Wandelen met kinderen, een ontdekkingstocht bij het Brabantse Leikeven - Wandernan

Wandelen met kinderen, een ontdekkingstocht bij het Brabantse Leikeven

Op een van de koudste dagen afgelopen winter, ging ik met Noor een wandeling maken bij het Leikeven. Wandelen met kinderen is altijd leuk. Vind ik. Noor gelukkig ook! 

Wandelen bij het Leikeven

Het was zonnig, waaide een beetje en was knetterkoud. We hadden dikke jassen aan, sjaals om, mutsen op, wanten aan en ons ingesmeerd met Skin Food van Weleda (aanrader!). Op elke andere dag hadden deze voorzorgsmaatregelen een tikje overdreven geleken, maar de ijzige Siberische kou kwam ons land binnen vallen.

Toch wilden we niet in onze bungalow in de Katjeskelder in Oosterhout blijven zitten. Ik had immers wat research vooraf gedaan en wilde zeker wat gaan zien van de omgeving. En daar hoorde een wandeling door de prachtige natuur in Brabant bij.

Deze wandeling kan ik in het bijzonder aan ouders met kleine kinderen aanraden, hij is niet lang en heeft een paar extra leuke elementen, zoals het lange plankier over het water. Of de uitkijkpunten. Of de Schotse Hooglanders. Die laatste zijn natuurlijk altijd een leuke verrassing op de route.

Parkeren doe je het beste bij de kruising Spinderspad en Baan Achter de Plakken in Loon op Zand. Vanaf daar loop je op het pad langs het eerste vennetje. De hele route is maar 3,5 km.

Dit uitstapje kun je leuk combineren met…

Wij hebben na deze wandeling heerlijk geluncht bij Brasserie de VOC in Udenhout. Een ritje van 13 minuten vanaf het Spinderspad. Voordat we de wandeling deden waren we in reptielenhuis De Aarde aan de buitenrand van Breda. Dat is een ritje van ongeveer een half uur.

Wandernan’s fotoboek

wandelen met kinderen

Meer lezen over wandelen met kinderen? Michal van Van hier naar Timboektoe verzamelde de tofste wandelingen door bloggers aangeraden: De leukste plekken om te wandelen met kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *