Openluchtmuseum Arnhem met kinderen - Wandernan

Openluchtmuseum Arnhem met kinderen

Het openluchtmuseum Arnhem met kinderen bezoeken? Lees dan vooral verder. Wij dwaalden er twee dagen rond. Zó leuk vonden we het hier! 

Wat is er te doen in het Openluchtmuseum Arnhem met kinderen

Echt teveel om op te noemen en zeker teveel om in één dag te doen. Het museum is enorm groot! Verspreid over het hele terrein liggen verschillende gebieden, zoals het platteland, het dorp etc. Daar omheen ligt een trambaan met zeven haltes. Ben je een beetje afgedwaald, dan duurt het wachten op een tram nooit lang en er is eigenlijk ook altijd plek. Hoera!

Je kunt bij allerlei huizen, boerderijen, plaggenhutten binnen kijken. Soms is er een reënactor aan het werk. Dan mag je bijvoorbeeld custardpap eten op de boerderij.

Er is onderweg heel veel te spelen. In dorp kun je met een trekvlot bijvoorbeeld. In Lint vind je het kindererf. Deze mag je niet vergeten! Hier kunnen kinderen helpen met klusjes. Koeien melken (van die nepperds), steltlopen, wassen met sunlightzeep, kleding door de wringer halen en ophangen. De stoepjes schrobben. Vlak daarbij is een waanzinnige speeltuin. Deze is splinternieuw en bevat onder andere een kabelbaan, een bakkerij, een smederij, paard en wagen, een metselmuurtje en een waterspeelbaan. Tha bomb! Niet overslaan.

Naast de huizen en speelgelegenheden is er ook nog een extra. Dit jaar is het thema ‘gruwelijk lekker’. Je kunt een snackzak ophalen en een speurtocht langs alle extra’s door het park doen. Ga bv proefjes doen met suiker. Of eet een tulpenbol.
In de Molukse barak leer je alles over chichorei. Vervangende producten voor Molukse smaken.

En dan heb je ook nog het Canon van Nederland. Persoonlijk vond ik deze heel overweldigend. Met alle dingen die je kunt doen. Pas vanaf 8 jaar erg leuk, of zodra kinderen een tijdlijn begrijpen en geschiedenis interessant gaan vinden. Erg interactief. En leuk op minder mooie dagen.

Wat ik heel bijzonder vind, is dat dit museum al even bestaat. Het is al voor de oorlog opgericht!

Lunchfaciliteiten

Over het park verspreid zijn allerlei eetgelegenheden. Patat, poffertjes of iets lekkers bij e bakker in dorp. Pannenkoeken, wraps en broodjes in Lint.
Bij het Canon Café (ingang), kun je tosti’s, salade of wokschotels bestellen. Je kunt alle menu-kaarten van tevoren op de website bekijken.

Voor kinderen van welke leeftijd is dit leuk?

Voor elke leeftijd is hier wel iets leuks te vinden. Pippa was het binnenkijken op een gegeven moment wel zat, maar dan kun je naar de speeltuintjes, of gewoon een wandelingetje door de kruidentuin maken.

Combineren met een bezoek aan…

Wij hebben hier twee dagen doorgebracht en kunnen rustig nóg een dag komen! Je gaat dit dus niet combineren op dezelfde dag. Wel heel leuk: combineer het openluchtmuseum met Ouwehands dierenpark en blijf een nachtje slapen in de buurt.

Kijk eens naar: Fruitparkhotel in Ochten.

Praktische informatie

Prijzen:
Volwassenen vanaf 13 jaar EUR 18,-
Kinderen 4 t/m 12 jaar EUR 15,-
Gratis met de museumkaart.

Website: Openluchtmuseum Arnhem

Openingstijden: zie website (zomer van 10:00 -17:00, Canon Café tot 18:00)

Ons bezoek duurde: úren en nog een dag extra.

Wandernan’s fotoboek

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *