20 redenen om Europa-park te kiezen - Wandernan
europa-park

20 redenen om Europa-park te kiezen

Elke fervente pretpark fan heeft ongetwijfeld geklikt. Ken je Europa-park al? Dan herken je hier vast een en ander in. Ken je het niet? Lees dan vooral door waarom jij vast en zeker hooked zult raken aan dit pretpark der pretparken.

1. De hotels zijn vrijwel direct aan Europa-Park gelegen

Hotel Colloseo

Ok, je moet misschien vijf minuutjes lopen naar het toegangspoortje (zonder wachtrij…) Alleen het Bell Rock ligt iets verder. Alle hotels zijn vier sterren, met een vier sterren ontbijtbuffet. Het park opent voor hotelgasten al om half negen (nog niet alle attracties zijn dan open). Krønasar, het nieuwste hotel ligt naast Rulantica. Vanaf dit hotel kun je met een shuttlebus naar de andere hotels en de ingang van het park.

2. Goedkoop

Europa-park
Zelfs een extra koetsritje kost maar EUR 5,-

Deze reden moet jou als Hollander toch aanspreken? Het is goedkoper dan meeste pretparken. Dat terwijl je meer hotel en meer pret mag verwachten. Value for money.

3. Fantastisch eten en meer mogelijkhedenEn ja, ik heb à la carte gegeten in Disneyland. Ik heb bij Pirates en Chez Remí gegeten. Maar daar kan geen gezonde wrap of een aloo gobi bij restaurant Spices tegenop. Om van restaurant Food Loop nog maar te zwijgen (daar komt het eten in achtbaantjes naar beneden tot aan je tafel en maakt de soep loopings, for real).
De kwaliteit is beter en de kosten zijn lager. En de keuze… elk themagebied heeft zijn eigen speciale restaurants.

4. Korte wachttijden bij fotomomenten
Ik herinner mij nog dat Noor op de foto wou met Mickey en Minnie. Dat heeft anderhalf uur geduurd.
In Europa-Park is een encounter met Ed Euromaus of Selenia veel makkelijker te regelen. Wachttijd: maximaal 1 minuut tot nu toe.

5. Bij eenvoudige attractie’s is nagenoeg geen wachtttijd

Over het algemeen is een wachttijd van 5 tot 10 minuten voor kleinere attractie’s heel gewoon. Ook heb ik een wachttijd van 5 minuten bij de topper Blue Fire gezien.

6. Gethematiseerde merchandise

In Noorwegen scoor je mooie thermobekers, Kusmi thee in Rusland en in Frankrijk bonbons… Dat vind ik zo ongelofelijk leuk en goed doordacht!

7. Duitsers spreken Duits en Engels

Ik kan me overal goed verstaanbaar maken. Beter dan in Frankrijk, Spanje of Italië in elk geval.

8. Spannende rollercoasters
Met maar liefst twaalf rollercoasters is Europa-Park een topper voor de thrillseeker. Ok, dertien als je de Ba-a-a express meerekent, maar dat doe ik niet… Feitelijk is het een rollercoaster, maar niet van het soort wat ik nu wil bespreken (vanaf 3 jaar en 95cm)
Van deze twaalf rollercoasters zijn er twee waarbij je voor een superspannende, vette VR-ride kunt kiezen. (CanCan Coaster en Alpenexpress). Drie die de 100km per uur halen (Wodan, Blue Fire en Silverstar). Eentje die je het liefst 100 keer achter elkaar zou doen (Arthur & the Minimoys) –  zie punt 21. Twee waarin je zeker nat wordt (Poseidon en Atlantica). De Blue Fire is een megacoaster, met een baanlengte van meer dan een kilometer. De EuroSat gaat vanaf een hoogte van 45 meter met 65km per uur door het donker. De Euro-MIR gaat vanaf een hoogte van 28,3 meter, 65km per uur.
Vanaf 6 jaar en 120cm mag je in de houten coaster Wodan. Zijn uiterlijk zou het niet weggeven, maar hij bereikt een snelheid 100km per uur en maakt een val vanaf 40 meter hoogte. En dan de leanest & meanest: de Silverstar, 130km per uur, hoogte 73 meter en een versnelling van 4 G.

9. Shows
De hele dag door zijn er shows die uitermate geschikt zijn voor kinderen. IJsshows, paardenshows, acrobatiek, noem het maar op. Lekker om de voeten rust te gunnen of te schuilen voor een eventuele bui.
Er zijn 8 shows, verschillende parades, 4D films (doorlopend, twee verschillende verhalen) en een 360 graden film.

10. Veel attractie’s

Ik telde de attractie’s waar je voor in de rij gaat staan. Walkthrough of entertainment stages en treinstations telde ik niet mee Europa-Park heeft er meer dan 60!

11. VR-rides


Ik wist niet goed wat ik er van moest verwachten. Een VR-ride. Deze kun je doen bij de Alpen-Express (keuze uit meerdere verhalen) en de Eurosat CanCan Coaster (speciale ingang achterzijde). Bij de CanCan Coaster zet je je bril alvast op in de wachtrij. Such fun!

