De Japanse Tuin in Hasselt - Wandernan

De Japanse Tuin in Hasselt

Ga je naar Hasselt, sla dan een bezoek aan de Japanse tuin niet over! De serene rust in deze tuin is een welkome afwisseling. Ook met kinderen kun je hier goed terecht!

Wat is er te doen in de Japanse Tuin in Hasselt?

De tuin is aangelegd door Japanners uit Itami. Itami is de zusterstad van Hasselt. De beide steden vonden in het verleden dat er niet veel zichtbaar was van hun samenwerking. De Vlamingen zonden een beiaard (klok) naar Itami, de Japanners wilden een tuin cadeau geven. Het cadeau liep een beetje uit de hand en beslaat nu tweeënhalve hectare. Ik neem je mee naar de Japanse Tuin.

Wij hebben de tuin met een gids doorkruist. Het is erg leuk om de verhalen te horen, van het ontstaan van de tuin, de festivals, de theeceremonies en het verhaal van de levensloop waarop het ontwerp van de tuin gebaseerd is.

Midden in de tuin zie je een rivier,.. bovenin stelt de rimpelloze jeugd voor, in poel van puberteit is het door de rotsen wat woelig, in de midlife poel probeert een schildpad (een steen) tevergeefs tegen de stroom in te zwemmen, hij wil terug te naar de eerdere poel en zal uiteindelijk toch los moeten laten om in de laatste fase te belanden. Wederom rimpelloos. Ik vond dat heel erg mooi bedacht. Als veertiger kon ik mij zeker met die schildpad vereenzelvigen…

Lunchfaciliteiten

In de tuin kun je wat etenswaren uit een automaat halen, of zelf een picknicklunch meenemen.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Vanaf dat ze in de wagen liggen is dit een superfijn plekje om even aan de stad te ontsnappen. Met kleine kinderen is het een avontuurlijke wandeling op paden over het water en langs watervallen.

TIP: koop karpervoer bij de ingang.

Combineren met een bezoek aan…

Uiteraard je bezoek aan Hasselt, waar je bijvoorbeeld Villa Verbeelding kunt bezoeken of een speciale stadswandeling maken die toegespitst is op kinderen.
In het aangrenzende Kapermolenpark kun je ook spelen en zwemen.

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen EUR 6,00
Kinderen -12 jaar: GRATIS

Website: Japanse Tuin

Adres: Parking Gouverneur Verwilghensingel 23 of Koning Boudewijnplein

TIP: er worden regelmatig festivals in de tuin georganiseerd, check even of het toevallig in jouw weekend zo is en geniet desgewenst mee of omzeil het.

Wandernan’s fotoboek

Japanse tuin
Hier werden ze niet eens gevoerd
Japanse tuin
Prachtige watervalletjes
rode esdoorn Hasselt
Rode Esdoorn
karpers voeren Hasselt
Hallo!
Uitzicht op de waterpartij, links het pad over water
Japanse tuin Hasselt
theeceremonie Japanse tuin Hasselt
Theehuizen, deze worden gebruikt voor ceremonies, zie je al het mos? Daar kenmerkt zich een Japanse tuin, mos is rustiger dan gras

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *