Een stedentrip naar Berlijn met kinderen - Wandernan
berlijn met kinderen

Een stedentrip naar Berlijn met kinderen

Berlijn is een stad van uitersten. Van oost en west. Van hip en urban tot traditoneel. Voor een stedentrip in Berlijn met kinderen moet je goed voorbereid op pad gaan. De stad is te groot om zomaar wat te dwalen, tenzij je het natuurlijk heel goed kent. 

10 x doen met kinderen in Berlijn

  • boek een wandeltour met de Nederlandse Emma van Doen in Berlijn. Geschikt vanaf 8 jaar. Sommige wandelingen hebben vanwege het onderwerp een leeftijdsrestrictie.
  • in Volkspark Friedrichshain zijn drie speeltuinen. Het park is een perfecte plek voor een picknick. Verder zijn er eigenlijk overal wel kleine speeltuintjes te vinden.
  • fietsen is altijd een goed idee! Zelf fietste ik met Berlin on Bike. Alleen al vanwege het prachtige startpunt een dikke aanrader. Met Nederlandse gids. Ik vind het vooral leuk als de kinderen mee kunnen fietsen.
  • de Berlin Zoo is oud, dus verwacht veel art deco. In de dierentuin is een prachtige speelplaats waar je zeker ook even de tijd voor moet uittrekken. Daarna kun je lekker eten (reserveren!) bij Neni in het 25hours Bikini hotel met uitzicht over de Zoo.
  • het DDR Museum (Mitte) is een fijn museum voor kids. Interactief en een toffe manier om wat geschiedenis bij te brengen.
  • LEGOLAND Discovery Center
  • langs de overblijfselen van de muur lopen is een must. Instafähige, kleurrijke streetart. Beter bekend als de Eastside Gallery.
  • in Berlijn is goed en lowprofile eettentje nooit ver weg. Ik vond het vooral leuk in Markthalle Neun (Kreuzberg). Daar kunnen kids zelfs even spelen en kan ieder uitzoeken wat hij of zij lekker vind.
  • tienertip. Iconisch in Berlijn: de Fernsehturm. Je kunt deze bezoeken, maar ik raad met klem aan van tevoren een kaartje te reserveren. Helemaal leuk; doe er meteen een lunch bij in het roterende restaurant. Reserveer deze hier.
  • in Berlijn vind je verschillende toffe plekken waar kinderen geen schade kunnen aanrichten. Vanaf 1 mei is het Badeschiff weer geopend bij de Arena op de Eichenstrasse 4 (Alt Treptow). Mooi te combineren met de muur / Eastside Gallery.

Overnachten in Berlijn met kinderen

Appartement: Limehome Berlin Prenzlauer Allee
Budgetkeuze: Meininger Tiergarten (laat je door de naam niet misleiden, dit hotel ligt niet naast de dierentuin)
Hip & Happening: 25hours Bikini

Vervoer in Berlijn

Om van A naar B te komen in Berlijn is een openbaar vervoerskaart een must. Je kunt deze van tevoren aanschaffen om geen tijd te verliezen. Bestel je kaart hier: Berlin WelcomeCard

Bereid je voor

Hoewel ik een groot fan ben van gewoon maar wat dwalen door een stad, is het met kinderen soms ook fijn om precies te weten wat nu leuke adresjes zijn. De Time To Momo Berlijn helpt je daar prima bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *