Forestia | Een ánder dierenpark in de Ardennen - Wandernan
forestia ardennen

Forestia | Een ánder dierenpark in de Ardennen

Forestia heeft ons enorm positief verrast! Wat een enorm tóf dierenpark. Waarom, dat leg ik je zo uit. En ik ga je ook alvast vertellen dat er ín het park ook nog een klimbos is, waar je zelfs met peuters terecht kunt. 

Wat is er te doen in Forestia?


In Forestia kun je bijzondere dieren zoeken. Ja, je moet ze echt zoeken, want ze hebben een heerlijke leefruimte. Wolven, beren, prachtige hertensoorten, zwijnen en przewalskipaarden om maar iets te noemen. Zelf leg je behoorlijk wat afstanden af en de klimmetjes zijn ook aanzienlijk.

Geweldig leuk; bij de ingang kun je een zakje dierenvoer kopen om verschillende beestjes te voeren. Een soort biks die voor verschillende beesten prima voer is. Een klein zakje kost EUR 1,- en een grote zak EUR 2,-.

Naast het zeer uitgebreide dierenpark is er een klimpark. Je kunt bij de entree kiezen voor een kaartje in- of exclusief klimpark.

En er is een superfijne speeltuin, waar kinderen zich uren kunnen vermaken.

Ik vind ook dat de giftshop een eervolle vermelding mag hebben. Nog niet eerder zag ik zo’n prachtig gesorteerde shop met bruikbare cadeau-artikelen, welke toch prima in het thema paste. Echt heel hip!

LunchfaciliteitenIn het midden van het park vind je het hippe, schattige café Marmot. Hier kun je tosti’s eten. Daarnaast is vlak naast de entree de Forest bar. Hier kun je een waanzinnig lekkere burger bestellen. Vanaf het terras heb je een aardig zicht op de speeltuin, dus je kunt hier best even iets langer blijven zitten terwijl de kids spelen.

Klimpark

Er zijn 13 verschillende parcoursen. Variërend van het gratis ‘mierenparcours’ tot de uitdagende parcoursen vanaf 12 jaar met klinkende namen als ‘arendsjong’ en ‘poema’.
Vooraf is er een duidelijke en uitgebreide briefing, daarna mag je lekker je gang gaan. Elke keer dat je een nieuw parcours wilt doen, moet je ook de briefing weer bijwonen.
Bij kinderen tot 11 jaar moet volwassen begeleding zijn. En ja, dat is hard nodig! Het materiaal ziet er goed uit en de medewerkers zijn zeer bevlogen en enorm vriendelijk. Ze doen zelfs hun best om zich verstaanbaar te maken aan beperkt franssprekenden. En dat zegt wat in Wallonië.

klimparcours forestia
Alle spullen liggen klaar
Dit is niet het meest comfortabele schoeisel, maar ja…
Eerst maar eens naar de briefing
Hoe werkt zoiets?
Alles keurig voor elkaar
forestia klimparcours
Speciale prinsessenhelm op
Daar gaan we. En nu is het even voor mijn vader, die zich afvroeg of ik zijn kleindochter wel met de grootste zorg behandel
Kijk… ik heb de foto speciaal wat lichter gemaakt. Altijd vast met twee karabijnhaken, rechts achter haar.
Stoere! De lijn boven is voor de haken, de lijnen onder om je aan vast te houden, zodat er niet per ongeluk vingers tussen de karabijnhaken blijven hangen.
En ook deze foto is extra licht gemaakt. Zie je pap, da’s niet zo gek hoog hoor!

Weer die enige roze laarsjes. Ik ga geen reclame maken. Ik heb ooit voor het bedrijf gewerkt die zie verkoopt. Ik kom er alleen in uiterste nood.
Dat laatste stukje zweven is best even spannend
The job is done! Dit is Noor haar ‘ik vind mezelf best heel stoer’-blik. En ze mag trots op zichzelf zijn, ze is toch weer even verder gegaan dan wat ze dacht wat ze kon.

 

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?


Dit is echt voor elk kind leuk. Met tieners zul je misschien wat langer in het klimpark blijven dan in de dierentuin. Dat hangt erg van de interesses van jouw kids af natuurlijk.

Combineren met een bezoek aan…

Voor Forestia kun je echt wel een dag uittrekken. Ben je langer in de Ardennen dan zijn een bezoek aan Malmedy, survivallen, Plopsaland Coo, de watervallen van Coo en de grotten van Han enkele toppers.

Praktische informatie

Prijzen:
Kinderen tot 3 jaar: GRATIS
3 – 7 jaar EUR 11,- (dierenpark en klimparcours)
4 – 7 jaar EUR 11,- (dierenpark) EUR 16,- (+ klimparcours)
8 – 11 jaar EUR 13,- (dierenpark) EUR 19,- (+ klimparcours)
12 – 18 jaar EUR 14,50 (dierenpark) EUR 24,50 (+ klimparcours)
Volwassenen EUR 16,50(dierenpark) EUR 27,50 (+ klimparcours)
(prijzen gecheckt op 21okt19)

Website: Forestia

Adres: Rue du Parc,1 | Theux

Openingstijden: deze varieren sterk, check de website

Ons bezoek duurde: 5 uur, maar we hadden zeker langer kunnen blijven.

TIPS: voor het klimbos zijn sneakers wel erg handig, het park is heuvelachtig, met een buggy nog wel te doen, voor een rolstoel wat minder (hoewel ik dappere mensen heb zien duwen).
Honden zijn niet toegestaan in dit dierenpark.

De dieren

De twee beren hebben een royaal leefgebied. Elke dat is er een praatje over de twee beren (in het Frans)
Hengst of merrie? Thoughts? Anyone?
forestia
Lama’s, yaks en prachtig gekleurde sikaherten
Avontuur!
Schotse hooglanders
Le Petit Prince in de giftshop
Ik wil alles wel meenemen!


Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Er is 1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *