Bezoekerscentrum de Hoep - Wandernan

Bezoekerscentrum de Hoep

Het wel kan nogal eens wisselvallig zijn. Ken je dat? Sta je net je kinderen in jasjes, sjaals en mutsen te hijsen, werp je een blik naar buiten en zie je dat het inmiddels is beginnen te regenen. Vast herkenbaar voor elke ouder. Maar ik vind het óók belangrijk dat ze even lekker naar buiten gaan. Ik heb een leuke tip voor precies dat soort dagen: Bezoekerscentrum de Hoep.

Bezoekerscentrum de Hoep

Midden in de winter reden we naar Castricum om daar naar bezoekerscentrum de Hoep te gaan. Met kleine kinderen loop je hier het kabouterpad. Je kunt van tevoren op de website een tasje reserveren of ter plaatse bij de balie een rugzak ophalen.
Je betaalt ongeveer EUR 8,- voor een rugzakje, waarin een opdrachtenboekje zit en wat extra materialen om je tocht door het bos leuk te maken. De wandeling duurt een klein uurtje. Net leuk voor korte beentjes. Onderweg help je kabouter Pim en Pientje om eten te vinden, vogeltjes te roepen en samen te zingen.

bezoekerscentrum de Hoep - 1
bezoekerscentrum de Hoep - 2
bezoekerscentrum de Hoep - 3

Zijn je kinderen al iets groter, dan kun je de autoweg oversteken en vanaf daar een geschikte wandeling uitkiezen. De 5 kilometer deed Noor (5) in de herfst. Zij is wel gewend om veel te lopen, maar het was toch net een kwartiertje te lang. Op deze route kom je legio plekjes tegen voor een leuke picknick én een mooi trapveldje om te voetballen.

Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken ook regelmatig rondwandelingen met een gids. Erg leuk! Voor kinderen zijn er speciale tochten waarbij een mooi verhaal wordt verteld.

In het bezoekerscentrum (gratis toegang!) is veel te ontdekken voor kinderen. Ze kunnen kleine testjes doen en leren een en ander over waterwinning in de duinen. Ook voor heel kleine kinderen is er een knutseltafel waar ze kunnen tekenen en spelletjes doen met kralen en een poppenkast.
Tevens is er een bibliotheekhoekje met veel boeken over de natuur.

bezoekerscentrum de Hoep - 4
bezoekerscentrum de Hoep - 6

Dus, is het wisselvallig weer, in de Hoep kun je altijd terecht en zodra de zon doorkomt ga je lekker naar buiten.

Parkeren is gratis, tot nu toe vond ik altijd snel een plaatsje.

Maak je dag Castricum compleet

Lunchtip 1: Johanna’s Hof tegenover het bezoekerscentrum bestaat al sinds 1933. Je kunt hier heerlijk pannenkoeken eten.
Lunchtip 2: rij voor de lunch door naar het strand van Castricum. Strandtent Zoomers is zomer en winter geopend en de zee altijd mooi.
Lunchtip 3: sla bij de strandafgang linksaf en strijk neer bij Club Zand, wedden dat je er voorlopig lekker blijft. De vibe is zó relaxt…

Vanaf De Hoep loopt een pad door het bos naar het Huis van Hilde, een museum over archeologie in Noord-Holland. 

Vanaf het treinstation in Castricum kun je het Huis van Hilde al zien liggen. Je kunt hier dus een perfect uitje met de trein van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *