Clavis conceptstore op abdij Herkenrode - Wandernan

Clavis conceptstore op abdij Herkenrode

Al sinds ik er van las, ongeveer twee jaar voordat ik er daadwerkelijk was, droomde ik ervan ooit heen te gaan. De Clavis conceptstore. Noem me een gekkie, maar ja… ik ben dol op boeken. Ook op kinder- en prentenboeken. Uitgeverij Clavis heeft titels voor de allerkleinsten tot jongvolwassenen.
Op een goede dag was het zo ver!

Abdij Herkenrode

De abdij van Herkenrode, vlakbij Hasselt is op zichzelf een bezoek waard. Toen ik er was, op een druilerige donderdagochtend was er echter nog niet veel te beleven. De abdij heeft voor kinderen maar liefst drie verschillende speurtochten. Zo is de zoektocht door het ‘belevingscentrum’ en de ‘inspiratietuin’ nét even leuker. Kinderen van 3 t/m 6 jaar gaan op zoek met Hoorntje de eenhoorn. Kinderen van 6 t/m 12 jaar gaan mee met Hendrik van Veldeke. Daarnaast is er nog een speurtocht voor de kruidentuin.
De deelname is gratis voor kids t/m 12 jaar. Ouders betalen wel het reguliere toegangstarief. EUR 7,- per persoon voor het belevingscentrum, de tuin én een audiotour.

Dat is een leuke start van de dag!

TIP: eens per jaar is er de ‘sage van de eenhoorn’ dag, met heel veel extra’s aan theater, steekspellen etc. Meestal op of rond Pinksterdag.

Clavis conceptstore

Maar in de abdij bevindt zich kinderboeken conceptstore Clavis. Wow! Wat een fééstje. Misschien ken je uitgeverij Clavis wel van de Anna boekjes en van Fien en Milo. Maar ook voor grotere kinderen geven zij prachtige boeken uit. Ik heb verlekkerd naar Frida staan kijken. Een prentenboek over de schilderijen van de Mexicaanse Frida Kahlo. EUR 47,50 maar het zeker waard.

Er zijn verschillende hoekjes waar kinderen kunnen spelen en de wereld van hun held in stappen.

Spelen wordt hier zeker toegejuicht!

Elke zaterdag is er iets te beleven bij Clavis. Ontmoet Nederlandse en Vlaamse schrijvers, voorleesuurtje of een kinderboekenfestival. Check de website en schrijf je in. Sommige activiteiten kosten een klein bedrag of zijn leeftijdsafhankelijk.

Praktische informatie

Adres: Herkenrodeabdijk 4B, Hasselt
Website: Clavis

Parkeren: ben je op tijd, rij dan even door tot de je door de poort op de Herkenrodedreef rijdt en rechts een gebouw ziet, daar is links een kleine parkeerplaats.

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *