Villa Verbeelding in Hasselt - Wandernan

Villa Verbeelding in Hasselt

Villa Verbeelding is een geweldig museum in Hasselt wat je, wat. mij betreft, niet mag missen.  

Wat is er te doen in Villa Verbeelding?

Villa Verbeelding is gevestigd achter een nietszeggend geveltje. Daarachter gaat een wereld voor je open. Boeken, prenten, papier maché uitbeeldingen van sprookjes in snoepkleuren, een wondere wandeling door boekenland staat op je te wachten. Kruipdoor, sluipdoor door het pand.
Je kunt alle sprookjesboeken die je je maar kunt bedenken inkijken, de tijd nemen om iets voor te lezen. Voor iets grotere kinderen (Vanaf 8 jaar) is er ook een ‘excursie’ naar de mijnen, inclusief zaklamp, afdaling en boeken over mijnwerkers.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Kinderen vanaf een jaar of drie zullen zich hier uitstekend vermaken. Er zijn speciale speurtochtjes en opdrachtenkoffers vanaf ongeveer vijf jaar. Mijn driejarige Pippa zou zich in dit museum geen minuut vervelen.

Combineren met een bezoek aan Hasselt

Dit museum is goed te combineren met een bezoek aan Hasselt. Bij het kantoor van Visit Hasselt kun je een kinderspeurtocht ophalen, je kunt een bezoek brengen aan de Japanse Tuin en daar karpers voeren of, op een warme dag naar het zwembad in het Kapermolenpark. Eten met kinderen doe je het best bij het theater.

Praktische informatie

Website:Villa Verbeelding

Adres: Bampslaan 35, Hasselt

Openingstijden: wo-za en 1e zondag van de maand 14:00 – 17:00

Je kunt in dit museum zeker twee uur rondbrengen.

Wandernan’s fotoboek

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *