Hoi, ik ben Lars (14). Ik loop voor school stage bij Wandernan en ik kreeg de opdracht een stukje te schrijven over mijn leukste vakantie.

De camping

Mijn leukste vakantie was naar camping Altschmiede in Bollendorf. Ik was 12 toen ik naar deze camping ging met mijn ouders, mijn 2 jaar jongere broertje en 4 jaar jongere zusje.

Het zwembad

Het grootste gedeelte van de dag lagen we in het water. Lekker van de glijbanen af gaan waren of van de beek afdrijven. In het zwembad heb je 3 glijbanen en 2 baden. Waarvan een van de baden voor de helft verhoogt is voor kleine kinderen.

De plekken

Wij stonden op de camping met een caravan en een tent. Wij hadden een mooie plek aan de beek. Daardoor konden we makkelijk in de beek spelen en hadden we een mooi uitzicht. we stonden het grootste gedeelte van de dag in de zon. En wanneer het te heet werd konden we in de beek of in het zwembad afkoelen.

Notitie van Nanda: Aan de overkant van de beek is Luxemburg. Je zit dus in een prachtig grensgebied. Lars liet me foto’s zien op de website waar ik direct enthousiast van werd. Een glijbaan die hoog op de heuvel begint en een beekje die als een natuurlijke lazy river  langs de camping gaat.
‘Lars, hebben ze er ook huisjes, tante Nanda is dol op enig comfort.’
Lars zocht het op en vond goed verzorgde huisjes op de camping. Wat een paradijsje voor kids (met een zwemdiploma)!

Op de foto zie je overigens niet Lars, maar zijn jongere broertje Sven.

De site van de camping: Camping Altschmiede

*de foto is genomen bij de Ireller Wasserfalle, niet ver van de camping

Meer Duitsland?
Eifel met kinderen
Terra Vulcanica (Vulkaaneifel)
Europa-park : 20 redenen om te gaan

 

Print Friendly, PDF & Email