Het strand in Denemarken, ga je mee? - Wandernan

Het strand in Denemarken, ga je mee?

‘Ga je naar Denemarken? Poeh. Nou, ik wil graag mooi weer tijdens mijn vakantie.’ Hoe vaak ik dat niet gehoord heb. Nee, ik koos Denemarken niet uit om zijn zonzekerheid. Of omdat ik graag dagen op het strand rondhang in de bloedhitte. Ik moet er niet aan denken. Maar ik ben wel gek op het strand en de zee. En met dik 7.000 kilometer kustlijn zit je in Denemarken dus wel goed. Wat moet je weten van het strand in Denemarken? Is het er nu echt zo koud? 

Met de auto het strand op

In Jutland mag je op veel plekken gewoon met de auto het strand op. Dat is op zichzelf al een avontuur! De kinderen zaten te stuiteren van de pret op de achterbank, want alles wat thuis niet mag en op vakantie wél, is extra leuk.
Ik vond het ook wel iets avontuurlijks hebben, met onze auto over het eindeloos brede zandstrand bij Rømø was fantastisch.

Onze trouwe, blauwe metgezel op het strand van Rømø
Onze trouwe, blauwe metgezel op het strand van Rømø

De tweede keer dat we het strand op reden, in de buurt van Løkken op Noord-Jutland, kwamen we achter de praktische kant van het ‘rijden op het strand’. De kinderen zaten zich stierlijk te vervelen na de lange rit naar Skagen. Logisch. Op de terugweg zouden we wat stopjes maken. Hop. De auto op het strand, voetbal uit de achterbak en spelen maar! Handig!
Ook meteen een nadeel. Er is een onofficiële rijbaan op het strand, maar je (kleine) kinderen zien die natuurlijk niet. Het strand bij Løkken is erg breed, maar het blijft oppassen met zulke kleintjes.

strand Denemarken

Vakantiedorp aan het strand in Denemarken

P1090299

In Noord-Jutland verbleven we op Dayz Rønbjerg, waar ik eerder over schreef. Dit vakantiepark lig pal aan het Limjfjord. Wow!
Dit is wel een keienstrandje, dus waterschoenen mee…
Wij konden hier niet in het water, het was er toen simpelweg te koud. We waren er maar een paar dagen, de week erop was het prachtig weer. Denemarken heeft 248 blue flag beaches. Ter vergelijking; Nederland heeft er 58.  Ik denk ook dat dat komt, omdat Nederland grotere stukken aaneengesloten strand heeft, maar dat terzijde.

P1090302

Het strand van Kopenhagen

In de voorsteden van Kopenhagen vind je onder andere het Ishøj strand. Daar mag je niet met de auto op. De wandeling vanaf de parkeerplaats is echter maar twee minuten.
Dit gezellige strandje heeft een lifeguard, uitzicht op de vliegtuigen die landen op Kastrup. Neem lekker je eigen picknick mee!
Wij hadden hier uitstekend weer. Waarvan akte. Dit is óók Denemarken…

P1090664
P1090700
P1090725

Conclusie; ik hoop dat ik je met deze post heb kunnen laten zien dat het alle kanten op kan. Wanneer je van het strand houdt zoals ik. Bij mooi weer én bij harde wind.


Er zijn 9 reactie's

  1. Wij willen ook zo graag naar Denemarken, maar ik houd wel van bikinietje. Afgelopen zomer zijn we dus ook niet gegaan vanwege het weer. Maar we gaan zeker nog wel een keer hoor! Supermooie land!

  2. Grappig; dat idee heb ik nou ook met de zee. Ik ben dol op de zee en het strand, maar ik hoef echt geen 40 graden. Ook geen 10 graden (om te zwemmen dan), maar ik vindt bakken op het strand zonde van mijn tijd 😉 Mijn vriend zei toen ik hem voor het eerst de kust van Zeeland wilde laten zien: ‘Strand? Is dat leuk zonder palmbomen?’ 😉

    1. Strand of eigenlijk zee (die tegen de kliffen slaat) is mooi. Period. Haha. Ik kan er uren naar kijken, die beweging. Zeeland is trouwens voor mij onontgonnen gebied…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *