonisch meesterwerkje, waarbij erg goed over de plek van de verschillende baden is nagedacht.Hof van Saksen52
Hof van Saksen53
Hof van Saksen54

Voor wie een aanrader?
Wie zou ik aanraden om een verblijf op Hof van Saksen te overwegen?
– single ouders
– ouders met een samengesteld gezin (er is voor elke leeftijdscategorie iets leuks te doen)
– als je een eigen huisje en culinaire verwenning graag combineert
– fietsers (de boerderijen zijn voorzien van een fietsenschuurtje)
– hondenbaasjes
– tweelingouders, de kamers zijn ruim genoeg om een tweeling op een kamer te laten slapen.
– opa’s en oma’s die iets te vieren hebben. Zeker als de leeftijden van de kleinkinderen wat uiteen liggen. Hier is het voor iedereen leuk.

Wie kan het beter overslaan?
Laten we eerlijk zijn. Een verblijf op Hof van Saksen is geen budgetkeuze in de vakantieperiodes. Hoewel ik de prijskwaliteit verhouding uitstekend vind, laat dat duidelijk zijn.
Hou wel in gedachte dat heel veel van de activiteiten gratis worden georganiseerd en er ook in het laagseizoen veel vermaak is voor de kinderen.

DUUR!
Hoe komt het park aan deze naam? En is het ook echt zo?
Het paradepaardje van Landal was een koopje. Het is in 2012 van vastgoedbedrijf Phanos overgenomen. Kostprijs van het project, een slordige 200 miljoen, verkocht voor… 36 miljoen. Landal had toen wel de taak het achterstallig onderhoud te doen en weer boekingen te genereren. Met deze aankoopprijs heb je een betere start om een succes te maken van het prachtige resort. En ik denk dat het prima gelukt is.
Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding nu heel goed, jammer dat dit resort nog steeds de naam heeft duur te zijn.

Tips bij boeking
Voor wat betreft de ligging, een voorkeursligging kost bij Landal EUR 17,50 en is de moeite waard. Wij hadden centraal aan het pad een huisje gereserveerd, precies tussen de Brink en de Havezathe, ik vond het een mooi plekje.
Je kunt ook kiezen voor uitzicht op het meer (voor de rust), of aan een van de speeltuinen. Ideaal met kinderen vanaf ongeveer vier jaar.
En voor wat betreft voordeel, boek als er nog vroegboekkorting is en dan eventueel met een korting via Airmiles.

Ik betaalde…
EUR 429,- voor een week in een 4CE-boerderij. Deze boerderij heeft drie aparte slaapkamers, een waanzinnig fijne hoekbank en een zeer ruime badkamer.
Inclusief: 4x opgemaakte bedden, 4 handdoekensets, babybed en keukendoekpakket (inclusief 3 vaatwasblokjes)

Zelf bijgeboekte extra’s:
– box (EUR 4,95)
– uit & thuis-arrangement (1x eten bij Al Fresco, 1x gourmet) EUR 36,95 voor een volwassene EUR 18,95 kind vanaf 4 jaar

Verplichte extra’s:
Reserveringskosten EUR 24,-
Toeristenbelasting EUR 28,-

Méér weten? De website Parkvakanties geeft je veel Hof van Saksen foto’s, ervaringen en tips.

Nog meer lezen over luxe vakantie’s met kinderen?
Lakopetra Beach
Voyage Torba (private)
Denemarken met kinderen
Land van Bartje
Europapark (state of the art pretpark)

***
Lieve mensen van Hof Van Saksen, jullie zijn allemaal even vriendelijk. Toch wil ik even een speciale vermelding maken voor Karlijn van de edutainment. Noor heeft het nog over je. (voor de andere mensen, Karlijn is zo iemand die nog even helpt zoeken naar de verloren gewaande lipgloss van mijn dochter, die je het gevoel geeft dat niets teveel is.)
Ook Harco van het Grand Café is een echte gastheer, waarbij ik een echt ‘warm welkom’ gevoel kreeg.
De mevrouw in het winkeltje die even een gezellig praatje maakte met mij en met Noor en haar vertelde hoe bijzonder en echt prinsessig haar lipgloss wel was. 

En als laatste; de vrouwen achter de schermen, Aranka, zonder jou hadden we de boeking niet eens kunnen maken. (technisch dingetje, wat niemand kon oplossen tot ik haar aan de telefoon had)
Bedankt, wij komen terug! Ik heb de wellness en de gym nog niet eens uitgeprobeerd.
***

Deze post bevat affiliated links. Wanneer jij iets koopt via deze link, ontvang ik daarover commissie. Geen zorgen, je betaalt zelf geen cent meer. Ik ben je enorm dankbaar wanneer je via deze link boekt. Zo kan ik blijven doen wat ik graag doe. Schrijven voor jou!

Print Friendly, PDF & Email