De zoo van Karlsruhe, budgettip! - Wandernan

De zoo van Karlsruhe, budgettip!

Wanneer je op zoek bent naar een leuke stop op weg naar het zuiden, dan is Karlsruhe een van de plaatsen die ik je van harte kan aanbevelen. Niet in de laatste plaats, omdat ze er een leuke zoo hebben waar de kids even lekker kunnen uitrazen na een lange rit in de auto. En voor de prijs hoef je dat niet te laten!

De zoo van Karlsruhe

De zoo, pas geleden zijn 150e verjaardag vierde, is gelegen in een prachtige parkachtige omgeving, met grote vijvers. Rondom vind je de dieren, zoals robben, ijsberen, giraffes, olifanten, leeuwen en apen.

karlsruhe zoo - 1
karlsruhe zoo - 2
karlsruhe zoo - 3
karlsruhe zoo - 5
karlsruhe zoo - 7
karlsruhe zoo - 8

Je kunt de Lauterberg op klimmen voor een mooi uitzicht. In het noordelijke deel van de zoo zijn diverse tuinen, zoals een Japanse tuin, de pergolatuin en een rozentuin. Hier kun je ook lekker met je picknickkleed op het gras neerstrijken.
Er is een grote speeltuin, welke is verdeeld in twee stukken. Eén voor de hele kleintjes. En één voor de grotere kinderen. Rondom lopen rails, waarover je met een kek autootje een rondje kunt doen, tegen betaling.

karlsruhe zoo - 10
karlsruhe zoo - 11
karlsruhe zoo - 12

Je kunt een tochtje per gondel over het water maken. De pelikanen zwemmen dan gezellig met je mee. (EUR 4,- voor een volwassene, EUR 2,- voor een kind vanaf 6 tot 15 jaar)

karlsruhe zoo - 14
karlsruhe zoo - 13

Aan deze kant kun je ook naar de kinderboerderij, wat met kleintjes natuurlijk geweldig is!

Lunchfaciliteiten

Mijn tip is om lekker een eigen lunch mee te nemen. Pal naast de ingang van de zoo (zuidzijde) is een supermarkt (niet open op zondag!) met veel vers fruit en ander lekkers.
In het park kun je bij verschillende restaurants en de kiosk iets halen. Of deze yummy wafels proberen!

karlsruhe zoo - 9

Voor welke leeftijd is de zoo van Karlsruhe leuk?

Tja, ik vind het persoonlijk altíjd leuk om naar de dierentuin te gaan. Als de kinderen de speeltuin leeftijd voorbij zijn, dan zou ik er een halve dag voor uittrekken. Anders kun je er zeker een hele dag spenderen.
Maar ik zou ook stellen die geïnteresseerd zijn in tuinieren zeker aanraden de zoo te bezoeken, er zijn negen verschillende thematuinen te bewonderen!

Prijspeil

Waar ik ook echt lyrisch over ben,… de prijs!

Entree volwassenen: EUR 13,-
Entree 6-15 jaar: EUR 5,50
Tot en met 5 jaar: gratis
(gecheckt op 9okt23)

Met de Karlsruhe card (te gebruiken voor het ov, toegang tot het Badische Landesmuseum en nog een aantal andere attracties) krijg je nog een korting.

Combineren met een bezoek aan…?

Wij hebben zelf een halve dag in de dierentuin gespendeerd en daarna zijn we lopend naar de binnenstad en het Schloss Karlsruhe gegaan.

Nog meer leuk in Duitsland:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *