TIP: De provincie Luik met kinderen - Wandernan

De provincie Luik met kinderen

De provincie Luik strekt zich uit van de grens met Nederlands Zuid-Limburg en omvat plaatsen als Verviers, Huy, Saint-Vith, Nandrin, Spa, Waremme en Aywaille. Een groot deel van de Ardennen is gelegen in deze provincie. Deze provincie is toeristisch gezien wellicht een ‘mooi-weer’ provincie. Ik vertel je wat ik weet, vooral omdat er zo weinig te vinden is over deze streek. Ik neem je mee naar de provincie Luik met kinderen. 

Dierenpark Forestia


Dit dierenpark is gelegen in Theux en een van de leukste dingen die wij bezochten tijdens onze vakantie in 2017. In dit park kunnen dieren heerlijk vrij rondlopen. Bovendien is er een heel tof klimpark, waar kinderen vanaf drie jaar op een veilige manier kunnen klimmen. Lees meer over: Forestia.

Ben je toch in Theux? Bekijk dan ook het kasteel van Franchimont, deze ruïne met dikke wanden is vanaf medio april te bezoeken.

Malmédy


Malmedy  heeft een leuk oud centrum, waar een wandelingetje de moeite waard is. Echt een stadje om met mooi weer te bezoeken. Combineer het met een bezoek aan de stuwdam bij Robertville en een wandeling naar het Reinhardstein kasteel.

Plopsaland Coo


Ik ben heel verdeeld over dit pretpark. Dat is te lezen in mijn blogpost: Plopsaland. Maar op een mooie dag is het er goed toeven. Als je maar niet in de kabelbaan stapt. Die is echt levensgevaarlijk is mijn onbescheiden mening.

De mijn van Blegny


In deze mijn kun je met een echt mijntreintje. Je zakt, in je overall, af in de oorspronkelijke mijnschacht. Je kunt je bezoek combineren met een bezoek aan het mijnmuseum, het treintje en een toer met een gids rondom de steenberg.
Bij de mijn van Blegny is tevens een speeltuintje, midgetgolfbaan en restaurant.
Check de site even voor actuele openingstijden en prijzen!

Aubel

In Aubel kun je de abdij bezoeken, en op zondag de streekmarkt. Een leuke combinatie. In de abdij is een speciale speurtocht voor kinderen te krijgen.

Spa


Ook de stad Spa behoort tot de provincie Luik. Deze stad heeft een funicular de berg op en je kunt hier een rondje midgetgolfen. Helaas zijn de spa’s met kinderen niet te bezoeken. Of is dat wel ‘helaas’?

Luik met kinderen

Ik ben nog nooit met mijn kinderen in Luik geweest, maar ik ben er wel zelf als kind geweest. Natuurlijk is dat geen relevante informatie meer. Ik kan wél voor je opzoeken wat de topattracties van deze stad zijn:

1. Het aquarium museum
Dit aquarium met 2500 vissen hoort bij de universiteit van Luik.
Entree volwassene € 7,50, kinderen 13-18 jaar €6,20, kinderen 6-12 jaar €5,00, kinderen 3-5 jaar €1 en kinderen tot en met 2 jaar gratis
Familiekaart voor twee volwassenen en maximaal drie kinderen €22,-
Adres: Quai van Beneden, 22

2. Het huis van de wetenschap
Handig, dit museum bevindt zich in hetzelfde gebouw als bovenstaande attrachte, het aquarium.
Men raadt aan dit museum te bezoeken met kinderen vanaf 8 jaar oud.
Entree: €4,- per persoon

3. Stadwandeling
Daarnaast leent een stad zich natuurlijk voor een stadwandeling. Auto parkeren. Wandering off…

Accommodaties in deze omgeving

Wij bezochten deze omgeving vanuit drie verschillende accommodaties:
sfeervolle groepsaccommodatie Charneux via Beaujean Vacances
luxe appartement Fazenda via Beaujean Vacances
knus appartement Les Gottales via Landal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *