Silkeborg lag voor ons op de route van A naar B, het leek ons een mooi stopje en dat was het ook zeker! Ik neem je mee en vertel je hoe je het meeste uit jouw dagje Silkeborg kunt halen. 

Sfeer in Silkeborg

Als je aan komt rijden is het meteen ‘oh!’ en ‘ah!’. Silkeborg ligt midden in een prachtig merengebied. In het meer is een grote fontein die meteen voor een sprookjesachtige setting zorgt. In een van de meren zie je een bebost eiland liggen en aan het meer vrolijke gekleurde huisjes. Wow. What an entrance!

silkeborg
Silkeborg - 17

Parkeren

Ik vind het altijd fijn om met kleine kinderen midden in de stad te kunnen parkeren. Zo hoeven die korte beentjes niet zo heel veel te lopen en is er meteen iets te zien. Wij parkeerden bij de Papierfabriek ofwel papirfabrikken op de Søtorvet 26. Silkeborg had ooit een grote papierindustrie.
Je kunt hier parkeren door je credit card in het apparaat te steken. Je krijgt dan een bonnetje met een nummer, je incheckbewijs. (indcheckningnummer). Die leg je voor het autoraam.
Kom je terug, vergeet dan vooral niet uit te checken. Het is echt heel eenvoudig om dat te doen, alles staat duidelijk aangegeven. Je krijgt je KVITTERING bewijs, et voilà!

Hoewel je in de meeste centra van grote steden betaalt voor het parkeren valt dit altijd mee in vergelijking met Nederlandse parkeertarieven.

Overnachten in Silkeborg

Wil je liever een nachtje blijven slapen in Silkeborg? Dan kan prima. Ik raad. Wat dacht je van deze sfeervolle B&B?


Doen in Silkeborg

Midden op het grote plein is het toeristenburo. Hier kun je zien wat je in Silkeborg kunt gaan doen. Wij hebben het toeristentreintje gedaan, waarbij je níets van de bezienswaardigheden ziet, maar wel alle winkels en restaurants. De kinderen vonden het echter geweldig. Oké dan…

Silkeborg - 8
Silkeborg - 9
Silkeborg - 10

Maar je kunt er dus leuk shoppen en heerlijk eten.

Wij vonden het vooral leuk om een wandelingetje te maken door het historische stadscentrum en verder richting het park in het midden van het meer. Via een lange brug kom je in een mooi park waar je heerlijk kunt wandelen.

Verder is er een aquarium en dierenpark, kun je een boottocht maken op het meer, naar het labyrint, papiermuseum en nog veel meer.
In ieder geval kun je hier eindeloos mooi wandelen of ga naar werkende boerderij Ellinglund. Om maar wat te noemen…

Eten in Silkeborg

Overal in Denemarken vind je Jensen’s Bøfhus waar je prima kunt eten. Ook voor kinderen kun je kleine porties bestellen en er is een heerlijke saladebar. Sowieso is dit restaurant erg kindvriendelijk. De tarieven zijn vrij laag voor Deense begrippen en dat is ook fijn. Ze doen doorgaans niet lastig over een bordje bijzetten voor mini-kinderen zoals Noor en Pippa.
Aanrader met kinderen!

Silkeborg - 11
Silkeborg - 12
Silkeborg - 13
Silkeborg - 14

Papirfabrikken

Silkeborg - 4

Rondom het gebied Papierfabrikken vind je Silkeborg Slot. Stel je daar niet al veel van voor. Het is een ruïne die nog maximaal een paar centimeter boven het gras uitkomt. Je hebt er veel verbeelding voor nodig.

Papirfabrikken zelf is een verzameling van restaurants, een bioscoop en een museum.
Aanrader hier is restaurant Café Evald voor een heerlijke lunch, goede koffie en heerlijke taartjes.

Silkeborg - 1
Silkeborg - 2

Ben jij al in deze mooie Deense stad geweest?

Meer over Denemarken vind je Denemarken.

Print Friendly, PDF & Email