In de achtbaan zit je opeens zit je midden in een spannend avontuur waar draken in om je heen vliegen, rails ophouden en je bijvoorbeeld door een ijzig landschap vliegt. Dat gevoel is ongelofelijk!
Ik kwam er stuiterend van geluk uit.

12. Altijd een plek bij de parade

Ken je dat? Dat de straten opeens volstromen, stoepjes bezet raken en je je kids zo lagn mogelijk probeert te entertainen door er af en toe een snoepje in te gooien.

Zo niet bij Europa-Park. De gemiddelde park-bezoeker heeft het te druk om zich bezit te houden met de tijden van de parade. So much to do, so little time. 
Dus, als je hem hoort, ga je even stil staan langs de weg. Je zwaait naar Ed Euromaus en Arthur en je kunt weer verder met je programma.

13. Veel waterattractie’s voor warme dagenIs het warm? Geen enkel punt. Koel even af in de Atlantica of de Poseidon.
Kleine kinderen? De Hansgrohe waterspeeltuin is eindeloos veel fun. Daarnaast zijn er her en der nog wat andere waterspeelplaatsen.

14. Veel overdekte attractie’s voor regenachtige dagen

Ik zei het al eerder. Er zijn een aantal shows waar je kunt schuilen voor eventuele regen. De Arthur is gevestigd in een grote dome (ik noem het altijd Arthur’s hol, maar dat klinkt op een of andere manier niet zo aantrekkelijk volgens sommigen). In die dome zijn twee attractie’s voor kleine kinderen, een aantal glijbanen en een honk met grote kussens waar je de films van Arthur kunt bekijken.
Er zijn verschillende indoor speelplaatsen in andere themagebieden. Maar ook attracties die volledig overdekt zijn.

15. Attracties worden onderhouden wanneer het park gesloten is

Weet je nog dat Disney zo onder vuur lag? Omdat er veel attracties in onderhoud waren? Europa-Park kent vier periodes, het openingsseizoen, de zomer, Halloween en kerst. Na kerst gaat het park voor ongeveer drie maanden dicht, in die tijd wordt het onderhoud gedaan.

16. Je mag ontbijten op een door jou bepaald tijdstip

In de hotels in Europa-Park eet je waanzinnig lekker op een tijd die jou goed uitkomt. Je denkt misschien dat dat eigenlijk heel normaal is, maar ik ken pretparken waarvoor dat niet geldt.

17. Baby’s


Ook met baby’s kun je uitstekend terecht in Europa-Park. Er zijn stukjes waar je rustig kunt lopen met je wagen. Er zijn verschillende ruimtes waar je je baby kunt voeden en verschonen.
Daarnaast is er de Glückskind Lounge by DM, waar je potjes eten kunt halen en voeren.

18. Elk jaar minstens één attractie erbij


Een paar jaar terug is themagebied Ierland geopend en een poffertjeskraam in het Nederlands themagebied. Vervolgens was daar attractie Voletarium, een state of the art attractie, waarbij je als het ware boven Europa zweeft. Daarna opende Rulantica haar deuren, het jaar erop het buitengebied van het zwembad met Svalgurok, een enorme waterattractie. In het park zelf kregen we een madame Freudenreich’s dino ride through. En de nieuwe Piraten van Batavia. Ook in 2022 wordt er gebouwd aan het buitengebied bij Rulantica en liggen de puzzelstukjes van een nieuwe glijbaan klaar.

19. Openingstijden

De openingstijden worden aangepast aan de drukte. Halverwege de dag wordt gecommuniceerd tot hoe laat het park open is.

20. Kleine kinderen

Er is veel rekening gehouden met echt kleine kinderen. Het hele Ierse themagebied en Grimm’s Enchanted Forrest is met aandacht voor kleintjes ingericht, maar overal zijn plekken waar ze vrij kunnen spelen. Precies dat wat kids zo nodig hebben na wat wachtrijen. In Europa-Park kunnen ze eindeloos spelen. In- en outdoor playgrounds. Met glijbanen, klimrekken en de Würmschenbaan.

21. Arthur is nergens anders

De beste de leukste, de meest geweldige attractie van allemaal. De Arthur. Ik zou je er ‘maar’ 20 geven, maar alleen punt 21 is al de moeite van je bezoek waard. 22 Trouwens ook.

22. Het zwembad

Het zwembad is een van de grootste van Europa en gethematiseerd in een Scandinavisch thema met ijsgrotten en trollenparkjes. Dat wil je gezien hebben! Lees er hier meer over: Rulantica.

It’s a wrap people…

Ga er heen!

Wil jij jouw vakantie naar Europa-Park nu boeken? Klik dan HIER.

Voor jouw dagen in het park een overnachting in de buurt? Ik raad je SunParc van harte aan!

**Ik heb Europa-Park bezocht op uitnodiging. Bovenstaande punten heb ik zelf bij elkaar gezocht en onderzocht. De hierboven beschreven meningen zijn van mij **

Er zijn 2 reactie's

  1. We hebben al zoveel zin in donderdag en vrijdag! Dan gaan we 2 dagen genieten van het park. De app is al gedownload. Dank weer voor de extra info.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *