5 tips voor je stedentrip naar romantisch Hasselt: voor hippe lovers

5 tips voor je stedentrip naar romantisch Hasselt: voor hippe lovers

Als citytrip zul je niet direct aan Hasselt denken. Toch leent deze compacte stad zich uitstekend voor een fijn weekend weg met de liefde van je leven. Of je liefde voor even, het maakt mij niet uit. Voor jou, 5x romantisch Hasselt.

Plan direct een weekend vrij in je agenda, rij vrijdagmiddag de grens over, reserveer alvast een restaurant en kom even helemaal bij. Wandel daarna 48 uur door deze fijne stad en je komt als herboren terug. Beloofd!

Waarom Hasselt bezoeken als stedentrip?

Hasselt is een smaakvolle stad die gelegen is in de Belgische provincie Limburg. Hasselt is de hoofdstad van deze provincie en tevens ook de grootste stad. De Belgische stad heeft ongeveer 75.000 inwoners en heeft compact maar gezellig centrum. Er zijn veel universiteiten en hogescholen gevestigd wat Hasselt een echte studentenstad maakt. Veel mensen komen naar Hasselt om te winkelen, de bezienswaardigheden te bezoeken of te genieten van de gezellige eettentjes en restaurants die de stad biedt.

Stedentrip naar Hasselt: Het centrum

De stad en het centrum zijn opgesplitst in twee gedeeltes/ringen. In het oude centrum (binnenste ring) vind je het stadsgedeelte terug. In het oude stadscentrum is prima te belopen en heeft slechts een gemiddelde doorsnede van 900 meter. Je vindt er natuurlijk ook, zoals in elk oude stadscentrum, een oude kathedraal. Het centrum is een uitstekend winkelgebied, je kunt er musea bezoeken en je kunt er lekker eten. Voor wat betreft de restaurants en cafés van Hasselt kunnen we heel kort zijn. Die zijn er meer dan genoeg!

1. Eten bij Taratata

Hier heb ik vreselijk lekker gegeten. Echt een culinaire verwenavond. Lees mijn post over deze culinaire verwenning HIER.

2. Shoppen in romantisch Hasselt

Stap binnen in de wereld van La Bottega en laat je verrassen door al het moois voor zowel heren als dames. Nieuw, hip en urban. Vergeet vooral niet om koffie te gaan drinken in het inpandige, groene koffiehuisje. Uiteraard heeft deze stad nog veel meer te bieden op winkelgebied. Zeker voor de ware fashion addicts een toffe stad!
Paardsdemerstraat 9 | Hasselt

3. De Japanse Tuin


Slenter hand in hand door de Japanse Tuin. Deze oase in het midden van de stad is een aanrader, zeker als je een beetje geinteresseerd bent in tuinieren en/of de Japanse cultuur. Je kunt hier ook een theeceremonie reserveren. Heerlijk zen. 
Gouverneur Verwilghensingel 23 | Hasselt

4. Museum


Mijn aanrader zou het jenevermuseum inclusief degustatie zijn. Een beetje aan het eind van de middag. Entree is EUR 6,- inclusief een ‘degustatie’.
Maar kunt ook het modemuseum of Villa Verbeelding een bezoek brengen.

Jenevermuseum | Witte Nonnenstraat 19 | Hasselt

5. Wandeling in Romantisch Hasselt


Hasselt heeft verschillende stadswandelingen op thema. Echt heel leuk! Ga even langs bij Visit Hasselt of zoek van tevoren op de site jouw wandeling uit. Visit Hasselt.

Slapen in Hasselt

In Hasselt zijn er meer dan genoeg hotels en appartementen waar je kunt vertoeven. Ga je op stedentrip naar Hasselt? Dan kan ik eigenlijk maar één hotel aanraden wat ik al een tijdje volg op Instagram. Dit is echt een topper als het gaat om hippe boutique hotels: Yup Hasselt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *