ANWB Sagenlandroute - Wandernan

ANWB Sagenlandroute

Ik wist niet dat ze bestonden, ANWB- autoroutes. Maar ik had een paar keer een zeskantig bordje gezien vanuit mijn autoraam én kwam in de museumwinkel van Natura Docet Wonderryck in Denekamp een kaart tegen. De Sagenlandroute. En we konden hem precies vanaf dat museum volgen. Tof!

De Sagenlandroute

De kinderen waren onze tomeloze ontdekkingstocht rondom Landal De Hellendoornse Berg wel een beetje zat. We hadden net een bezoekje gebracht aan Natura Docet. Dat vonden ze heel erg leuk, maar ze wilden eigenlijk niet nog meer gaan doen. Begrijpelijk!

En toen zijn we een stuk van de Sagenlandroute gaan rijden. Zij konden op de achterbank doen wat ze wilden (en dat was uiteindelijk toch de bordjes volgen en af en toe ‘stop!’ roepen.

Deze route is 80 kilometer lang en slingert zich een weg langs boerderijtjes, dorpjes en het coulissenlandschap van Twente. Weet je niet wat een coulissenlandschap is?  Na deze route zul je het zeker begrijpen!

De route is bewegwijzerd en niet beschreven, zo schrijft men op de site. Toch is het wel handig een kaart bij je te hebben. We zijn ergens de route kwijt geraakt en toen was de kaart die we hadden wel prettig. De kaart kocht ik bij Natura Docet, maar natuurlijk kun je deze ook bij een van de andere 5 startpunten van de route kopen.

Kosten: EUR 1,50.

Onderweg

Onderweg kom je langs molens, schattige dorpjes en mooie uitzichtpunten. Een toproute voor een ritje in een cabrio. Maar ook zeker met kinderen! Begin op tijd en maak veel mooie stops. Ook leuk; ze gingen op een gegeven moment mee zoeken naar de bordjes.

Neem een picknickmand mee of zoek op de site welke restaurants worden aanbevolen.

Stops die wij hebben gedaan tijdens deze rondreis:
Museumdorp Ootmarsum; kinderen kunnen hier kijken hoe het er aan toe ging vroeger op een woonerf in Twente. Leuk wandelingetje met mooie ontdekkingen.

Natura Docet; dit museum vonden we top! Prachtig opgezette beesten, uilenballen pluizen, fossielen bekijken en een slang aaien. Het kon allemaal. Ook voor kleuters een mooi museum.

sagenlandroute
Mijn tip voor de lunch, de tuinkamer van Natura Docet
Sagenlandroute
In Natura Docet
Tijdens onze rit, even deze fjorden aaien
Museumdorp Ootmarsum kom je ook tegen tijdens de rit

Nieuwsgierig geworden?

De ANWB heeft 15 autoroutes beschreven met bordjes langs de weg. Je vind ze hier: ANWB autoroutes
Veel van deze routes kun je gewoon downloaden. Printen is dan wel handig. Inmiddels hebben we ook een stuk van de Koggenroute gereden.

Een uitstekend idee voor een dagje in de vakantie!

Er zijn 2 reactie's

  1. Beste Nanda,

    Mijn naam is Emma en ik ben een student aan de universiteit van Amsterdam. Ik schrijf mijn scriptie over in hoeverre literaire routes een bijdrage leveren aan geconstructureerde identiteiten. De sagenlandroute is één van de routes die ik onderzoek. Ik vroeg mij af of ik u wellicht een enquête zou mogen sturen over deze route?

    Vriendelijke groeten,

    Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *