Boedapest is een uitstekende stad voor een stedentrip met kinderen. Prachtige oude gebouwen en hipsterplekjes wisselen elkaar hier af. Een stad met een rijke historie, die ook nog eens budgetvriendelijk is.

10 x doen met kinderen in Boedapest

 • in Budapest moet je eigenlijk naar de spa. Alleen mag je deze vaak niet bezoeken met kinderen. Veel toffer: bezoek het zwembad (binnen- en buitenbad) op Margaret Island of ga naar Aquaworld (district 4).
 • wij hebben Budapest op de fiets verkend. Bij Baja boek je een tour met Nederlandse begeleiding en zonder al te ingewikkelde routes
 • de Zoo van Budapest ligt centraal in de stad, heerlijk om daar even rond te wandelen. Een volwassene betaalt omgerekend maar EUR 10,50 en een kind EUR 7,-. De openingstijden verschillen nogal zomer of winter, check even de site!
 • in Palace of Wonders kunnen kinderen lekker dóen. 250 spelletjes, 8 thema’s, 4 escape rooms, een wetenschapsshow en nog veel meer!
 • Nemzeti Vágta: ben je rond september in Budapest, dan is er kans dat de Nemzeti Vágta, paardenrace op het Heldenplein, gereden wordt. Rondom dit evenement is veel te doen. De hele Andrassy Ut is afgezet, daar staan allemaal gezellige kraampjes en spelletjes.
  Lees hier meer over deze paardenrace.
 • Ga met kids zeker in een ruïnebar eten. Er zijn verschillende bars aan de oostzijde van Gözsdu Court. Ook Karavan vind ik zeer geschikt voor gezinnen. Bij deze overzichtelijke foodmarket haal je voor ieder wat wils.
 • Tienertip: Terror Haza is niet geschikt voor kleine kinderen. Dit museum gaat over de onderdrukking tijdens het communisme. Indrukwekkend, zeer uitgebreid en tot de verbeelding sprekend.
 • een boottochtje over de Donau is bijna verplicht. Voor kinderen een fijn moment om even de benen te strekken. Als het even kan, zou ik tegen de schemering gaan.
 • is het lekker weer? Grote kans dat het superdruk is bij Club Akvarium (Erzebet Ter 12), hier kun je zelf gezellig op het terrasje zitten terwijl de kids spelen.
 • Minipolisz! Dit is een topper met kleine kinderen. Ze kunnen hier indoor spelen in een supermarkt, postkantoor, bank en zelfs een mini hotel. Fantastisch! Kinderen betalen ongeveer EUR 8,- en volwassenen EUR 3,25 entreekosten. 

Overnachten in Boedapest met kinderen

Appartement met aparte slaapkamer: Basilica appartement
Luxe hotel: Iberostar Grand Budapest
Centraal gelegen hotel: Moments
Budgetkeuze: LEM apartments
Hip & Happening: D8 Hotel

Vervoer in Boedapest

De stad is vrij groot en zeker met kinderen is het fijn als je af en toe de metro kunt nemen. Met de Budapest Card heb je veel voordelen. De belangrijkste voor gezinnen met kinderen:

– vervoer van en naar de luchthaven
– vervoer binnen de stad
– Lukács thermaal bad (toegankelijk met kinderen)
– Hongaarse historische 3D show
– Aquincum museum en archeologische opgraving
– bovengenoemd Palace of Wonders
**let op, de partners van de Budapest Card wijzigen nogal eens!**

Print Friendly, PDF & Email