De Kawarthas bezoeken - Wandernan
kawarthas bezoeken

De Kawarthas bezoeken

Ben je in Oost-Canada, ga dan zeker de Kawarthas bezoeken. Voor bijvoorbeeld een heel relaxt einde van je reis!

Waar verblijf je in de Kawarthas?

Ik kan met recht zeggen dat wij in het allerleukste plekje in de Kawarthas hebben geslapen. Vlakbij het oergezellige Bobcaygeon. Bobcaygeon is een straatje met daaraan winkels, restaurants en onze persoonlijke favoriete hangout: Kawartha Coffee Company.
Omdat het een hele dag regende hebben we hier soms uren gezeten terwijl de kids lekker op het terras speelden.
Daarbij ligt Bobcaygeon centraal in dit gebied, zodat je nooit heel ver hoeft te rijden om toffe dingen te ondernemen. Wij boekten via Airbnb een huis op een country club met uitzicht op de golfbaan.
De dames hadden een eigen slaapkamer, wij een giga keuken, een prachtig deck buiten, een enorme tuin en zelfs een wasmachine en droger. De badkamer was voorzien van een berg fluffy handdoeken. Wat een fijne plek!


Wat kun je doen in de Kawarthas met kinderen?

  • maak roadtripjes, stop eens hier, stop eens daar. Foodies kunnen in deze omgeving hun hart ophalen. Er zijn enorm veel boerderijtjes met straatverkoop.
  • bezoek het plaatsje Kinmount en zijn bijzondere geschiedenis, parkeer bij het Heritage Museum en loop naar het park, hier staat het verhaal van Kinmount opgeschreven.
  • ga naar Peterborough, in het oude centrum (met name rondom straat Hunter) kun je leuk shoppen, zijn er gezellige terrasjes en kun je kijken naar Lock 21, een liftsluis. Echt heel indrukwekkend om te zien! Tip voor het diner: Mexicaans restaurant La Haciënda.
  • bij de Lansdowne Mall van Peterborough kun je lekker shoppen. Er omheen vind je allerlei grote winkels. Omdat het voor ons de laatste dagen waren dat we in Canada waren hebben we hier flink inkopen gedaan. Lekkere Canadese gin gehaald bij de LCBO, een tas vol bij Bath & Bodyworks en nog wat bij de Superstore (drogist), ik koop altijd souvenirs die praktisch zijn
  • Kawartha Settler’s Village, trek hier twee uurtjes voor uit. Een uitgebreid openluchtmuseum met veel te zien voor kinderen. Ontdek jij ook de Nederlands erfgoed?
  • in Bobcaygeon kun je erg leuk winkelen bij Bigley’s, een begrip in de omgeving. Een winkel die bestaan uit vier panden aan en elkaar en ook aan de overkant van de straat nog een vestiging heeft. Je vind hier heren-, dames en kinderkleding en schoenen. Ook is hier een enorme winkel voor badkleding.

Tips voor restaurants in de Kawarthas

  • wij hebben erg lekker gegeten bij de Ierse pub Murphy’s in Fennelon Falls, dit is ook gewoon een leuke plek
  • je moet ijs eten bij een winkel van Kawartha Dairy, bij voorkeur aan de deur van de ijsfabriek in Bobcaygeon
  • Italiaan Ziraldo’s in Fennelon Falls is mijn tweede aanrader. Het is niet zo groot dus wel even reserveren!
  • ga zeker een ochtendje (middag,…avond) koffie lurken bij Kawartha Coffee Co. En probeer een butter tart. In de middag komen er ook heerlijke geuren uit de foodtruck buiten waar je heerlijke nacho’s en andere Mexicaanse gerechtjes kunt bestellen.

Wandernan’s fotoalbum

Ons huis aan de golfbaan
Een wandeling door Bobcaygeon
Bij de Kawartha Coffee Company kun je úren zitten, koffie slurpen, maple taartjes eten
Fietsen te huur in Bobcaygeon
Een kleine roadtrip naar het noorden
Naar het plaatsje Kinmount, met een bijzodere geschiedenis.
Ga zeker op bezoek bij de settler’s village
Een overzichtelijk openluchtmuseum
Een nepbijenkast (Settler’s village)
Overal boerderijen (vaak met deurverkoop)
Lock in Peterborough, een heel bijzondere! Een liftsluis.
In de schemering, wat is het hier mooi!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *