Wandelen bij het Dwingelderveld met kinderen - Lees hier alle tips

Wandelingen Dwingelderveld: Wandelen bij het Dwingelderveld met kinderen

Waarom naar Dwingelderveld met kinderen? Het Nationaal Park Dwingelderveld is een prachtig natuurgebied waar je lekker kunt wandelen, ook met kinderen. Dwingelderveld is te betreden via een aantal centrale ingangen waar je ook gelijk de auto kunt parkeren. Ik vertel je alles over wandelingen in Dwingelderveld met de kids! Let op: vergeet je camera niet, want er is een grote kans dat je dieren spot tijdens het wandelen.

Het natuurgebied Dwingelderveld met kinderen bezoeken is ontzettend mooi. Zelfs met minder goed weer kun je in het educatief centrum lekker rondneuzen en dingen leren.

Waarom wandelen in het Nationale Park Dwingelderveld?

Dwingelderveld is het grootste natte heidegebied van heel West-Europa. Het behoort dan ook tot de lijst van Natura-2000 gebieden. Een ontzettend mooi gebied om een wandeling te plannen. Aan de randen zijn er veel uitgezette wandelroutes die je kunt volgen. Wanneer je met de kinderen gaat, begrijp ik dat je niet de hele dag wilt wandelen. Ik vertel je wat wij hebben gedaan en wat zeker een aanrader is!

Welke wandelingen in Dwingelderveld voor kinderen?

Wij deden een korte wandeling (5km)omdat er wat slechter weer werd verwacht. Hierbij kwamen we over zandpaden door een heerlijk geurend bos. En verderop langs kleine vennetjes en enorm heidegebied. Als kerst op de taart eindigden we bij een Ruiner schaapskooi. De schapen zijn overdag vaak weg in het seizoen, maar als bezoeker ben je welkom aankomst en vertrek te zien.

Andere wandelingen:
Speurtocht voor de kinderen
Buggyroute of zwerfroute van 2,7km
13km (nordic walk) route
nachtwandelroute van 5km,
31km fietsroute
23km trailrun

Breng een bezoekje aan de schaapskooien bij Dwingelderveld

Een bezoekje aan één van de twee schaapskooien in Dwingelderveld is hartstikke leuk om te doen met de kids! In de buurt van het bezoekerscentrum, op een paar minuten loopafstand, vind je de Ruiner schaapskooi. Daarnaast heb je ook nog een schaapskooi die van Natuurmonumenten is. Deze schaapskooi in Dwingelderveld bevindt zich in Lhee en is op ongeveer 10 minuten loopafstand van de parkeerplaats langs de weg van Lhee. De tijden wanneer de schapen vertrekken en aankomen in de schaapskooi is niet altijd precies. Dit is afhankelijk van het weer en van de begrazingsplek.

Natuurspeeltuin

Bij het bezoekerscentrum is een (kleine) natuurspeeltuin en kunnen kinderen lekker in de vijver kijken of ze nog leuke beestjes zien. Libelles, waterspinnen en slakken bijvoorbeeld.

Combineer je bezoek aan het Dwingelderveld met een bezoek aan

Het dorpje Dwingeloo is met zijn brink in het midden een typisch Drents dorpje. Je kunt hier echt fantastische pannenkoeken en ander lekkers eten bij de Zaagkoele. 

Verblijf je in deze buurt? Dan is een bezoek aan het Drents Friese Wold ook aan te raden.

Wandernan’s persoonlijke fotoalbum

De vijver voor het bezoekerscentrum
Kijken wat er leeft
Natuurspeeltuin
In het bezoekerscentrum
Start van de wandeling

 

Overal schapen

Deze avonturen in de natuur vind je misschien ook leuk:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *