Madurodam met kinderen - Wandernan

Madurodam met kinderen

Madurodam… dat was voor mij heel erg lang geleden. Ik herinnerde mij een soort enorme kom, waarin allerlei miniatuurlandschapjes waren gemaakt. Tegenwoordig is Madurodam zoveel meer! 

Wat is er te doen in Madurodam met kinderen?

Madurodam, het enige oorlogsmonument waar men blij van wordt. Deze herdenkingsplek is opgericht voor oorlogsheld George Maduro. Verschillende keren ontsnapt uit de handen van de Duitsers, maar uiteindelijk toch overleden in Dachau. Dat is een mooi detail wat ik eerder niet wist.

De kom in het glooiende landschap zoals ik hem kende was er nog steeds. Maar er is ook heel veel nieuws te ontdekken. Met de speciale familie rondwandeling kom je langs alle knopjes, waarmee je dingen in werking kunt zetten. Favoriet bij de meisjes was de Mars truck, 10 cent in werpen, wachten op de vrachtwagen en een mini-Marsje scoren! Tegenwoordig kun je dj spelen bij een stage van Armin van Buuren. En een potje voetballen op de Cruyff Court.

Madurodam gaat bovenal over Hollandse trots. Trots op ons kleine landje met zijn geweldige uitvindingen, architectuur en historie.

Over historie gesproken… Dat de Nederlanders enige tijd New York in handen hebben gehad, dat weten we bijna allemaal. Dat Brooklyn van Breukelen en Harlem van Haarlem komt wisten we dacht ik toch ook, maar ik hoor toch hier en daar om me heen dat dat nog niet bekend was. Tijd voor een lesje geschiedenis bij de nieuwste binnenattractie Nieuw Amsterdam (zo heette New York eerst, voor we het vrijwillig overdroegen aan de Engelsen die het opdroegen aan de Hertog van York). We stappen een schip binnen en luisteren naar het verhaal. Een deur verder gaan we Peter Stuyvesant helpen. We schieten kanonnen af! (TIP: voor heel kleine bezoekers die bang zijn voor donker en harde geluiden is deze attractie geen aanrader).

Naast deze binnenattractie zijn er nog verschillende andere overdekte attracties en twee speeltuinen, een Nijntje speeltuin voor de kleinste kinderen en een speeltuin met speelschip voor iets grotere kinderen. Kortom, Madurodam met kinderen is top!

Lunchfaciliteiten

Wij hebben heerlijk geluncht bij de speeltuinen. Daarna konden de kids even lekker spelen. De horeca is aan de prijzige kant (chocomel EUR 2,75 bv), maar heeft echt heerlijke gerechten en frietjes in de buitencategorie.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Ik denk zelf dat hier voor elke leeftijd iets leuks te zien en doen is. Als kinderen dingen gaan herkennen is het weer op een ander niveau leuk, dan voor mijn kinderen die de enorme karpers imposant vonden en een echte DJ konden zijn. De oppas vertelde mij dat ze er vaak met haar man en zoon kwam, omdat deze beide gek zijn van treintjes. Mijn oma ging er laatst met de bejaardenclub heen.

Combineren met een bezoek aan…

Wij combineerden ons bezoek met een bezoek aan Den Haag, waar we een nacht verbleven. Wil je er een daguitstapje van maken, check dan even het Zuiderstrand, Scheveningen (met eventueel Sealife) of het Omniversum.

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassene en kinderen EUR 22,50
Kinderen tot 3 jaar GRATIS
* = online prijs / gecheckt op 17jul24
Abonnementen zijn voor iedereen die in de buurt woont ook niet duur!

Website: Madurodam

Adres: George Maduroplein 1, Den Haag

Openingstijden: 09:00 – 20:00 (check de website altijd voor actuele tijden!)

Ons bezoek duurde: 5 uur

Madurodam is een fondsenwerver voor goede doelen. Al sinds de opening in 1952 schenken zij tussen de 600.000 en 1 miljoen euro ter emancipatie van kinderen. Met een bezoek aan Madurodam doe je dus ook nog eens iets goeds voor de samenleving!

Wandernan’s fotoboek

Yes! Na jaren zijn we weer eens in Madurodam! Dit ziet er in ieder geval anders uit als vroeger
Ha! Die kennen we! Daar rijden we wekelijks langs, en Pippa vaarde er deze zomer verschillende keren.
Kazen optillen!
En hoeveel kazen wegen we zelf eigenlijk?
Heerlijk! Knopjes indrukken!
Karpers bijna aaien
Naar treintjes kun je eeuwig kijken natuurlijk…
Deze was mijn favoriet! De Hans Brinker, vinger in de dijk attractie. Wel meehelpen natuurlijk!
Tulpen uit Amsterdam… leuke plek voor een fotoshoot. Dat vinden meer mensen overigens…haha
De Efteling. En Bach, menuet in G. Dat weet ik omdat een meneer die voorbij liep me dat graag wilde vertellen. Bedankt wiki-voorbijganger.
Noor is fan van Armin, dus dit sprak haar erg aan!
Zelf aan de knoppen draaien nog net ietsje meer!
Er zijn ook diverse binnenattractie’s
Spannend! We zijn zeevaarders geworden
Deze vind ik zo leuk! Nijntje forever…
Hihi!
Voor vermoeide beentjes zijn er gratis wagentjes die verspreid over het park staan. Ideaal (wel even een boodschappenmuntje, 50ct of een euro bij je hebben)
Spelen met water is het leukst van allemaal! (Tipje…. op minder warme dagen, bewaar je deze attractie voor het laatst)

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *